Novi skener irisa Minority Report izgleda kao Flintstones – #WTFWed Wednesday

[ware_item id=33][/ware_item]

visokotehnološki skener irisa


Već ste vidjeli tehnologiju skeniranja irisa u filmovima. Kao i Minority Report, gdje svaki put kada Tom Cruise želi proći kroz vrata sve što treba učiniti je upaliti pogled skenerom na zid.

I to je prilično impresivna tehnologija, na način znanstvene fantastike početkom 2000-ih. Mnogo je lakše nego nositi ključ okolo, svejedno.

Ali u usporedbi s najnovijim skenerima irisa iz stvarnog života, oni u Izvještaju o manjini nešto su poput kamenog doba.

Jer sada se skeneri šarenice ne trebaju toliko približiti. Mogu prepoznati vaš šarenicu i prepoznati vas sa udaljenosti do 40 stopa.

Ne morate čak ni gledati novi skener. "Većina biometrijskih sustava na bazi irisa zahtijeva mnogo suradnje korisnika", stoji na web stranici projekta. Da ... to je zato što je kršenje naših prava za uzimanje osobnih podataka bez traženja.

Dakle, ukratko, više ne kontrolirate vlastiti ID irisa. Svatko je mogao skenirati vaš šarenicu i nadzirati vašu aktivnost. I nećete ni znati da se to događa.

"Zapravo pronalazi moje lice"

Sveučilište Carnegie Mellon razvilo je novi "sustav nabave irisa dugog dometa". Prototip je glomazni stroj. No, kao i sva nadzorna tehnologija, ona će se uskoro smanjiti do veličine koju je lako sakriti od pogleda.

U videozapisu ispod, izumitelj Marios Savvides pokazuje kako se špijunski uređaj može koristiti za krađu vašeg identiteta irisa dok vas pregazi u automobilu. Prilično je zadovoljan sobom - kao da njegov izum nije grubo upadanje u vašu privatnost.

"Što je prvo što napravite kad vas netko prebaci? Prirodno se pogledaš u bočno ogledalo da vidiš što se događa.

"Ali sada kad se gledam u ogledalo, zapravo nalazi moje lice, detektira oči.

Segmentira regiju irisa, vadi značajke i potom ih uspoređuje da otkrijem tko sam. "

Drugim riječima, to je krajnji skriveni nadzorni uređaj. Pogledajte video i pripremite se za puzanje!

Skupljanje oznaka na vašoj privatnosti?

Pomisao na to da će kamera moći prepoznati vaš šarenicu i prepoznati vas dok vozite dovoljno je zabrinjavajuća. Ali kada razmišljate o tome kako bi ovaj novi skener irisa dugog dometa mogao biti ugrađen u druge nadzorne tehnologije i prevare, stvari postaju stvarno mračne.

Nije teško pretpostaviti da se uskoro dogodi bilo što od sljedećeg:

ID dugogodišnjeg irisa + nadzorne kamere = nula privatnosti

Na mnogim mjestima već postoje tisuće kamera koje prate svaki vaš korak, gdje god da krenete. Pogotovo u zemljama poput Velike Britanije, gdje samo u Londonu ima preko 500.000 kamera. Jednom kada nadzorne kamere visoke rezolucije počnu uključivati ​​otkrivanje šarenice, nećete moći ići bilo gdje, a da vas računalo ne može pratiti i identificirati.

Zločinci koji kloniraju vaš šarenicu kako bi vas uokvirili i izbjegli otkrivanje

Glavni problem biometrija poput irisa je taj što se one nikada ne mogu mijenjati. Jednom kada netko ima klon vašeg šarenice ili otisak vašeg prsta, može vam se zauvijek predstaviti. Već smo vidjeli jednog hakera kako klonira otisak političara samo kamerom. Neće puno vremena dok hakeri ne mogu napraviti kontaktne leće s kloniranim podacima o šarenici - hey, to je ponovo Manority Report.

Dakle, imamo ga, dugovječni sustav usvajanja irisa. Sada smo jedan korak bliže životu u stanju potpunog nadzora. Lijep.

Čitate #WTFU srijedu, tjedno ažuriranje o ludom svijetu tehnologije nadzora. Naredite sljedeći tjedan za još jedan nevjerovatan napad na vašu privatnost - i ne zaboravite podijeliti!

ExpressWPN-ova #WTFSrijeda donosi vam čudne, šokantne i jezive priče o privatnosti podataka - izvučene izravno iz vijesti. Mislite da je vaša privatnost? Razmisli još jednom. Osjećat ćete se nelagodno. Bit ćete ogorčeni. Mislit ćete: "WTF ?!"

Sviđa vam se ovaj post? Mrziti? Pročitajte još horor priča o upadu u vašu privatnost u našoj #WTFWed srijedi arhivi. Znate da ne možete odoljeti ...

Novi skener irisa Minority Report izgleda kao Flintstones - #WTFWed Wednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.