Najbolje aplikacije i proširenja koja štite vašu privatnost na Safariju

[ware_item id=33][/ware_item]

Najbolje aplikacije i proširenja koja štite vašu privatnost na Safariju


(Nekoliko mjeseci unazad ExpressVPN napisao je blog na tri najbolja proširenja preglednika radi zaštite vaše privatnosti. Iako smo dobili sjajne povratne informacije o tom postu, shvatili smo da smo zanemarili ključnu demografsku kategoriju: lojalni korisnici Safarija. Žao mi je, momci! Ovaj je post za tebe.)

Tebe slijede. I to ne samo od strane vaših sljedbenika na Twitteru i Instagramu. Pop-up oglasi i skripte treće strane prate što radite na mreži. Što je još gore, ovi oglasi i skripte mogu ugroziti vašu cyber-sigurnost i usporiti brzinu pregledavanja.

Želite zaštititi svoju internetsku privatnost i sigurnost dok surfate Safarijem? Danas se naoružajte ovim aplikacijama.

Appleov novi arsenal blokatora sadržaja

Kad je Apple izdao iOS 9, uključili su novu, ali nevjerojatnu novu značajku koja omogućuje proširenja koja blokiraju sadržaj.

Ali ovo nisu vaša tradicionalna blokatora oglasa. Appleovi blokatori sadržaja čine puno više od blokovskih oglasa. Oni također blokiraju kolačiće, skočne prozore, videozapise sa automatskim igranjem, skripte i bilo koji drugi sadržaj koji potencijalno ugrožava privatnost (i dosadan).

Dok je naš blog o najboljim Chromeovim proširenjima za zaštitu vaše privatnosti razdijelio aplikacije u različite kategorije, Safarijevi blokatori sadržaja kombiniraju razne značajke koje djeluju kao proširenja za praćenje i osiguranje web-mjesta kao i tradicionalni blokatori oglasa.

Evo naših izbora za najbolje besplatno Aplikacije za privatnost za iOS i Mac.

Skoči na…

Najbolje aplikacije za blokiranje sadržaja za Safari na iOS-u
Najbolja proširenja za blokiranje sadržaja za Safari na Macu

Najbolje aplikacije za blokiranje sadržaja za Safari na iOS-u

Provjerite naše omiljene blokade sadržaja za vaš iPhone, iPad i iPod!

Naš najbolji izbor za iOS: 1Blocker

logotip za 1blocker, naš najbolji izbor

Što je bolje od blokatora oglasa koji blokira gotovo svaki scenarij oglasa ili treće strane? Blokator oglasa koji zapravo poboljšava vašu bateriju. To je upravo ono 1Blocker se.

Iako je UBlock Origin bio izbor broj 1 za najbolji blokator oglasa za Chrome, on nije dostupan za Safari. Srećom, programeri 1Blockera možda su stvorili nešto još bolje od UBlock Origin-a.

S više od 8000 blokiranih blokade, 1Blocker cilja oglase i skripte na maksimalan učinak - omogućujući tako da se web mjesta brže učitavaju, a preuzimanja lakše prenose. U stvari, programeri 1Blokera tvrde da aplikacija može smanjiti vrijeme učitavanja i preuzimanja podataka za više od 50 posto!

1blokator na djelu

1Blocker je jednostavan za korištenje i nudi mnoštvo sjajnih prilagodljivih funkcija. Možete blokirati kolačiće i popise za izbjegavanje oglasa (uklanjanje oglasa). Možete čak sakriti određene elemente stranice i blokirati prilagođene fontove kako biste poboljšali brzinu pregledavanja.

Opcije prilagodbe 1blokera

Ne bojimo se proglasiti da je ova aplikacija jedini blokator oglasa koji će vam ikada trebati na vašem iPhoneu.

(Napomena: 1Blocker je dostupan besplatno, ali vaš prilagodljivi izbor je ograničen. Da biste otključali ostale prilagođene opcije, možete kupiti profesionalnu verziju za 2,99 USD. Znamo, znamo: ovaj bi se popis trebao nalaziti o BESPLATNIM aplikacijama ., Ali 1Blocker je toliko dobar da smo ga morali imenovati svojim najboljim odabirom.)

