Kako hakeri mogu upotrijebiti svoje otiske prstiju kako bi vas uokvirili – #WTFSrijeda

hakeri koriste vaše otiske prstiju za uokvirivanje

To je jedna stvar koja bi trebala vama biti doista osobna. Jednako je kao posebna snježna pahuljica koja, duboko u sebi, vjerujete u sebe.

Ali sada, zahvaljujući zloglasnoj hakerskoj grupi Chaos Computer Club (CCC), ovaj posljednji dio privatnosti konačno je uništen. Da-vaš otisak prstiju je sada u potpunosti i udaljeno sjeckan.

To znači da bi vas zločinci mogli lažno predstavljati i postaviti za zločine koje počine. Ubojice, razbojnici, lopovi krafne ... bilo koji od njih mogao bi ostaviti trag koji vodi ka vama. Pa kada policajci praše otiske, oni će vas tražiti. Ako sve ovo zvuči dotad, pročitajte dalje.

Prva žrtva

Prva svjetska žrtva hakiranja otiska bila je osoba koja u rukama drži znatnu količinu moći: njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen. Tko zna što bi mogao otkriti klonirani otisak velikog crvenog gumba ovog političara? jao!

Nadamo se da je njemačka vlada zamijenila sve tehnologije ID-a otisaka prstiju koje koristi. Jer njezini otisci sada su u vlasništvu hakera.

Pitanje koje vjerojatno postavljate je: kako su to učinili? Kakav bi visokotehnološki uređaj iz budućnosti mogao hakirati i klonirati otisak prsta? Pripremite se za iznenađenje.

Obična kamera

Bila je to obična politička novinska konferencija, poput tisuća prije nje. Ursula von der Leyen mirno je razgovarala s novinarima, potpuno nesvjesna ničega čudnog što se događa oko nje.

Ono što nije znala je da je u sobi bio haker CCC-a Starbug (pravo ime Jan Krissler). Nosio je sa sobom ... običan fotoaparat. Baš kao i svaki novinar na konferenciji za novinare.

Ali ta je obična kamera bila sve što je Starbugu trebalo da dobije otisak gđe von der Leyen. Čak nije morao dirati ruku svoje žrtve. Nekoliko potrebnih hakera bilo je nekoliko zumiranih fotografija iz različitih uglova.

Jednom kada je imao fotografije, postupak kloniranja također je bio puno jednostavniji nego što biste očekivali. Starbug je to učinio s programom pod nazivom Verifinger koji je dostupan za kupnju na mreži.

Tako ne mogu biti hakirani samo vaši otisci prstiju - bilo tko može nabaviti i opremu za to.

Rukavice za sve?

Taj ID dodira na vašem novom iPhone ili Samsung pametnom telefonu sada izgleda malo besmisleno, ha? (Pogotovo jer je CCC već u 2013. hakirao Appleov senzor otiska prsta.)

Ali još je gore od toga. Iz dobrog niza fotografija, haker može lako stvoriti kalup i lutku s vašim identitetom na sebi. Zločin može čak i na vlastiti prst nalijepiti otisak lutke. Sve je detaljno objavljeno u metodi koju je objavio CCC, a koja koristi svakodnevno ljepilo za drvo za izradu lutke.

Tako su mogli počiniti sve vrste groznih zločina, trljati svoje otiske po sobi i izbjeći se s tim. U međuvremenu, mogli biste promatrati životni pojam ... ili manje ako je zločin zapravo krađa krafne.

Zastrašujuća je misao. Kloniranje otiska prsta još je jedan ubojiti udarac u našoj osobnoj privatnosti. Ali možda postoji jedan način na koji možete zaštititi svoj identitet kada se suočite s hakerima za otiske prstiju.

"Političari će ubuduće vjerojatno nositi rukavice kad razgovaraju u javnosti", sugerira Starbug.

Hvala na savjetu, brate.

Čitali ste #WTFU srijedu, naš tjednik gledali smo najsnažnije svjetske napade na vašu privatnost. Da li bi ova priča dala nekome koga poznajete „WTF ?!“ trenutak? Podijelite ih s njima!

ExpressWPN-ova #WTFSrijeda donosi vam čudne, šokantne i jezive priče o privatnosti podataka - izvučene izravno iz vijesti. Mislite da je vaša privatnost? Razmisli još jednom. Osjećat ćete se nelagodno. Bit ćete ogorčeni. Mislit ćete: "WTF ?!"

Sviđa vam se ovaj post? Mrziti? Pročitajte još priča o užasu o upadu u vašu privatnost u našoj #WTFStranji u srijedu. Znate da ne možete odoljeti ...

Kako hakeri mogu upotrijebiti svoje otiske prstiju kako bi vas uokvirili - #WTFSrijeda
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.