Четирите най-добри приложения за правилното осигуряване на вашия iPhone през 2018 г.

Най-добрите приложения за сигурност за iOS

Съдебното дело за Apple през март 2016 г. срещу Apple срещу ФБР даде да се разбере, че не е лесно да се пробиеш в iPhone.

Наред с корпоративната позиция на Apple за поверителност, самото устройство има редица защитни функции - от паролата и Touch и Face ID до криптирани iMessages. Въпреки това, предвид количеството чувствителна информация, която хората съхраняват на своите телефони iPhone, никога не е излишно да добавите допълнителен слой сигурност.

Има много различни приложения, които можете да използвате, за да подобрите сигурността на телефона си, но ExpressVPN ги свали до четири категории. И най-добрата част за всички прегледани тук приложения е всички са безплатни!

Най-доброто многозадачно приложение за мобилна сигурност

Най-голямата заплаха за вашия iPhone е кражба или загуба. В такива случаи ще искате приложение с покритие от 360 градуса, което може да възстанови вашите данни, да намерите вашия телефон и да защитите чувствителна информация, съхранявана на вашето устройство.

Избор №1 на ExpressVPN: внимателно

непрекъснато приложение за сигурност за iphone

С чист и интуитивен интерфейс, Keeply предлага малко повече от просто сигурен трезор за вашите данни, като снимки, пароли или бележки.

Декларацията за безопасност на Keeply гарантира, че вашите данни се съхраняват само в телефона ви, а не в облака, въпреки че има възможност за архивиране на избран компютър.

ExpressVPN оценява, че приложението може да се използва в офлайн режим и не се нуждае от някакви ваши лични данни, за да функционира - като местоположение или списък с контакти.

Keeply също предлага няколко приятни допълнителни функции, като например Intruder Photo, която прави снимка на всеки човек, който се опитва да получи достъп до приложението безуспешно; фалшивият пин, който, когато се използва, показва приложението празно; и заключването с лице надолу, което точно така звучи.

Подгласник: Наблюдение

приложение за сигурност на гледане за iphone

Lookout е всестранно приложение за сигурност, което може да намери вашия iPhone в случай, че го пропуснете, активира аларма в случай на подозрителни дейности и деактивира устройството ви от разстояние. Има и чиста функция, която ще бръмчи на вашия Apple часовник, ако iPhone ви излезе извън обхвата на Bluetooth.

За съжаление, повечето от готините функции работят само ако притежавате Apple Watch, поради което Lookout завършва на второ място.

Най-добрият мениджър на пароли за вашия iPhone

Добрият мениджър на пароли ви позволява да генерирате силни пароли за вашите приложения, които се съхраняват в криптирана база данни, защитена с главна парола.

След като влезете, мениджърът на пароли също автоматично ще въведе вашите данни в запазените уебсайтове, правейки влизането толкова удобно, колкото е защитено.

Избор №1 на ExpressVPN: LastPass

lastpass приложение за сигурност за iphone

LastPass е един от най-известните мениджъри на пароли и интерфейсът му използва библиотека с лога на приложенията, за да превърне намирането на любимите ви уебсайтове в добавка.

Подобно на повечето си конкуренти, LastPass защитава данни с 256-битово криптиране, както и с пръстов отпечатък и двуфакторна автентификация. Основните функции са безплатни, но ще ви е необходима платената версия, за да синхронизирате данните си на множество устройства (макар че абонаментът е най-евтиният на пазара - само 12 долара на година).

Интересните допълнителни функции включват одита на сигурността LastPass и възможността да се използва в офлайн режим. Надеждно, сигурно и интуитивно приложение, LastPass е любимият мениджър на пароли на ExpressVPN.

Подгласник: 1Password

Приложение за сигурност 1password

1Password е друг от най-добрите налични мениджъри на пароли и се предлага с безплатно приложение за iOS устройства за зареждане. Основните разлики от LastPass са, че 1Password е предназначен предимно за офлайн употреба и предлага еднократна такса и абонаментен модел.

Най-добрият рекламен блокер за мобилни устройства на Apple

От iOS 9 е възможно официално да се блокира съдържание с рекламни блокери, които са изброени в секцията Настройки на вашия телефон. Подобно на рекламните блокери на браузъра, добрият блокер за мобилни реклами не използва вашите данни и ви позволява да персонализирате кои сайтове и приложения искате да блокирате.

Избор №1 на ExpressVPN: 1Blocker

Приложение за сигурност на 1blocker

1Blocker включва 7000 предварително инсталирани блокери, които покриват реклами, проследяващи скриптове и други елементи, които се изпълняват на заден план на уеб страници - неща като рекламни мрежи и доставчици на анализи.

ExpressVPN даде 1Blocker челна позиция поради големия брой опции за персонализиране, което ви позволява да изберете конкретно съдържание, което може да искате да забраните от погледа си.

Подгласник: Прецизирайте

прецизирайте приложението за сигурност

Освен това безплатно в магазина за приложения, Refine работи подобно на 1Blocker, но идва с по-малък диапазон на персонализиране.

Най-добрият браузър за поверителност за iOS

Избор №1 на ExpressVPN: Ghostery

приложение за сигурност ghostery

Ghostery е защитен iOS мобилен браузър, който позволява на потребителите да контролират и решават каква информация искат да споделят със сайтовете, които посещават. Една от основните характеристики е преглед на всички проследяващи и бисквитки, следващи вашата активност на всеки сайт, и функция с едно щракване, за да ги изключите..

Имате ли някакви съвети за мобилна сигурност?

ExpressVPN се надява това да помогне на вашия iPhone да стане още по-сигурен!

Ако имате въпроси относно някой от споменатия софтуер или някакви ужасни истории за загуба на вашите данни, оставете ги в секцията за коментари по-долу!

Четирите най-добри приложения за правилното осигуряване на вашия iPhone през 2018 г.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.