Top 10 sfaturi pentru o securitate puternică a internetului

Sfat # 1: Doar site-urile cu HTTPS sunt sigure!

Adresele URL care încep cu „http: //” NU sunt sigure. Site-urile cu „https: //” folosesc o combinație de protocol de transfer hipertext (HTTP) cu protocolul Secure Socket Layer (SSL) / Transport Layer Security (TLS), ceea ce înseamnă că sesiunea dintre browserul dvs. și serverul web este criptată. Fără HTTPS, băieții răi vă pot intercepta sesiunea folosind instrumente precum Firesheep.

Sfat # 2: Utilizați întrebări de securitate ale căror răspunsuri sunt imposibil de intuit pentru alții

Întrebările de securitate sunt utile atunci când uităm parolele noastre și trebuie să le resetăm. De fapt, atunci când vă înscrieți pentru conturi de e-mail, cei mai mulți dintre noi punem în mod neașteptat răspunsuri veridice la întrebări ușoare, cum ar fi „Cum este numele de fată al mamei dvs.?” Sau „Cum se numește orașul în care v-ați născut?”

Dar ne-am oprit vreodată să ne gândim cât de ușor este pentru băieții răi să găsească răspunsurile la aceste întrebări? Împărtășim o mare parte din viețile noastre personale pe internet; de fapt, este foarte ușor pentru băieții răi să găsească răspunsurile noastre de securitate pe internet și să reseteze parolele fără permisiune. De fapt, un reporter de la Washington Post a putut să-și pirateze contul de iCloud al fratelui ei în trei minute folosind informații care pot fi ghicite sau găsite pe Internet.

În loc să răspundeți la întrebări de securitate cu răspunsuri evidente pe care oamenii le pot găsi folosind motoarele de căutare sau citind profilurile dvs. online, încercați să răspundeți cu răspunsuri irelevante amestecate cu numere. Desigur, asigurați-vă că vă amintiți răspunsurile în cazul în care veți fi blocat vreodată dintr-un cont și trebuie să vă folosiți întrebarea de securitate!

johndoe1

Sfat: nu faceți ce a făcut acest tip.

Sfat # 3: nu folosiți aceeași parolă pentru toate conturile

Evident, este ușor să vă amintiți o parolă complexă și să o utilizați în toate conturile. Cu toate acestea, acest lucru duce la posibilitatea ca un serviciu să fie piratat și hackerul care utilizează această parolă pentru a vă ataca conturile cu alte servicii.

Încercați să utilizați sugerați să utilizați un manager de parole precum 1Password, KeePass și LastPass pentru a genera și păstra parolele (avem și un generator de parole aleatoriu). Aceste aplicații cu parolă pot crea șiruri aleatoare, indescifrabile de caractere alfanumerice ca parole și vă pot ajuta să le stocați pentru dvs. pe diferitele dispozitive.

Dacă serviciul dvs. online (adică e-mail, stocare online, bancă) oferă verificare în doi pași, cu siguranță, ar trebui să îl utilizați.

Sfat # 4: mențineți-vă actualizat sistemul de operare și tot software-ul

Sistemele de operare, cum ar fi Windows și Mac, trimit regulat actualizări pentru utilizatori cu patch-uri software ș.a. Deși poate fi tentant să închideți ferestrele pop care vă amintesc de o nouă actualizare, ar trebui să vă actualizați de îndată ce veți putea să vă protejați de cele mai recente vulnerabilități de securitate..

Ar trebui să vă păstrați și celălalt software actualizat. Cea mai bună tactică este să activați actualizările automate ale software-ului pe toate aplicațiile dvs. - acest lucru se aplică software-ului dvs. antivirus, aplicațiilor de e-mail, browsere etc..

Sfat # 5: Aveți grijă când accesați WiFi public

Din păcate, o mulțime de oameni nu știu că atunci când stai în cafeneaua ta preferată, accesând site-urile tale favorite cu Wi-Fi gratuit, ai riscul ca cineva să-ți intercepteze datele..

Wi-Fi gratuit neprotejat este un teren de reproducere pentru ca hackerii să intercepteze și să acceseze datele dvs. personale. Înainte de a vă conecta la Wi-Fi public, opriți partajarea fișierelor pe computer. Dacă sunteți la Wi-Fi public, nu vă conectați la nimic care necesită o parolă, DACĂ nu sunteți conectat la o VPN.

