BVI Nadležnost: Zašto je važno

Logotip ExpressVPN. Prelijepo je.

ExpressVPN je tvrtka BVI: Što je BVI i je li dio zemalja razmjene inteligencije "14 očiju"?

BVI, iako dijeli istog monarha kao Velika Britanija, samoupravna je skupina otoka smještena na Karibima. BVI ima svoje zakonodavno tijelo koje biraju građani BVI-a, neovisno pravosuđe i nacionalne policijske snage. Kodeks zakona kojih se BVI-tvrtke moraju pridržavati donesen je u BVI-u, a ne u Velikoj Britaniji.

"14 očiju", također poznat kao SIGINT Seniors Europe, odnosi se na zbirku 14 zemalja o kojima se izvješćuje da strane obavještajne agencije razmjenjuju vojne i protuterorističke informacije jedna s drugom.

Budući da te obavještajne agencije nastoje presresti sve komunikacije na međunarodnoj razini (ne samo unutar svojih nacionalnih granica), nejasno je postoji li inkrementalni rizik povezan s radom VPN usluge iz zemlje u kojoj sudjeluje 14 očiju.

Unatoč tome, budući da je BVI maleni narod bez ikakvih stranih obavještajnih operacija, zasigurno nije stranka ni u kojem sporazumu o podjeli obavještajnih podataka. Stoga se ne smatra da BVI pripada skupini 14 očiju.

Zašto bi nadležnost VPN kompanije trebala biti važna za vas?

Pri odabiru pružatelja VPN-a važno je da korisnici koji poštuju privatnost uzmu u obzir sljedeće:

 1. Je li to VPN tvrtka koja djeluje iz nadležnosti bez zakona o zadržavanju podataka?
 2. Koji je pravni postupak kojim vlada može naložiti davatelju VPN-a da proizvede informacije o jednom ili više svojih kupaca?
 3. Pod kojim se okolnostima može donijeti takav nalog?

U slučaju ExpressVPN-a, postoje jasni odgovori:

 1. Tamo su nema zakona o zadržavanju podataka u BVI. BVI je obalna nadležnost poznata po zaštiti privatnosti. To je u suprotnosti s mnogim europskim zemljama i Australijom, koji imaju zakone koji zahtijevaju da internetski pružatelji zadrže metapodatke povezane s internetskim aktivnostima njihovih korisnika..
 2. Nalog da tvrtka BVI dostavi dokaze i zapise (u skladu s istragom) mora doći s Visokog suda BVI-ja. Ostale zemlje, uključujući Veliku Britaniju i Sjedinjene Države nema nadležnost prisiljavati tvrtku BVI da proizvodi zapise koja se odnosi na svoje kupce. Te vlade moraju podnijeti zahtjev Visokom sudu BVI-a da donese takav nalog pod nadležnošću BVI-a.
 3. Strana vlada koja podnosi zahtjev dužna je da Visokom sudu BVI-a opiše a.) Prirodu kriminalne radnje koja se dogodila, b. Konkretne dokaze koji se traže, c) relevantnost traženih dokaza u ovom slučaju. i d.) razlozi za vjerovanje da se relevantni dokazi mogu izraditi unutar BVI-ja. Nadalje, postoji zahtjev za "dvostrukim kriminalitetom", što znači da se za zahtjev da se prizna isto krivično djelo mora kazniti barem jednogodišnjom zatvorskom kaznom prema BVI zakonu, ako je bio izvršen u BVI.

To je izuzetno težak postupak za dobivanje sudskog naloga BVI, a većina istražitelja ne bi prolazila kroz tako mukotrpan napor. Usporedite to sa Sjedinjenim Državama, gdje bilo koji sudac ili odvjetničko društvo može izdati sudski poziv sa vrlo malo čvrstih dokaza. Američke se kompanije uglavnom moraju pridržavati. Google (prema vlastitom izvješću o transparentnosti) prima gotovo 30.000 zahtjeva za korisničke informacije svake godine u Sjedinjenim Državama i udovoljava im 79%.

Što ako strana vlada uspije natjerati Visoki sud BVI-ja da naredi ExpressVPN-u da objavi vaše podatke?

Odgovor na ovo pitanje nalazi se u sljedećem: Koje podatke VPN davatelj zna o meni?

ExpressVPN je vrhunski VPN pružatelj usluga koji se fokusira na privatnost i anonimnost korisnika. Naša je mreža posebno izgrađena NE znajući internetske aktivnosti naših korisnika. Kako je privatnost temeljni dio naše usluge, ExpressVPN se bavi zaštitom privatnih internetskih podataka naših korisnika.