Pokretanje: Poboljšajte

Ako niste zadovoljni besplatnom verzijom 1Blocker-a, a ne želite izdvojiti gotovinu za cijeli paket, Napredno je savršena alternativa.

logotip za naprednu aplikaciju ios

Nekada poznat kao Safari Blocker, Refine je 100 posto besplatan i dolazi s dva ugrađena blokera: Klasična privatnost i Klasično blokiranje. Kao što nazivi sugeriraju, Classic Privacy pomaže u zaštiti vaših osobnih podataka, dok Classic Adblocking blokira neželjene skočne prozore i skripte.

snimak zaslona za sučelje napredne aplikacije

Klasična privatnost isključena je prema zadanim postavkama, ali možete je prebaciti da bi oba blokatora mogla raditi istovremeno.

snimka zaslona preciznih opcija za aplikacije

Kao i 1Blocker, Refine vam također omogućuje da dodate bijele liste određenih web mjesta i ima brojne mogućnosti prilagodljivosti. I dok ćete vidjeti brže vrijeme učitavanja s instaliranim Refineom, 1Blocker je još uvijek najbolji za poboljšanje brzine vašeg Internet pretraživanja

Kako omogućiti blokade sadržaja za Safari na iOS-u

Imajte na umu da biste ih trebali koristiti za blokiranje sadržaja na iOS-u.

Nakon što preuzmete blokator sadržaja iz App Store-a, idite na uređaj svog uređaja postavke izbornik. Pod, ispod Safari, dodirnite Blokatori sadržaja, i prebacite prekidač kako biste omogućili instaliranu aplikaciju (ili aplikacije).

slika djece u kartonskoj kutiji na make vjerujte safarijuPazi! Appleovi novi blokeri oglasa dostupni su i na vašem Mac računalu!

Najbolja proširenja za blokiranje sadržaja za Safari na Macu

Macintov Safari 9.0 također počinje primjećivati ​​priličan udio proširenja za blokiranje oglasa. Kao i iOS aplikacije, i ove funkcioniraju tako da blokiraju i skočne prozore i skripte. Oni također pomažu u poboljšanju vremena opterećenja. Evo naših najboljih odabira blokatora sadržaja Safari za Mac.

Naš Top Mac izbor: Adamant

nepopustljiv pomaže u zaštiti privatnosti blokiranjem reklama s natpisima, prijelaza, praćenja skripti i ostalih neugodnih web elemenata koji vas prate putem interneta. Također pomaže povećati vrijeme učitavanja.

logotip za adamant

Ispod smo objavili snimke zaslona web stranice na Safariju 1) s onemogućenim Adamantom i b) s omogućenim Adamantom.

Pogledajte ovu web stranicu s Adamantom onesposobljenim

Uočite oglase na bočnoj strani zaslona i veze "diljem weba", veze "od naših partnera" i ogromni natpis iznad podnožja.

snimka zaslona web-stranice koja nije prikazana

Pogledajte ovu web stranicu s omogućenim Adamantom

Sada pogledajte istu web stranicu u Safariju kada je Adamant aktivan. Vidite razliku? Svi oglasi više nema, daleko je manje distrakcija, a stranica je znatno kraća i ugodnija za gledanje.

snimka zaslona web stranice koja je prikazana s omogućenim proširenjem za blokiranje sadržaja
Jedino što nedostaje Adamantu je način prilagodljivih značajki. Ne postoji mogućnost bijelih web lokacija ili promjena vaših postavki. Ali na način koji bi zapravo mogao biti prodajno mjesto, jer je Adamant savršen program za blokiranje oglasa.

Budući da ovo proširenje pogađa sve naše slatke spotove - jednostavan je za upotrebu i štiti vaš preglednik od neželjenih oglasa i nevidljivih skripti - zarađuje našu željenu Najbolji izbor.

Dok je Adamant besplatan na Macu, Adamant za iOS dostupan je za 1,99 USD.

Pobjeda: Wipr

Malo poznati dragulj Wipr funkcionira tako što blokira i oglase i tragače.

logotip za wipr

Kao i Adamant, Wipr se ažurira automatski, tako da se nikad nećete morati brinuti o korištenju najnovije verzije.

Iako je sam po sebi moćan blokator oglasa, testiranje pokazuje da je Adamant malo učinkovitiji.

Wipr je dostupan i na OS X i iOS. Iako je verzija za Mac besplatna, Wipr za iOS dostupan je za 0,99 USD.

Kako omogućiti blokade sadržaja za Safari na Mac OS-u

Nakon što instalirate proširenja koja blokiraju sadržaj, možete ih uključiti i isključiti u izborniku Safari postavki. Da biste pristupili tome, kliknite na Safari u izborniku datoteke, a zatim kliknite Postavke...

snimka zaslona za pristup preferencijama safarija

Ispod Proširenja , vidjet ćete sva proširenja koja ste instalirali na Safari. Označite ili poništite potvrdni okvir da biste omogućili svoje blokade sadržaja.

snimka zaslona proširenja safarija u panelu s postavkama

Eno ga. Ooružajte se ovim besplatnim blokatorima sadržaja i danas vratite svoju internetsku privatnost u Safari!

Izdvojena slika: Alejandro Escamilla / Unsplash
Safari slika: Luis Louro / Fotografski klub Dollar

Najbolje aplikacije i proširenja koja štite vašu privatnost na Safariju
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.