Protejați-vă confidențialitatea financiară cu Bitcoin: un ghid cuprinzător

Acest manual cuprinzător vă va explica modul în care puteți utiliza Bitcoin pentru a vă proteja confidențialitatea financiară.

Contents

După ce ați citit acest manual, asigurați-vă că consultați ghidul pas cu pas: Cum puteți efectua plăți anonime cu Bitcoin.

Sari la…

 • De ce este important să vă păstrați fondurile private
 • Cum Bitcoin împuternicește anonimatul
 • Cum poți fi de-anonimizat folosind Bitcoin
 • Cum să fii transparent
 • Cum să te protejezi de a fi dezanonimizat
 • Cum să obfuscate transferurile între identități
 • Ghid: Cum să efectuați plăți anonime cu Bitcoin

De ce este important să vă păstrați fondurile private

Acest ghid este disponibil și în format pdf.

Ca sistem financiar, Bitcoin funcționează complet diferit de rețeaua bancară stabilită. Bitcoin vă permite să stocați singuri fonduri, fără a fi nevoie de o terță parte și pune sarcina de a menține aceste fonduri sigure și accesibile pentru dvs..

În timp ce deschiderea unui cont la o bancă tradițională sau o altă instituție financiară necesită costuri și eforturi semnificative, crearea unui cont Bitcoin este rapid și ușor de făcut pe computerul de acasă. Acest proces rapid face posibilă crearea de milioane de conturi separate, dacă doriți.

Două aspecte în special - confidențialitatea și identitatea - funcționează foarte diferit cu Bitcoin decât în ​​sistemul financiar vechi.

Pseudonimele îți protejează identitatea în Bitcoin

Un cont bancar, un cont PayPal sau un card de credit este întotdeauna legat de o identitate reală, ceea ce îngreunează multe persoane să le deschidă. Bitcoin vă permite să folosiți orice persoană sau identitate online doriți.

A fi capabil să folosească internetul în mod anonim sau pseudonim este singura cale pentru mulți oameni de a fi cu adevărat ei înșiși. Sute de milioane de oameni de pe glob nu sunt acceptate în societățile lor din motive pe care nu le pot controla.

Pseudonimele sunt folosite de femeile care vorbesc pentru drepturile lor, de atei născuți în societăți religioase și de oameni critici cu guvernele lor pentru a-și răspândi gândirea, a-și împuternici cauzele și a-i încuraja pe cei din jurul lor să facă același lucru.

Acești bărbați și femei curajoși își amenință siguranța și starea de bine pentru a-și apăra cine sunt și în ce cred ei. Tehnologia le dă dreptul să fie lideri în schimbarea socială mai eficient decât ar fi putut vreodată. Tehnologia conectează, de asemenea, indivizi asemănători, astfel încât să poată forma comunitățile pentru care se străduiesc.

Menținerea unei identități cu urmări mari ar putea necesita servicii plătite, cum ar fi bloguri, logo design, fotografii stoc, VPN sau traduceri. Fără posibilitatea de a plăti în mod anonim aceste servicii, ați fi forțat să vă dezvăluiți adevărata identitate pentru a vă menține pseudonimul. O situație care în mod clar nu are sens și una cu ramificări potențial periculoase.

Cum Bitcoin împuternicește anonimatul

Bitcoin este o tehnologie importantă, cu putere. Utilizarea unui cont Bitcoin cu pseudonim vă protejează dreptul de a rămâne anonim pe internet. Permite strângere de fonduri anonime sau pseudonime. Grupurile pot controla colectiv conturile Bitcoin și aleg să ascundă sau să dezvăluie informații financiare după bunul plac.

Există multe motive pozitive pentru un sistem bancar privat și sigur precum Bitcoin:

Un grup de drepturi al lucrătorilor ar putea, de exemplu, să strângă fonduri cu Bitcoin. Banii ar putea fi folosiți pentru servere, pliante, asistenți de la distanță ... și toate fără a lega nicio tranzacție cu identitățile reale ale voluntarilor.

De asemenea, o victimă a abuzurilor domestice ar putea folosi Bitcoin pentru a stoca în siguranță fonduri pentru a se pregăti pentru o viață independentă.

modele tradiționale și noi de confidențialitate

Modelul tradițional de confidențialitate și noul model de confidențialitate, așa cum este explicat de Satoshi Nakamoto în original Whitepaper Paper.

