Rămâi conectat și fără restricții în străinătate

Călătoria de afaceri înseamnă că veți lucra. Și nu există mulți profesioniști care pot lucra bine fără acces la internet în aceste zile.

Problema constă în găsirea unei conexiuni de internet fiabile și sigure într-o țară cu care nu ai cunoștință. Nu doar la orașul de destinație și la hotel, ci pe drumul de întoarcere.

Iată câteva probleme comune de conexiune cu care se confruntă orice călător de afaceri și cum să le rezolve.

Mergând online la 40.000 de metri

Zborurile pot fi lungi și plictisitoare, mai ales dacă călătoriți pe un alt continent. Ați putea fi în avion timp de opt ore sau mai mult - așa că puteți la fel de bine să vă pregătiți.

Alegeți o companie aeriană care oferă Wi-Fi în zbor. Majoritatea companiilor aeriene americane îl oferă pe zboruri interne, iar un număr tot mai mare de companii aeriene îl oferă acum și pe rutele internaționale. Verificați site-urile companiei aeriene pentru a afla care și amintiți-vă să utilizați un VPN pentru a vă asigura conexiunea.

Conectarea pe aeroporturile străine

Dacă aveți un zbor de legătură, probabil că veți aștepta în jurul unui aeroport străin cel puțin câteva ore. Cu cât lucrați mai mult aici, cu atât vă puteți relaxa mai târziu, corect?

Aproape fiecare aeroport internațional are un serviciu Wi-Fi plătit la care vă puteți conecta. Unii oferă planuri lunare pentru călătorii de afaceri frecventi, care vă permit să vă conectați la oricare dintre punctele lor de interes pentru aproximativ 10 dolari. Astfel, puteți plăti o dată pentru Wi-Fi pe care îl puteți utiliza pe drumul de întoarcere.

Pericolele de Wi-Fi public

Desigur, Wi-Fi-ul public nu este ideal pentru utilizarea afacerilor. Mai ales dacă trimiteți și primiți documente confidențiale.

Rețelele publice Wi-Fi sunt cunoscute pentru securitatea lor slabă. Alți utilizatori vă pot deturna sesiunile de navigare și pot vedea ce faceți, sau este posibil ca furnizorul propriu de Wi-Fi să se abată asupra activităților dvs..

În calitate de călător de afaceri, cu siguranță, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui VPN pentru a cripta traficul pe Internet și pentru a menține spionii. Mai ales în țările străine și atunci când utilizați rețele nu puteți avea încredere.

Tarife costisitoare de roaming pentru date

După ce ați ajuns în sfârșit la destinație, puteți utiliza serviciul de roaming de date al rețelei dvs. mobile pentru a vă conecta la Internet și, probabil, ați plăti prin asta. Vă puteți baza, de asemenea, pe Wi-Fi-ul hotelului dvs., dar probabil că nu veți fi acolo deseori.

Un mod ieftin și comod de a rămâne online în străinătate este de a obține o cartelă SIM pre-plătită local. În multe țări, aceste cartele SIM sunt ușor de cumpărat. În Europa, puteți obține adesea 1 GB de date mobile pentru mai puțin de 20 USD. În mod evident, prețurile și serviciile variază destul de mult între țări.

Conectarea telefonului și computerului

Ce se întâmplă dacă doriți să utilizați atât smartphone-ul cât și computerul, dar vă aflați într-un loc unde puteți conecta un singur dispozitiv la un moment dat - cum ar fi cu unele servicii Wi-Fi plătite?

În aceste situații, conectați întotdeauna telefonul. Apoi, puteți utiliza Hotspot-ul personal al iPhone sau dispozitivele care rulează Android v2.2 sau o versiune ulterioară, pentru a conecta computerul la aceeași conexiune. Două conexiuni pentru prețul uneia!

Securizarea fișierelor confidențiale

Indiferent de tipul de conexiune pe care îl reușești să găsești în călătoriile de afaceri, trebuie să îl păstrezi în siguranță. Nu este doar Wi-Fi care este vulnerabil la apucare - 3G și 4G au și gaurile lor de securitate.

Utilizați un VPN pe telefon, tabletă și computer. Sperăm că compania dvs. are propriul VPN. Dar, dacă nu, alege unul care să fie cel mai rapid, folosește cea mai recentă criptare de 256 biți a oferit aplicații pentru computer și telefon. Este singura modalitate de a ști că documentele dvs. confidențiale rămân așa.

Faceți clic aici pentru a reveni la ghidurile noastre de confidențialitate pe internet

Rămâi conectat și fără restricții în străinătate
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.