Vaša Oyster kartica vodi vas na karticama – #WTFSrijeda

nadzor kartice ostrige

nadzor kartice ostrige

500.000 londonskih javnih nadzornih kamera nisu jedino sredstvo koje se može špijunirati u britanskoj prijestolnici. Oyster kartica, sveprisutna plava kartica javnog prijevoza u Londonu, vodi digitalni zapis stanica i mjesta koje posjećujete. To nije dovoljno da u bilo kojem trenutku precizno odredite točnu lokaciju, već je i više nego dovoljno da uništite brak ako je supružnik sumnjivog tipa. Jeste li rekli partneru da ste zaglavili u uredu kako biste prikrili ilegalni sastanak širom grada? Bolje ga nemojte pustiti blizu vaše Oyster kartice ili ćete morati ozbiljno objasniti.

Neograničen pristup

To je zato što vas ne moraju biti vas za pristup povijesti vaše postaje. Sve što trebate je da odnesete karticu na uređaj na stanici ili potražite mrežni serijski broj i pronaći ćete zapis svih stanica koje ste posjetili u posljednjih 10 tjedana. Ova mjera nije sigurna od kontra špijunaže - provjerom povijesti lokacija kartice na mreži ili na nekom računalu u postaji poslaće se SMS obavijest na registrirani telefon vlasnika kartice - ali to vjerojatno nije dovoljno da zaustavi predanog amaterskog detektiva. Savjet za preljube na londonskom području: umjesto toga vozite bicikl!

izbjegavajte nadzor. voziti bicikl.

Podaci o kamenicama pomažu policiji

Kao što se može sumnjati, londonska prometna uprava Transport For London (TfL) također prima tisuće zahtjeva godišnje od policijskih istražitelja za podatke Oyster kartice. Vlasnici kartica trebaju biti svjesni da su takvi podaci dopušteni za objavljivanje prema Zakonu o zaštiti podataka iz 1998. godine, ali u svakom pojedinačnom slučaju policija je dužna pokazati da će osobni podaci pomoći u istrazi. Službena pravila TfL-a o zadržavanju i objavljivanju podataka dostupna su na njegovom web mjestu.

Ovo je #WTFU srijedu, vaš tjedni poziv „netko vas definitivno špijunira“. Ako netko koga poznajete vodi Tube na sastanak sa svojim ilegalnim ljubavnikom, svakako biste trebali podijeliti ovu priču s njima!

ExpressWPN-ova #WTFSrijeda donosi vam čudne, šokantne i jezive priče o privatnosti podataka - izvučene izravno iz vijesti. Mislite da je vaša privatnost? Razmisli još jednom. Osjećat ćete se nelagodno. Bit ćete ogorčeni. Mislit ćete: "WTF ?!"

Izdvojene slike: 1) Tomhannen, 2) Peter Griffin / Public Domain Pictures.net (slika je izmijenjena).

Sviđa vam se ovaj post? Mrziti? Pročitajte još horor priča o upadu u vašu privatnost u našoj #WTFWed srijedi arhivi. Znate da ne možete odoljeti ...

Vaša Oyster kartica vodi vas na karticama - #WTFSrijeda
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.