Confidențialitate prin conturi pseudonime

Confidențialitatea în activitatea bancară tradițională este garantată de instituțiile care alcătuiesc sistemul, cum ar fi băncile, companiile de carduri de credit și guvernele. Ei (încearcă) să se asigure că soldul tău bancar rămâne un secret. Acest lucru îi pune într-o poziție delicată, unde numai ei au o supraveghere completă cu privire la ceea ce se întâmplă.

În ecosistemul Bitcoin, toată lumea poate vedea istoricul fiecărui sold al contului, dar nu pot vedea cine controlează un cont. Toate adresele și tranzacțiile sunt înregistrate în baza de date distribuită public Bitcoin, Blockchain. Adresele nu au nume sau adrese IP atașate la ele, astfel încât nu este întotdeauna posibil să știm care tranzacție aparține persoanei respective.

Transparența necesită protecție

Bitcoin implicit este un sistem transparent, în care fiecare informație este disponibilă publicului. Ca atare, fiecare utilizator Bitcoin necesită un anumit nivel de protecție. Oricine are o bogăție substanțială în Bitcoin nu ar dori să își facă publicitate fondurilor fiecărei persoane cu care tranzacționează, din motive evidente. Dar de fiecare dată când cheltuiți doar o porție minusculă din portofelul Bitcoin, vă dezvăluiți bogăția celeilalte părți. A face asta pe internet este ca și cum ai clipește stive mari de numerar pe o alee din spate întunecată. Nu este recomandabil! Un criminal ar putea vedea cât de mult aveți și să decidă să vină după el. Distribuirea averii între mai multe portofele și utilizarea unei adrese diferite pentru fiecare tranzacție este o practică comună care îi împiedică pe alții să știe cât de mult ai Bitcoin.

Cum poți fi de-anonimizat folosind Bitcoin

Din păcate, există sute de moduri în care o tranzacție Bitcoin poate fi legată de identitatea reală a cuiva. Adevărata pseudonimitate împotriva unui adversar plin de resurse este foarte greu de realizat. Orice abordare sinceră a anonimatului în Bitcoin necesită o utilizare holistică a instrumentelor de criptare și comunicare (a se vedea ghidurile ExpressVPN despre PGP, OTR și Tor).

Pe parcursul a doar câteva luni, ați putea intra în contact cu sute de adrese Bitcoin. Adesea este necesar să asociați doar una dintre aceste adrese cu identitatea dvs. reală pentru a vă identifica identitatea reală.

Bitcoins-urile pot fi urmărite pe Blockchain

Fiecare tranzacție Bitcoin conține cel puțin o intrare (de unde provin Bitcoins) și cel puțin o ieșire (unde sunt trimise Bitcoins). Aceasta înseamnă că, odată ce o singură adresă este cunoscută, există un traseu pentru a urma Bitcoins.

O altă caracteristică a tranzacțiilor Bitcoin este faptul că acestea trebuie întotdeauna să se potrivească cu tranzacția anterioară. Dacă primiți 1 Bitcoin, dar doriți doar să cheltuiți 0,4 Bitcoin, va trebui să efectuați o tranzacție în care 1 Bitcoin vă va părăsi contul. 0.4 Bitcoin va merge ca plată, apoi 0.6 Bitcoin va reveni la tine ca modificare. Portofelul dvs. Bitcoin va gestiona acest proces în mod automat, dar este important să înțelegeți principiul pentru a-l utiliza în mod anonim.

Proprietarul Bitcoin original nu știe ce ați făcut cu banii, dar poate vedea sumele implicate. În contul dvs. pot vedea două tranzacții: una pentru 0,4 Bitcoin și una pentru 0,6 Bitcoin. Ei nu pot vedea care a fost achiziția și care este „modificarea”, dar este o presupunere de 50%. Data viitoare când efectuați o tranzacție, este o presupunere de 25% și așa mai departe.

1 intrare consumată, 2 ieșiri create

1 intrare consumată, 2 ieșiri create.

Acesta este motivul pentru care efectuarea multor tranzacții, chiar și între dvs., vă crește anonimatul în rețeaua Bitcoin (atâta timp cât software-ul dvs. portofel nu reutilizează adresele!).

În mod similar, dacă primiți 0,5 Bitcoin, dar doriți să cheltuiți 1 Bitcoin, trebuie să dețineți adrese Bitcoin suplimentare cu o valoare combinată de cel puțin 0,5 bitcoins în ele. Din nou, este o presupunere de 50%, dar acum aveți o adresă Bitcoin extra vizibilă public. Dacă aveți adrese Bitcoin vizibile public, vă poate ușura aflarea identității.

