Britanski račun za istražne ovlasti: 3 implikacije na vašu privatnost

Predlog zakona o istražnim ovlastima, britanski parlament, studeni 2016.

16. studenog Dom lordova odobrio je konačnu verziju zakona o istražnim ovlastima. Nadimak "Snajperska povelja,“Prijedlog zakona proširit će mogućnosti nadzora agencija za provođenje zakona i države na razine nikad viđene u zapadnoj demokraciji.

Račun za istražne ovlasti: sažetak

Dom lordova i Dom općina zajedno su pregledali prijedlog zakona o istražnim ovlastima, dajući mu ozbiljan korak. U suštini, za račun su potrebni davatelji internetskih usluga i telefonske tvrtke čuvaju podatke o pregledavanju svojih kupaca do jedne godine. Nadalje, ti će zapisi biti dostupno desecima državnih tijela po izdavanju naloga.

Koje su posljedice tako kontroverznog prijedloga zakona? ExpressVPN razmatra tri najveće implikacije zakona o istražnim silama na pojedine netizene (tj. Vi).

1. Više državnih odjela s vašim podacima = manje privatnosti

Odjel za promet, Ministarstvo zdravlja, HMRC, NHS, Agencija za standarde hrane i Komisija za kockanje. Po čemu to raznolika skupina državnih agencija ima zajedničko? Odgovor: Nakon izdavanja naloga, oni (i mnogi drugi) uskoro će moći pristupiti bilo kojim podacima pohranjenim na vašim električnim uređajima..

Trenutno, zastupnici i njihovi zastupnici imaju pravo na privatnost prema Wilson-ovoj doktrini. Ali prema novom prijedlogu zakona, razgovori između članova parlamenta i njihovih zastupnika vjerojatno više neće biti tajni.

Obavještajne skupine neće moći slušati te razgovore bez odobrenja premijera i višeg suca, ali zakon o istražnim ovlastima ugrozit će povjerljivost vaših podataka - bez obzira jeste li ih u početku odlučili podijeliti s vladom ili ne.

2. Budući mobilni uređaji bit će manje sigurni

U prošlosti su potrošači mogli vjerovati proizvođačima uređaja da zaštite svoja digitalna prava. Apple je, na primjer, poznat po upotrebi enkripcije s punim diskom i odbijanju ugradnje nadzora u pozadinu u proizvode.

Trenutno nema detalja o tome kako će vlada Velike Britanije natjerati strane kompanije poput Applea na suradnju s nacrtom zakona o istražnim ovlastima. Jedna teoretska mogućnost je, međutim, da će tvrtke koje ne proizvedu skladne dizajne svoje proizvode proglasiti nezakonitim.

Drugim riječima, budući mobilni uređaji vjerojatno će imati stražnju vrata koja olakšavaju hakiranje od strane sigurnosnih tijela. A ako vlada može pristupiti vašem uređaju putem stražnjeg vrata, onda zasigurno može i svaka treća strana koja se bavi tehnologijom.

3. Privatnost je na korisniku, više nego ikad prije

Najveća implikacija zakona o istražnim ovlastima je ta više nego ikad, vaša je internetska privatnost u vašim rukama.

Izvještaj oslobađa zastupnike, liječnike i odvjetnike, ali nije jasno kako će se razlikovati njihov internetski promet. Najbolja obrana je, dakle, biti svjestan onoga što dijelite na svim svojim uređajima. Drugim riječima: ako je ne podijelite, nitko je ne može dobiti.

U skladu s ovom idejom, pripazite da dijelite svoju lokaciju na mreži, ne pristupajte svojim osobnim računima s javnih uređaja / Wi-Fi veza i ne zaboravite da koristite VPN da biste osigurali i anonimili internetsku vezu.

Branite svoju internetsku privatnost iz Povelje snoopera

Predlog zakona o istražnim ovlastima podsjetnik je da svi moramo poboljšati internetsku privatnost. Umjesto da vladinim agencijama i proizvođačima uređaja omoguće pristup našim podacima i nadaju se najboljem, moramo biti informirani netizensko i vokalno zagovornici digitalne slobode.

Evo nekoliko stvari koje danas možete učiniti:

  • Uključite ove vrhunske savjete o privatnosti u svoj život na mreži
  • Koristite anonimne alate pretraživanja poput preglednika Tor
  • Podržite grupe za digitalna prava poput Fondacije Electronic Frontier i Borbe za budućnost
  • Započnite rasprave radi podizanja svijesti o pojačanom nadzoru države

Što mislite o Domu lordova koji je odobrio prijedlog zakona o istražnim ovlastima? Koje korake poduzimate u borbi za privatnost na mreži? Podijelite svoja razmišljanja u nastavku!

Britanski parlament: Jean Beaufort / Slike iz javnih domena

Britanski račun za istražne ovlasti: 3 implikacije na vašu privatnost
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.