Kako bismo korisnicima pružili potpunu transparentnost, u nastavku se nalazi popis onoga što znamo:

 1. Podaci koje šaljete na našoj stranici za narudžbu, uključujući podatke o plaćanju. ExpressVPN nije mogao ponuditi premium VPN usluge bez prihvaćanja plaćanja od strane kupaca. Za najsnimljiviji oblik plaćanja preporučujemo bitcoin.
 2. Koju ste od naših aplikacija (i verzije aplikacija) uspješno aktivirali. Pojedinosti o aktivaciji aplikacije omogućuju našem timu za podršku rješavanju bilo kojih tehničkih problema vezanih uz aplikaciju s pojedinačnim kupcima.
 3. Bez obzira jeste li uspješno uspostavili VPN vezu određenog dana (ali ne u određeno doba dana), na koju VPN lokaciju i iz koje zemlje / ISP-a (ali ne s koje IP adrese). Ove minimalne informacije pomažu nam u pružanju tehničke podrške, kao što je pružanje savjeta za zemlju kako najbolje koristiti našu uslugu.
 4. Skupni zbroj (u MB) prijenosa podataka putem VPN-a. Iako mi nudimo neograničen prijenos podataka, ako jedan korisnik gurne više prometa od tisuća korisnika zajedno, možda ćemo od njega tražiti da objasni zašto.
 5. (Neobavezno za korisnika) Anonimne informacije o tome jesu li vaši pokušaji VPN veze uspješni. Ti se podaci uvode u naše mrežne alate za rad koji nam omogućuju prepoznavanje problema s određenim aplikacijama, VPN poslužiteljima ili određenim davateljima internetskih usluga. Podaci koje primamo potpuno su anonimni i nije moguće povezati s pojedinim ExpressVPN korisnicima. Ova je značajka slična opciji "pošalji izvješća o pogreškama", a korisnici to mogu lako isključiti unutar naših aplikacija.

Treba li se nešto od navedenog brinuti za vas? Ne vjerujemo u to jer osnovni podaci koje zadržavamo o upotrebi VPN-a nisu vrsta informacija koja bi bila korisna u istrazi. Ako nam BVI Visoki sud naloži da im kažemo koji je ExpressVPN korisnik pristupio web stranici ili usluzi "X" na datum / vrijeme "Y" s "Z" IP adresom, ne možemo usporediti nijednu od tih podataka (zasebno ili u kombinaciji) s pojedinac.

Zašto ExpressVPN uopće zadržava podatke o upotrebi?

ExpressVPN zadržava minimalna minimalna količina podataka koja je potrebna za rad visoko pouzdane VPN usluge u mjerilu. Bez ovih podataka ne bismo mogli održavati mrežu naših poslužitelja, osigurati da naše aplikacije rade ispravno ili pružiti točnu podršku našim klijentima.

Nikada ne prikupljamo ništa o tome što korisnici rade s VPN-om: Nema zapisnika odredišta prometa, DNS zapisa, podataka podataka, vremenskih oznaka veze ili IP adrese. To znači, ako Visoki sud BVI dođe da pita, NE MOŽEMO odgovoriti ni na jedno od sljedećih pitanja:

 1. Koji su korisnici ExpressVPN-a pristupili sljedećem web mjestu ili usluzi?
 2. Kojim je web lokacijama korisnik X pristupio?
 3. Koji su korisnici ExpressVPN-a koristili datu ExpressVPN IP adresu u određeno vrijeme?

ExpressVPN vašu privatnost shvata ozbiljno i ne vodi zapisnike aktivnosti ili zapisnike veza. To konkretno znači da NE bilježimo nijednu od sljedećih osjetljivih podataka:

 • Povijest pretraživanja
 • Prometno odredište
 • Sadržaj podataka
 • DNS upiti
 • Vremenska oznaka ili trajanje veze
 • Vaša originalna IP adresa s kojom se povezujete
 • Vaša odlazna IP adresa (tj. ExpressVPN IP dodijeljen vama nakon povezivanja)

Kombinacija naše BVI nadležnosti, nema zapisnika o aktivnostima i nema evidencije veza čini ExpressVPN odličnim izborom za korisnike interneta zabrinuti zbog njihove privatnosti..

BVI Nadležnost: Zašto je važno
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.