2 intrări consumate, 2 ieșiri create

2 intrări consumate, 2 ieșiri create.

Numele dvs. ar putea fi legat de adresa dvs. Bitcoin

Numele dvs. real poate fi conectat la o tranzacție Bitcoin atunci când efectuați tranzacții cu Bitcoin, de exemplu, dacă cumpărați mărfuri online și le trimiteți la adresa dvs. reală. Bursele Bitcoin și chiar unele ATM-uri necesită adesea să arătați identificarea înainte de a face o achiziție. Când cumpărați bitcoins de la cineva în persoană, ei ar putea să știe cine sunteți și să țină o evidență a tranzacției. Această înregistrare ar putea cădea în mâinile adversarului tău sau poate chiar să fie făcută publică.

Legile anti-spălare a banilor din țara dvs. ar putea solicita să vă dezvăluiți identitatea atunci când cumpărați sau vindeți Bitcoin, ceea ce face necesară obținerea urmelor lor pe blockchain.

Adresa dvs. IP ar putea fi legată de adresa dvs. Bitcoin

Când efectuați o tranzacție Bitcoin, creați în mod esențial un mesaj pe telefon sau computer și îl trimiteți la rețeaua Bitcoin. Este posibil ca cineva care operează un număr mare de noduri din rețeaua Bitcoin să poată potrivi unele dintre tranzacțiile dvs. cu adresa dvs. IP, apoi să deanonizeze întreaga stivă de bitcoins.

Este relativ ușor să evitați acest lucru pe un computer, redând toate tranzacțiile prin rețeaua Tor. Majoritatea clienților și portofelelor Bitcoin acceptă proxy-ul Socks5 al Tor.

Dezvăluirea adresei tale Bitcoin înainte de a intra în Blockchain ar putea lăsa pe alții să te urmărească

De îndată ce o adresă Bitcoin este introdusă în Blockchain, aceasta este înregistrată public într-o bază de date globală imuabilă. Dar înainte ca acest lucru să se întâmple, este probabil ca doar două părți - destinatarul și expeditorul - să cunoască această adresă. Dacă efectuați o căutare a unei adrese care nu a apărut încă pe Blockchain, fie sunteți proprietarul acestei adrese, fie cineva solicită o plată de la dvs..

Pentru a evita urmărirea în acest fel, este important să faceți toate cererile de plată și alte mențiuni ale adreselor prin canale criptate:

 • Asigurați-vă că site-ul web pe care îl vizitați are HTTPS activat atunci când căutați adrese Bitcoin
 • Utilizați VPN-uri și Tor atunci când este posibil
 • Criptați comunicările cu PGP și OTR.

Posibilitatea unui fișier portofel poate fi o dovadă suficientă pentru a controla Bitcoins

Un mesaj semnat este singura dovadă puternică că dețineți o adresă Bitcoin fără a dezvălui cheia privată. Aveți însă grijă când semnați mesaje folosind tastele dvs. Bitcoin. Mesajele semnate sunt o caracteristică excelentă (vom vorbi mai multe despre de ce mai târziu), dar permit oricui să știe că controlezi adresa Bitcoin de la care ai semnat.

Dacă cineva încearcă să te dezanonizeze, s-ar putea să fie mulțumit de o formă de dovadă mai slabă decât un mesaj semnat: să știi că păstrezi înregistrările adreselor publice este o dovadă suficientă pentru ca cineva să tragă concluzia că ești implicat în tranzacții Bitcoin și Bitcoin Blockchain le va indica exact către ce tranzacții. Tot ce trebuie să facă este să caute adresa pe care ai înregistrat-o.

Majoritatea aplicațiilor de portofel stochează adrese publice fără criptare, numai criptarea cheilor private. Acest lucru este bun pentru experiența utilizatorului, deoarece nu trebuie să introduceți o parolă de fiecare dată când doriți să vă vedeți soldul sau să verificați tranzacțiile..

Puteți stoca portofelul în siguranță într-o unitate USB externă, un serviciu de stocare cloud sau chiar contul dvs. de e-mail dacă cheile private sunt suficient de criptate. Dar oricine are acces la aceste mijloace ar putea estima ce adrese vă controlează și tranzacțiile pe care le faceți.

