Proglašavanje 2017. dobitnika stipendije za privatnost ExpressVPN

Dobitnik stipendije ExpressVPN

U svojoj drugoj godini stipendija ExpressVPN Budućnost privatnosti bila je ogroman uspjeh. Skoro 2.000 studenata u SAD-u i Velikoj Britaniji predalo je eseje za snimanje od 5000 dolara. Iako smo mogli odabrati samo jednog pobjednika, svi na ExpressVPN-u bili su impresionirani razinom intelekta i kreativnosti za sudionike prikazane u svom pisanju.

Studenti su zamoljeni da osiguraju društvo 2027. godine gdje su vlade širom svijeta postigle apsolutni digitalni nadzor. Većina predviđanja bila su sumorna. Pričale su se priče o prisilnim zatvorima, akademskoj cenzuri i opskrbljenom društvenom životu, a da ne spominjemo zloslutne kratice za nove vladine agencije sa zastrašujućim dosegom.

Međutim, Elizabeth Fijalkiewicz iz Četeka, Wisconsin, američka država, najviše je probudila ExpressVPN. 26-godišnja studentica diplomirala je na pulsnom računu žene koja je odlazila u knjižnicu kako bi predala nezakonita medicinska istraživanja. Da biste pročitali priču u cijelosti, pogledajte stranicu ExpressVPN Budućnost stipendije za privatnost.

U međuvremenu se pokazalo da su šestorica polaznika napisala nevjerojatno uvjerljive eseje koji su im donijeli priznanje za drugo mjesto, zajedno sa besplatnom godinom ExpressVPN-a. Oni su:

  • Alexandra Goriounova, Sveučilište u New Havenu, CT, U.S.
  • Jessica Allen, Sveučilište u Oxfordu, Velika Britanija
  • Peter Upton, Yankton High School, SD, U.S.
  • Brogan Gerhart, Sveučilište Maryland, dr. Med., SAD.

Pljesak svima!

Zahtjev za noćnu moru: P&A s pobjednikom

Nakon svoje pobjede, dobitnica stipendije Elizabeth imala je vremena da odgovori na neka od pitanja ExpressVPN-a o svom pobjedničkom eseju. Ona kaže da je inspiracija potekla pokušajem zamisliti „najgori scenarij“, a zatim odlaskom odande.

"Moj je um prirodno otišao znanstvenicima, znanstvenicima, ljudima kojima bi ograničenje protoka informacija bilo grozno."

Što se tiče scenarija mlade žene koja pokušava širiti kritička medicinska istraživanja, ona zaslužuje svoje diplomirano okruženje. "Moj je um prirodno otišao znanstvenicima, znanstvenicima, ljudima kojima bi ograničenje protoka informacija bilo gadljivo", objašnjava ona.

Na pitanje kako svijet može izbjeći vrstu distopije koju opisuje, Elizabeth je predložila proaktivnost.

„Mislim da je najveća stvar koju ljudi trebaju učiniti kako bi izbjegli ovu vrstu distopije jest to da ostanu angažirani u svojoj vladi. Već mutna voda internetske privatnosti nije nešto što političari stvaraju kao platforma ili čak nešto što donosi vijesti nakon što usvoje zakone koji se na nju odnose. "

Generacijske razlike

S obzirom da je prompt eseja tražio od Elizabeth da gleda prema budućnosti, ExpressVPN je također bio znatiželjan o svojim razmišljanjima o prošlosti. Kaže da primjećuje generacijski jaz u svijesti o privatnosti.

„Mislim da generacija mojih roditelja igra aktivniju ulogu u zaštiti sebe od mogućih povreda osobnih podataka kojih su svjesni. Međutim, mislim da je moja generacija svjesnija nekih digitalnih prijetnji privatnosti od generacije mojih roditelja, mada mislim da mnogi ne znaju kako ili aktivno traže u potpunosti zaštititi se od njih. "

U skladu s tim, Elizabeth priznaje da joj mladić koji radi na tehnikama ne daje potpunu anonimnost od internetskih prijetnji.

"Za svoju generaciju, mislim da je puno" standardnih "digitalnih mjera privatnosti nešto tako automatizirano i nešto na što smo se toliko navikli da ne mislim puno toga. Bit ću iskren i reći da ne znam puno o tome kako funkcionira internetsko hakiranje ili nadzor, a ne znam kako se bolje zaštititi od njih. "

Pobjednik sa srcem

Bez obzira na to što je možda bio njen esej, sama Elizabeth radi na tome da svijet učini boljim mjestom. Trenutno je na diplomskom studiju fizikalne terapije na Sveučilištu u Minnesoti.

Nakon što završi diplomu, planira pomoći rehabilitiranju starijih pacijenata. Prema njenim riječima: "Smatram da rad s ovom populacijom iznimno djeluje i jedva čekam da započnem svoju karijeru."

Čestitke, Elizabeth, i sve najbolje u budućnosti!

~

Mislite da je ono što je Elizabeth napisala bilo uznemirujuće? Razmislite o prijavi na stipendiju Budućnost privatnosti ExpressVPN sljedeće godine! Više detalja treba doći na proljeće.

Proglašavanje 2017. dobitnika stipendije za privatnost ExpressVPN
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.