Netko je ostavio hladnjak otvoren hakerima – #WTFVrijeda

[ware_item id=33][/ware_item]

Netko je ostavio hladnjak otvoren hakerima - #WTFVrijeda


Prvo smo vam donijeli nove vijesti o tome kako vaš automobil može biti hakiran. Tada smo otkrili gadnu istinu o bežičnim pejsmejkerima. Sada smo ovdje da razvalimo vrata svih "pametnih" hladnjaka koji otkrivaju vaše privatne podatke.

Samsung-ova nova RF28HMELBSR linija hladnjaka opremljena je ugrađenim pametnim zaslonom koji se automatski sinkronizira s Google kalendarom kako bi vam, vašem partneru, i maloj Suzie i Timmy pratili međusobne užurbane rasporede.

Nazivaju ga hladnjakom budućnosti, ali sumnjiva sigurnost propusta omogućuje hakerima pristup Googleovim vjerodajnicama korisnika.

Više problema nego samo topla limenka koksa

Istraživači iz Pen Test partnera izgubili su vrijeme na pronalaženju ranjivosti u softveru frižidera. Prema njima:

"Dok frižider implementira SSL, on uspijeva provjeriti SSL certifikate, omogućujući tako man-in-sredine napade na većinu veza. To uključuje one koji su izrađeni na Googleovim poslužiteljima za preuzimanje podataka kalendara Gmail za zaslonski prikaz. "

U napadu "čovjek u sredini" napadač potajno pristupa i možda čak mijenja komunikaciju između vašeg frižidera i Googleovih poslužitelja, dajući im pristup vjerodajnicama vašeg Google računa - a time i vašoj e-pošti, dokumentima, fotografijama, kalendaru, kartama i povijesti pretraživanja.

To je ledeno hladno.

Internet stvari? Više poput Interneta prijetnji!

Ali zabava tu ne prestaje! Budući da se frižider sinkronizira s drugim pametnim uređajima putem aplikacije Smart Home, hakeri mogu potencijalno dobiti pristup vašem pametnom telefonu, prijenosnom računalu, pa čak i vašem (plinom!) Monitoru za bebe.

FTC procjenjuje da će do 2020. godine više od 50 milijardi uređaja biti ugrađeno u internetsku tehnologiju. Prilično cool, zar ne?

Pogrešno. Prema istraživaču sigurnosti Daniel Crowley, sinkronizacija svakog uređaja u vašem domu mogla bi predstavljati svijet problema:

"To se razlikuje od uređaja do uređaja, ali uobičajena nit s puno tih uređaja je ta što uopće ne trebaju provjeru autentičnosti."

Svaki pametni predmet koji unesete u svoj dom sa sobom nosi rizik kibernetičke sigurnosti.

Osigurajte sve svoje pametne stvari sada

Ali niste sasvim sretni. Evo nekoliko savjeta za osiguranje pametnih objekata:

  1. Upotrijebite neraskidive lozinke na svakom uređaju.
  2. Često ažurirajte softver sustava.
  3. Provjerite ima li omogućen šifriranje WPA2. Ovo će vaše mrežne veze učiniti sigurnijima.

Učinite sve što možete da osigurate svoje uređaje. Na taj način sljedeći put kad mali Timmy otvori frižider za neki OJ, nećete morati brinuti da će neki stranac čitati vašu e-poštu.

ExpressWPN-ova #WTFSrijeda donosi vam čudne, šokantne i jezive priče o privatnosti podataka - izvučene izravno iz vijesti. Mislite da je vaša privatnost? Razmisli još jednom. Osjećat ćete se nelagodno. Bit ćete ogorčeni. Mislit ćete: "WTF ?!"

Izdvojena slika: Konstantin Yuganov / Dollar Photo Club

Netko je ostavio hladnjak otvoren hakerima - #WTFVrijeda
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.