Pentru a vă proteja, ar trebui să criptați toate copiile de rezervă cu o a doua parolă sau PGP.

rămâne anonim cu o cutie peste cap

Criptați TOTUL pentru a rămâne cu adevărat anonim!

Cum să fii transparent

Conceptul de confidențialitate este cel mai bine definit ca cantitatea de control pe care o ai asupra informațiilor tale. Acest control include nu numai puterea de a ascunde sau ascunde informațiile dvs. personale, dar și puterea de a le dezvălui publicului. Transparența este utilă dacă trebuie să obțineți legitimitate în ochii publicului sau a sponsorilor. Bitcoin vă permite să fiți transparent în orice grad doriți. Puteți să o utilizați pentru a dovedi tranzacții unice sau proprietatea unei adrese Bitcoin. Transparența vă permite, de asemenea, să vă auditați organizația până la ultima satoshi (cea mai mică unitate a unui Bitcoin), fără a vă dezvălui identitatea sau locația reală.

În comparație cu sistemele financiare tradiționale, transparența Bitcoin este o inovație importantă și potențatoare, deoarece vă permite să dovediți, fără îndoială, că ați făcut o tranzacție de fonduri. Blockchain nu minte și nu poate fi mituit.

Transparență prin semnături

Cea mai simplă formă de transparență Bitcoin este legarea a două identități prin semnarea declarațiilor. Modul în care faceți acest lucru depinde de software-ul dvs. portofel specific, dar principiul este întotdeauna același. Scrieți o declarație verbală, apoi o semnați digital, cu cheia privată. Acest lucru nu va dovedi neapărat că afirmația este adevărată; dovedește doar că proprietarul adresei a făcut declarația.

De exemplu, dacă operatorul unui site web susține că controlează o adresă Bitcoin în declarația lor, iar proprietarul adresei Bitcoin susține că este operatorul site-ului în declarația lor, puteți concluziona în mod fiabil că cele două sunt aceeași entitate. Puteți trimite apoi fonduri la adresa Bitcoin, în condiții de siguranță, știind că merge pe site-ul web potrivit.

De asemenea, puteți utiliza aceste semnături pentru a face declarații despre unele tranzacții. De exemplu, poate fi necesar să dovediți auditorilor că ați făcut o tranzacție sau că controlați o anumită sumă de fonduri.

Acest lucru este foarte util pentru încasările digitale care nu pot fi forjate. Cu doar câteva clicuri, puteți dovedi unui dealer de artă că dețineți suficiente fonduri pentru a achiziționa o pictură sau poate arătați investitorilor că sunteți încă în controlul banilor.

semnați și verificați mesajul

Semnează și verifică mesajul pentru a dovedi că controlezi fondurile.

Eu, proprietarul adresei 1Hta9NXidkpUeKTEzoVQuP1QoiqkZ4vj6M, mă bucur de scrierea ghidurilor de confidențialitate.
H3FwKAAJjJ6nzIw22fiWH9O7jgiXHACT + zSrd0Jlm9xGOrYKEX / 22QZr8vL0XmPW7w3nHjVOLB9K3GnXpMv9nBE =

Transparență prin adrese reutilizate

Fondul oficial pentru apărare Edward Snowden folosește o adresă Bitcoin static pentru donațiile sale de Bitcoin. Acest lucru arată câți Bitcoins au strâns și oferă asigurătorilor asigurarea că nu vor fi donați către cineva care pretinde că strânge bani în numele apărării Snowden.

Acest nivel de transparență poate fi utilizat oriunde, pentru a demonstra că fondurile nu sunt delapidate și că banii sunt cheltuiți în mod responsabil.

Cum să te protejezi de a fi dezanonimizat

Fii conștient de informațiile pe care le dezvălui despre tine

Prima regulă este să fii conștient de ceea ce faci și de ceea ce revelezi despre tine. Întrebați-vă acțiunile. Sunteți un VPN? Ce ai făcut anterior pe această adresă IP? Ce file aveți în acest moment deschise în browser? Ce portofel Bitcoin utilizați? De unde vin banii din portofelul respectiv și ce ai cumpărat anterior cu acesta? Cine ați comunicat recent ce aveți de gând să faceți și a fost informația criptată?

Toate aceste informații sunt importante dacă doriți să vă protejați. Există multe lucruri mici care dezvăluie un pic despre tine online. Următoarele puncte vă vor explica cum vă puteți proteja cel mai bine. Fiți întotdeauna vigilenți și nu uitați să rămâneți conștienți de datele pe care le transmiteți și să vă gândiți la cum ar putea fi utilizate pentru a vă identifica.

