Trump potpisao novo američko zakonodavstvo o privatnosti interneta: Comcast reagira, ali možete li im vjerovati?

Trump potpisuje novi zakon o privatnosti.

Prošli tjedan ExpressVPN pisao je o kontroverznom američkom Kongresu koji planira omogućiti internetskim pružateljima usluga da prodaju vaše privatne podatke radi dobiti.

Na zgražanje zagovornika privatnosti širom svijeta, Donald Trump je tu mjeru potpisao u zakon.

Nova je politika popularna samo kod korporativnih lobista davatelja mreža – čini se da apsolutno nitko drugi nije želio da se to dogodi. Ipak, nova američka administracija postavila je prioritet, poništavajući značajan internetski napredak u vezi s privatnošću tijekom posljednjih nekoliko godina.

Kako na vas utječu novi američki propisi o privatnosti?

Internetski divovi poput Verizon-a i Comcast-a sada mogu nadzirati ponašanje kupaca na mreži i bez dozvole koristiti privatne osobne i financijske podatke (poput vaše povijesti pregledavanja, banaka koje koristite i trgovine koje često posjećujete) za prodaju visoko ciljanih oglasa.

Internetski marketing donosi veliki novac. Trenutno su Google i Facebook kraljevi industrije vrijedne 83 milijarde dolara. Nije čudo što su telekomi divovi željeli komad torte.

Korisnici interneta sada nemaju kontrolu nad onim što se događa s njihovim podacima, koje bi davatelji internetskih usluga mogli direktno prodati marketinškim firmama, financijskim tvrtkama ili svima koji mnijeju osobne podatke.

Opet, to uključuje podatke koje niste dali voljno. Agencije za telekomunikacije sada mogu špijunirajte svoju internetsku aktivnost i prodajete rezultate radi zarade.

Comcast obećava zasad zaštititi vaše podatke

U brzo objavljenoj izjavi na njihovoj web stranici Comcast je želio naglasiti svoje namjere ovom novo stečenom moći.

“Comcast se obvezao na načela privatnosti koja su u skladu s režimom privatnosti FTC-a koji se primjenjuje na sve subjekte internetskog ekosustava više od 20 godina …”

  Izvještaj: Stalkerware aplikacije nisu odgovorne za kršenje prava na privatnost

Kao što je ExpressVPN ranije isticao, ipak obveza nije zakon. Lako se može slomiti. Što ako se Comcast iznenada suočio s financijskim poteškoćama? Da li bi i dalje odbijao rasprodati njihove riznice ljudskih podataka?

Lijepo je da Comcast zvuči tako predano, ali korporativne vrijednosti se mijenjaju. I da, generalni odvjetnici mogli bi odrediti kaznu nakon činjenice, ali to je prekasno Vaši će podaci već biti prodani.

Ukratko, možete li vjerovati telekomunikacijskom gigantu da će biti odgovoran za svoje osobne podatke?

Zašto možete vjerovati VPN-u sa svojim podacima

ExpressVPN se bavi održavanjem privatnih podataka. To je razlog našeg postojanja; to je jedino što radimo.

VPN tvrtka ima što izgubiti dijeljenjem podataka o klijentima (ako ih uopće ima). Davatelj internetskih usluga potencijalno može dobiti milijarde dolara.

Zaista nema usporedbe.

Telekomunikacijski divovi ne bi trebali imati toliku moć nad vašim privatnim podacima. Međutim, VPN i dalje može zaštititi vas i vašu obitelj.

Trump potpisao novo američko zakonodavstvo o privatnosti interneta: Comcast reagira, ali možete li im vjerovati?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.