Trebali biste dijeliti svoje preglednike. Evo kako to funkcionira.

Preglednik s kutijama koje sadrže različite vrste aktivnosti pregledavanja.

Svjesni smo da su naši podaci vrijedni - naše internetske pokrete pomno prate kompanije i vlade koje nas žele usmjeriti radi svoje financijske i političke dobiti.

Anonimni način spriječit će spremanje aktivnosti na vašem računalu, ali kolačići su i dalje aktivni tijekom vašeg internetskog zasjedanja. Primjerice, Facebook će i dalje znati kako dolazite do i s njegove web stranice, kao i od vaših širih internetskih pokreta.

Međutim, moguće je dijeliti pregledavanje preko jednog ili više preglednika kako biste ograničili kako vas tvrtke poput Googlea i Facebooka mogu pratiti.

Što su odjeljci za preglednike? Kako djeluju?

Dijeljenje preglednika metoda je dijeljenja vaše mrežne aktivnosti na različite preglednike, tako da ono što tražite u pregledniku br. 1 ne prati u pregledniku # 2.

Na primjer, recimo da aktivnost pregledavanja želite podijeliti na dva: društveni mediji & e-pošta i svakodnevno pregledavanje. Upotrijebite jedan preglednik, kao što je Chrome, za prijavu i pristup računima e-pošte i društvenih medija, te drugi zasebni preglednik, poput Firefoxa, za bilo koju drugu vrstu pregledavanja.

Kolačići ne mogu dijeliti podatke između preglednika, što znači da računi e-pošte i društveni mediji ne mogu pratiti sve što radite u pregledniku Firefox.

Da bi ovo uspjelo, morat ćete se sjetiti koji preglednik koristite za koju vrstu mrežnih aktivnosti. To je u potpunosti izvedivo, ali može postati pomalo zamorno nastaviti prebacivanje naprijed i natrag..

Srećom, sada postoji način da se to postigne podijelite svoje pregledavanje na jednom pregledniku.

[Želite više vijesti o privatnosti i sigurnosti? Prijavite se na bilten za ExpressVPN blog.]

Kako postaviti odjeljke preglednika u jednom pregledniku

U ovom postavljanju upotrebljavamo dodatak Firefox-ov spremnik s više računa. Kako Mozilla objašnjava, "Kartice kontejnera nalik su uobičajenim karticama, osim što će web stranice koje posjetite imati pristup zasebnom odsječku pohrane preglednika."

Ostali preglednici imaju proširenja koja će dodati spremnike, ali obavezno koristite onaj koji uzima vašu privatnost i sigurnost ozbiljno. Koristimo Firefoxove spremnike jer je to prilično jednostavno postavljanje.

1. Preuzmite dodatak spremnika.

2. Otvorite Firefox i pritisnite i držite + ikonu za stvaranje nove kartice. Pojavit će se vaše predložene vrste spremnika: osobni, radni, društveni mediji i Facebook.

Trebali biste dijeliti svoje preglednike. Evo kako to funkcionira.

Također možete pronaći ikonu na Alatnoj traci ili idite na o: sklonostima # kontejnera da biste promijenili, dodali i izbrisali onoliko spremnika koliko želite.

Trebali biste dijeliti svoje preglednike. Evo kako to funkcionira.

  1. Odaberite spremnik u kojem želite pregledavati - ako želite postaviti račune na društvenim mrežama, odaberite ružičastu Društveni mediji spremnik. Ako trebate otvoriti radnu e-poštu, odaberite narančastu Raditi kontejner.

Kada otvorite različite kartice spremnika, odgovarajuća boja pojavljuje se kao linija ispod naziva kartice.

Trebali biste dijeliti svoje preglednike. Evo kako to funkcionira.

  1. Uživajte u tome što tvrtke poput Facebooka prate svaki vaš potez. Ključ je osigurati da ne preklapate spremnike kako biste smanjili količinu praćenja u vašem pregledniku.

Veća zaštita, veća privatnost

Dijeljenje preglednika nije savršena metoda privatnosti - vaš internetski pružatelj usluga i druge tvrtke možda će moći vidjeti vašu mrežnu aktivnost. No usvajanje dijeljenja preglednika učinit će ga zamršenijim za velike tehnološke tvrtke da prepoznaju vašu aktivnost pregledavanja.

Trebali biste dijeliti svoje preglednike. Evo kako to funkcionira.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.