Nu reutilizați niciodată adresele

Alegeți portofele Bitcoin care vă respectă confidențialitatea neutilizând niciodată adresele. Portofelele HD (Hierarchical Deterministic) generează un număr teoretic infinit de adrese dintr-o singură sămânță. Portofelele HD simplifică utilizarea unei noi adrese pentru fiecare tranzacție și oferă, de asemenea, un mecanism de backup sigur.

Fiți prudent la serviciile unde adresa dvs. de retragere este fixată. Schimbați adresa dvs. Bitcoin manual după fiecare retragere la o adresă neutilizată. Încurajați-i pe alții să își schimbe adresele după fiecare utilizare, deoarece practicile lor vă vor afecta confidențialitatea pe măsură ce interacționați cu ele.

Folosiți Tor

Pentru a vă menține anonimatul, utilizați Tor Browser sau sistemul de operare TAILS, care este preinstalat cu portofelul Bitcoin Electrum. Căutați totul prin Tor în mod implicit.

Configurați portofelele pentru a vă conecta la rețeaua Bitcoin prin rețeaua Tor. Puteți face acest lucru prin instalarea browserului Tor și configurarea proxy-ului sub Preferințe > Avansat > Reţea > Setări. Păstrați setarea implicită a Socks v5 la 127.0.0.1 la Port 9050, apoi introduceți aceste valori în setările de conectare ale portofelului dvs. Bitcoin.

De asemenea, este o practică bună să vă orientați chaturile prin rețeaua Tor, cu aceleași setări proxy. Puteți configura, de asemenea, mulți furnizori de stocare cloud.

Criptați navigarea, chaturile, e-mailurile, copiile de rezervă

Asigurați-vă navigarea

Utilizați întotdeauna HTTPS atunci când vizualizați site-uri web cu informații legate de identitatea dvs. sau tranzacțiile Bitcoin. Acest protocol simplu este utilizat pentru a cripta traficul între site-ul pe care îl vizualizați și computerul dvs. O pictogramă verde de blocare în bara de adrese a browserului dvs. indică faptul că site-ul web pe care vă aflați utilizează HTTPS.

Un alt mod de a vă asigura securitatea de navigare este cu un VPN. Când utilizați o VPN, VPN vă ascunde IP-ul real de site-urile cu care interacționați. Aveți grijă atunci când alegeți un furnizor VPN. Citiți cu atenție politicile lor de confidențialitate, în special în ceea ce privește informațiile pe care le înregistrează.

Utilizați browserul Tor pentru a vă ascunde mai mult locația de site-urile pe care le accesați. Serviciile care utilizează o adresă .onion permit cele mai sigure conexiuni criptate și anonime de la capăt la sfârșit.

Criptați-vă chaturile

Pentru o protecție maximă, creați cel puțin un cont jabber (denumit și XMPP) pentru fiecare identitate online. Există o mulțime de servicii gratuite disponibile pentru care puteți alege. Înregistrați-vă prin Tor și direcționați toate chaturile dvs. prin rețeaua Tor, folosind proxy-ul Socks v5 încorporat pentru o securitate suplimentară.

Pentru a vă asigura că chaturile dvs. nu pot fi interceptate și citite de nimeni în afară de destinatarul intenționat, utilizați OTR ca un protocol de criptare fiabil și robust. Rețineți că puteți utiliza OTR doar dacă persoana cu care comunicați îl folosește.

Faceți-vă e-mailurile private

Dintre toate serviciile online, e-mailul este cel mai vulnerabil la acuzații și hacking. În timp ce un furnizor de e-mail bun va face foarte dificil accesul atacatorilor la sistemul dvs., furnizorul ar putea încă să predea în mod voluntar datele dvs. către guverne, atunci când li se cere. Din păcate pentru persoanele care doresc confidențialitate, mulți furnizori de e-mailuri îngreunează accesarea e-mailului prin Tor. Unii chiar necesită să legați adresa de e-mail la un număr de telefon sau la o identitate reală.

Utilizați PGP pentru a cripta e-mailurile, deși veți putea face acest lucru doar cu persoane care utilizează PGP. Dacă sunteți îngrijorat de confidențialitatea dvs., evitați să comunicați prin e-mail împreună.

