Koji je dio tijela ovaj čovjek jeo da ne bi bio tajnik?

čovjek ugrize svoje otiske prstiju kako bi izbjegao policiju

Upozorenje! Ne za slabovidno srce! Čovjek s Floride, nedavno uhićen zbog vožnje ukradenog Mercedesa, proveo je u pritvoru u policijskom vozilu pokušavajući zagristi svoje otiske prstiju!

Ne brini. Gore navedeni video, iako vrlo čudno, nije tako slikovit. Uglavnom zato što dotični muškarac na kraju nije uspio u uklanjanju navedenih otisaka prstiju, koje je kasnije lako prepoznao policijski skener.

Old-school gangsterska taktika

Otisci prstiju nisu novi u zločinačkom svijetu. Prvi prijavljeni slučaj dogodio se 1933. godine, kada je vođa bande Theodore "Zgodni Jack" Klutas našao da je podmetnuo prste kako bi priklonio svoje otiske. Dva člana klana Kate "Ma" Barker imala su doktora kirurški odsjeći otiske prstiju. Ali baš poput njihovog modernog floridskog kolege, ni jedan od tih pokušaja nije bio uspješan. Također otisci narasla natrag ili nismo bili dovoljno prikriveni da spriječimo identifikaciju.

Jedan relativno uspješan slučaj bio je John Dillinger, koji je u isto doba depresije prstima dao kemijsku obradu, spaljivajući ih kiselinom kako bi uklonio sve osim najsitnijeg traga njegovih karakterističnih grebena.

Bol, ali ne i dobitak

Ako razmišljate o uklanjanju otisaka prstiju, a nije vas najočitije najočitije odvraćanje (tj., ekstremna bol), evo još jednog prilično dobrog razloga da ih ne uklonite: obično čak ni ne funkcionira. Medicinska istraživanja sugeriraju da morate prodrijeti ne samo u epidermu, već i u generirajući sloj koji zadržava predložak vašeg otiska prsta da biste trajno oštetili svoje otiske. U suprotnom će se samo vratiti.

A ako uspijete i trajno ožiljite prste? Čestitamo, tek ste olakšali policiji da vas identificira! "Hej, Bill, za koga misliš da je ostavio ove otiske prstiju s neobičnim uzorkom ožiljaka?" "Oh, vjerojatno onaj tip koji je pokušao smanjiti svoje otiske prstiju kad smo ga zadnji put uhitili." "Kul, hajde da ga ponovo zaokružimo".

Invazivni maniri

Kako biometrija postaje sve invazivnija, vjerojatno možemo očekivati ​​da će kriminalci proći sve veće i opasnije dužine kako bi izbjegli identifikaciju.

Ako vas skeneri šarenice mogu prepoznati na 40 metara udaljenosti, koliko smo udaljeni od distopije uklanjanja očnih jabučica da biste izbjegli otkrivanje? A ako subdermalni implantati mikročipa ikad postanu standardni, više kriminalaca neće pribjeći samo-operacijskoj operaciji kako bi ih uklonili?

Izići iz mreže značit će krvav pothvat i ostati anoniman.

U međuvremenu, ako se nađete uhićeni - nepravedno ili ne - učinite sebi uslugu, poštedite se problema i držite prste netaknutim.

Izdvojena slika: ciostylefotolia / Dollar Photo Club

Koji je dio tijela ovaj čovjek jeo da ne bi bio tajnik?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.