Sfat # 6: Fii atent la ceea ce scrii pe rețelele de socializare

În timp ce rețelele de socializare devin din ce în ce mai populare, site-uri precum Instagram, Twitter, Pinterest și Facebook sunt foarte bune pentru a fi la curent și pentru a-ți permite prietenilor să știe ce faci și unde mergi. Cu toate acestea, aceste informații sunt de aur pentru infractori. Acceptarea unor prieteni pe care nu le cunoașteți personal ar putea însemna oferirea unui hacker acces nelimitat la informații despre familia dvs., prietenii dvs., unde locuiți și ce cumpărați / citiți / faceți. Hopa.

Sfat # 7: Ștergeți atașamentele de e-mail suspecte

Ați primit vreodată un e-mail nesolicitat? Șansele sunt, ai. Majoritatea oamenilor știu că, dacă primiți legături sau atașări suspecte de la persoane necunoscute aleatorii, nu ar trebui să le deschideți și să le ștergeți imediat. Cu toate acestea, dacă primiți un atașament sau un link ciudat de la un prieten, ar trebui să faceți în continuare același lucru. Perfecționarii trimit adesea malware periculoase prin hackingul contului de email al cuiva și trimiterea de e-mailuri pe lista de contacte a victimei. Dacă primiți vreodată un e-mail suspect de la un prieten, ar trebui să-i trimiteți prin e-mail și să le spuneți că este probabil un hacker

Hackerii trimit adesea malware periculoase prin hackingul contului de e-mail al cuiva și trimiterea de e-mailuri pe lista de contacte a victimei. Dacă primiți vreodată un e-mail suspect de la un prieten, ar trebui să-i trimiteți prin e-mail și să le spuneți că probabil au fost hacked. În plus, spuneți-le că ar trebui să își schimbe parola și să activeze autentificarea în doi pași ASAP.

Sfat # 8: nu conectați lucruri ciudate în computer

Nu numai că malware-ul se poate răspândi prin mijloace virtuale, dar poate fi răspândit și prin hardware! Utilizatorii de stick-uri USB, hard disk-uri externe și chiar smartphone-uri nu sunt imuni de malware. Nefericul malware BadUSB este un caz. Înainte de a conecta ceva la computer, asigurați-vă că știți exact de unde a venit și ce a mai fost. Conectați numai lucruri din surse de încredere.

Sfat # 9: Nu pierde niciodată dispozitivul

Așadar, ți-ai încărcat computerul și smartphone-ul cu toate cele mai recente software de securitate, ai schimbat toate parolele și ai activat verificarea în doi pași. Dar ce se întâmplă dacă pierdeți computerul sau smartphone-ul? Dacă vă pierdeți dispozitivul, toate e-mailurile, fotografiile și datele personale ar putea ajunge în mâinile cuiva care nu este bine.

Nu lăsați să vă întâmple asta! Parola îți protejează ecranul de blocare, folosește o carcasă viu colorată, astfel încât să nu o poți pierde și să faci copii de rezervă în mod regulat. Activați locația dispozitivului sau utilizați o aplicație anti-furt a unei terțe părți în cazul în care se poate întâmpla inimaginabil. Cel mai bun, desigur, este să fii mereu vigilent cu privire la hardware-ul tău și să nu-l pierzi niciodată, perioada.

Sfat # 10: știți de unde descărcați aplicațiile

Pentru siguranță maximă, descărcați doar aplicații din surse de încredere 100% - de exemplu, magazinul de aplicații Apple sau creatorul software-ului în sine. Când instalați aplicații, asigurați-vă că cunoașteți permisiunile pe care le acordați. De exemplu, aplicația de gestionare a timpului are într-adevăr nevoie de acces la camera și la contactele dvs.?

Încă un câștig ușor - asigurați-vă că computerul sau dispozitivul dvs. sunt configurate astfel încât aplicațiile descărcate trebuie să fie deschise manual. Nu doriți să descărcați un fișier executabil și să-l deschideți automat pe aparat fără acordul dumneavoastră!

La sfârșitul zilei, cunoașterea este un instrument puternic. Menținerea unei bune securități pe internet necesită o combinație de grijă de software-ul și hardware-ul dvs. și de a folosi bunul bun simț comun.

Sfat bonus! Utilizați un VPN

Criptarea VPN de înaltă rezistență protejează nu numai browserul web, ci și e-mailurile, conversațiile Skype, serviciile bancare online și tot ceea ce faceți sau vedeți online - indiferent dacă sunteți acasă, la birou, la o cafenea sau călătoriți prin lume. Dă-ți un pic de anonimat adăugat cu ExpressVPN. Odată conectat la ExpressVPN, toate datele dvs. sunt criptate și nediferabile!

Faceți clic aici pentru a vă întoarce la ghidurile de confidențialitate pe internet ale ExpressVPN

Top 10 sfaturi pentru o securitate puternică a internetului
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.