Securizați și criptați backup-urile

Modul în care faceți o copie de rezervă a bitcoin-urilor depinde de software-ul pe care îl utilizați. Portofelele HD vă oferă o serie de cuvinte aleatorii care pot fi folosite pentru a recrea portofelul. Tot ce trebuie să faceți este să scrieți aceste cuvinte și să le blocați în siguranță. Fii atent, totuși! Băieții răi trebuie doar să-ți cunoască cuvintele pentru a-ți fura Bitcoins. În general, nu se consideră în mod prudent stocarea acestor cuvinte pe orice dispozitiv electronic din acest motiv, dar în absența unui spațiu fizic sigur, ar putea fi inevitabil.

Cel mai simplu mod de a cripta cuvintele aleatoare din portofelul HD (sau orice alt text) este cu PGP, deși acest lucru vă va solicita să vă gândiți și la cum să faceți backup pentru cheia PGP. Dacă criptați cheia PGP cu o parolă foarte bună (trebuie să fie lungă și memorabilă: o combinație a minților umane este notoriu rău), trebuie doar să vă amintiți o parolă principală pentru a vă accesa toate fișierele. Vezi această postare pe blog despre Diceware pentru a afla cum poți crea o astfel de parolă principală. Utilizați parola pentru a cripta cheia PGP, apoi faceți backup pentru toate celelalte fișiere criptându-le cu cheia PGP criptată..

Utilizați portofele separate pentru fiecare identitate

Este ușor să mențineți un portofel Bitcoin diferit pentru fiecare identitate online. Ai putea avea un portofel pentru fiecare nevoie. De exemplu, puteți avea:

 • un portofel pentru donații primite
 • un portofel pentru identitatea ta reală
 • un portofel pentru veniturile dvs. din reclamă
 • un portofel pentru economiile tale ... etc.

o mulțime de portofele

Veți avea nevoie de o mulțime de portofele!

Nu trebuie să descărcați software separat pentru fiecare identitate. Tot ce trebuie să faceți este să păstrați fișiere portofel separat (fișiere care conțin cheile dvs. publice și private). Doar asigurați-vă că nu confundați fișierele separate și nu amestecă fondurile lor.

Ori de câte ori aveți nevoie pentru a muta fonduri între identitățile dvs., va trebui să descoperiți traseul pentru a face dificilă pentru oricine să vă conecteze identitățile.

Transferuri de obuscule între identități

Când vă gândiți la sistemul financiar tradițional, sinonimele „obfuscate”, „tumble” sau „mix” sună ca activități pentru infractori..

Datorită naturii transparente a Bitcoin, tranzacțiile comerciale ar putea necesita o anumită formă de ofuscare pentru a proteja secretele comerciale și practicile de afaceri. Un transfer bancar de la o persoană la un cont bancar obișnuit nu trebuie dezvăluit unei alte părți. Nici clientul sau concurenții nu trebuie să afle cum se utilizează veniturile. Fără obusculare, în mod inevitabil, dezvăluim mult mai multe decât trebuie, așa că este o practică bună să vă asigurați că portofelul dvs. Bitcoin este atât de privat pe cât trebuie.

Cum să obfuscate transferurile între identități

Schimb individual

Există multe modalități de obfuscare a transferurilor. Ați putea schimba Bitcoins cu altcineva la o rată de schimb 1: 1, deși acest lucru necesită o încredere mare în cealaltă parte. De asemenea, puteți utiliza un serviciu de escrow extern. Această opțiune este rar folosită, deoarece compania credibilă ar putea înregistra informații compromițătoare despre tranzacție.

Portofele online

De asemenea, vă puteți proteja confidențialitatea utilizând un portofel online care nu atribuie adrese unice fiecărui utilizator. Un exemplu în acest sens sunt schimburile online. Atunci când vă depuneți bitcoinsul într-un astfel de portofel, monedele dvs. ar putea ajunge în mâinile altcuiva. În schimb, s-ar putea să primiți monede deținute anterior de altcineva. Aceste servicii se numesc Tumblers. Este important să rețineți că nu veți câștiga sau pierde Bitcoins în acest proces.

Un schimb comun de Bitcoin respectă foarte probabil regulamentul strict împotriva spălării banilor. Ei vor ține evidența tuturor tranzacțiilor dvs., eventual pe termen nelimitat, pe care le pot transmite unei agenții de aplicare a legii. De asemenea, s-ar putea să ceară dovada identității dvs. înainte de a vă permite să retrageți monedele, o practică care v-ar putea afecta confidențialitatea mai mult decât simpla urmărire a Bitcoin.

Niciun portofel online care există în scopul de a muta monedele nu va putea oferi garanția că veți primi Bitcoins care nu au fost deja deținute de dvs. Dacă faceți acest lucru, le-ar fi obligat să țină evidența întregului proces (mai degrabă decât doar depuneri și retrageri), ceea ce ar învinge punctul sistemului. Un alt risc semnificativ al Bitcoin Exchange este acela că ai încredere în bitcoins-ul tău cu un terț care probabil operează anonimat. Nu veți avea recurs dacă furnizorul de schimb sau portofel dispare cu fondurile dvs., așa cum s-a întâmplat de mai multe ori.

Altcoins

Un alt mod de a vă deconecta de la Bitcoins dvs. este doar să le vindeți. Ați putea schimba Bitcoins pentru bani sau aur, dar o opțiune mai bună este să le schimbați pentru altcoins. Astfel tranzacția este mai ieftină, mai sigură și mai ușor de executat anonim online. Ați putea chiar să vă vindeți Bitcoins în schimbul unei alte criptomonede cu volum mare și capacitate de piață, apoi să le cumpărați înapoi la un al doilea schimb, la scurt timp după.

Va trebui să găsiți mai multe schimburi, cu cerințe scăzute de KYC (cunoașteți-vă clientul), care pot fi de încredere cu monedele dvs. Aceasta se poate dovedi a fi o provocare.

Coinjoin

Coinjoin este cel mai promițător mod de a vă menține confidențialitatea financiară cu Bitcoin. Funcționează prin combinarea multor tranzacții într-una, astfel încât nu este clar care intrările și ieșirile sunt corelate.

Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unui software care elimină riscul ca fondurile să dispară sau să fie furate. Fiecare semnătură este creată pe calculatoarele participanților, astfel încât oricine încearcă să conecteze semnăturile nu poate modifica tranzacția sau să redirecționeze fondurile. Fondurile vor fi întotdeauna într-o adresă Bitcoin pe care o controlați.

Este posibil să faceți acest lucru într-un mod descentralizat, astfel încât serviciul să nu se bazeze pe părți externe sau pe servere centralizate. Are nevoie doar de participanții la tranzacție.

coinjoin scamblează intrări și ieșiri pentru a vă menține anonimatul

Servicii precum Coinjoin scutură intrările și rezultatele Bitcoin pentru a menține anonimatul tuturor.

Cea mai mare problemă cu Coinjoin este că ar putea fi încă posibilă corelarea intrărilor și ieșirilor, întrucât de multe ori există matematic prea puține combinații posibile de intrări și ieșiri, ceea ce permite unui computer să determine ce intrări corespund cu ce ieșire.

Pentru a atenua posibilitatea ca cineva să-și dea seama care intrări și ieșiri aparțin reciproc, protocolul trebuie standardizat într-un fel. Întrucât intrările nu pot fi ușor standardizate, rezultatele pot fi predefinite. De exemplu, s-ar putea să limitezi rezultatele la exact un Bitcoin. Limitarea rezultatelor la exact un Bitcoin ar face imposibilă potrivirea contului la tranzacție, întrucât fiecare ieșire va fi pentru 1 Bitcoin. Cu toate acestea, probabil că intrările dvs. vor fi mai mult de un Bitcoin fiecare, astfel încât diferența va fi returnată de neumblat. Acest lucru se datorează faptului că suma de rezervă poate fi adaptată la o tranzacție.

Coinjoin poate fi aplicat de mai multe ori și, pe măsură ce multe tranzacții sunt grupate, participanții pot economisi din taxele de tranzacție. Coinjoin este metoda preferată de a obține confidențialitate în rețeaua Bitcoin. Este chiar posibil ca această funcționalitate să fie inclusă într-o zi direct la nivel de protocol ca standard, așa cum o fac deja unele versiuni.

Acest ghid este disponibil și în format pdf.

Nu uitați să consultați acest ghid pas cu pas: Cum puteți efectua plăți anonime cu Bitcoin.

Imagini prezentate: (1) allapen / Dollar Photo Club, (2) Sergey Nivens / Dollar Photo Club, (3) pitrs / Dollar Photo Club.

Protejați-vă confidențialitatea financiară cu Bitcoin: un ghid cuprinzător
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.