Съжалявам, Дейв. Страхувам се, че не мога да го направя: Когато виртуалните асистенти се объркат много, много грешно

когато йота се обърка

The Wall Street Journal изчислява, че един милион IoT устройства наскоро са били използвани от хакери за извършване на множество DDoS атаки.

Но не само хакерите трябва да се тревожите. Интернетът на нещата е също толкова вероятно да излезе само по себе си.

Хакерите преди това са чули достъп до вашите данни чрез плюшено мече

Тъй като очевидно живеем в бъдеще, има компания, която продава плюшени мечета, свързани с интернет.

Споменатата компания позволява на родителите да записват съобщения, които се избутват към плюшено мече през интернет. Мечката говори думите, записани от мама и татко, и по презумпция, детето се задъхва от страхопочитание и учудване.

Всичко беше забавление и игри, но тогава хакерите публикуваха повече от два милиона от плюшените записи онлайн, заедно с над 800 000 идентификационни данни на клиенти. Оказва се, че много от паролите на клиентите са били толкова слаби, че е лесно да ги разбият.

(Не казваме, че тя е метеоролог, но Лекси преди това предупреди за опасностите от слаби пароли - дори публикува това отлично ръководство за по-добро осигуряване на вашите онлайн акаунти.)

Цялата бъркотия не беше вина на плюшените мечета, но това е проблем, който няма да възникне с моите 80-те години, безжичен * Zugly.

Безжично плюшено мече
* Както в него той няма проводници. Той е просто пух. Възхитен, грозен пух.

Внимавайте какво искате от вашия виртуален асистент

По-ужасяващите и определено не смешни са IoT устройства, които се разяждат сами, без да хакнат.

Amazon Echo има в милиони домове по целия свят и винаги слуша. Продава се като „интелигентен асистент“, Echo обещава да направи пазаруването, да отговори на нещата си, да пусне музика, да докладва времето и дори да контролира термостата. Твърде окото на Amazon уж става по-умно, колкото повече го питаш, като се учиш от живота си, докато го живееш.

Черна кутия седеше в стаята и мълчаливо наблюдаваше живота си, така че да ви хареса изглежда страхотна идея. Има дори приятелско име за механичния гласов асистент, който ви помага: Тя се казва Алекса.

Чудесен! Освен факта, че е малко като началото на дистопичен Sci-Fi филм (изненадан съм, че Amazon не го нарече Хал). О, а понякога изобщо не е много умно.

Въобще не.

Когато Amazon Echo поръчва това, което иска, а не това, което казвате

Подобно на времето, в една слънчева сутрин в Далас, Тексас, шестгодишно момиче попита Алекса: „Можете ли да играете с кукла къща с мен и да ми вземете къща за кукли?“ Но това, което чу Алекса, беше „Можете ли да поръчате четири килограма захар бисквитки и къща за кукли от $ 170, моля? “

И това е, което Алекса направи.

Но веселието не свърши, когато телевизионна станция в Сан Диего съобщи за грешката на Алекса и използва думата „Алекса“ в ефир, ехото на зрителите изплува в живота. Изглежда Алекса не може да определи разликата между човек, който казва Алекса в стаята, и някой, който го казва по телевизията.

Познайте какво се случи след това? Точно така, Алекса пристъпи към поръчка на къща за кукли за всички, които гледат историята по телевизията. Запомнете, определено не е смешно.

Буо е много, както се оказа. Потребител в Twitter показа списък за пазаруване на Alexa на „парче пу, голяма пердашка, приятелка, [и] Гълъб сапун“ (кой знае какво всъщност искаше?) И друг включва „150 000 бутилки шампоан“ и „кучета за шейни. "

Други предпазливи приказки за Alexa включват детето, което поиска игра, наречена Digger Digger, и, добре, нека просто кажем, че не е това, което Алекса е доставила.

Все пак може да е по-лошо.

Интернет асистенти срещу поверителността и полицията

Американските правоохранителни органи се доказаха като доста взискателни, когато става дума за нахлувания в личния живот. За да продължат тенденцията, наскоро американската полиция получи заповед за получаване на данни от Amazon Echo по отношение на случай на убийство. Въпреки че Amazon отказа да разкрие каквато и да е информация, тя задава въпроса: Какво се случва с всички данни, събрани от Alexa или Google Home (Echo еквивалент на Google)?

Изглежда като епизод на „Черно огледало“, но може ли Алекса или Google Home някога да бъдат призовани като свидетели в процеса?

Предаваме много власт на Google и Amazon и им вярваме много. Нещата, които те знаят за нас в личния живот на собствените си домове, могат да бъдат невероятно смущаващи, ако бъдат освободени, евентуално да причинят непоправима вреда на живота и кариерата.

Може би всички трябва да се съобразим с мъдрите думи на Меган Нитцел, майката на момичето на куклата:

"Чувствам се като шепне в кухнята ..."

Осигурете си акаунти и се грижете онлайн

Изключете поръчката на Amazon с едно кликване и осигурете акаунта си с ПИН. Това трябва да спре Алекса да си поръчва каквото си поиска, винаги, когато се почувства така.

Силната парола също е задължителна. И не забравяйте, че можете да анонимизирате интернет връзката си с VPN.

Има много ползи за поверителност на VPN, които този блог обхваща много пъти. Още по-добре е, че маршрутизатор ExpressVPN използва VPN на всяко устройство с активирана Wi-Fi, дори и такива, които обикновено не могат да стартират VPN софтуер, като PlayStation, Xbox, TV и да, виртуални асистенти.

прекрасен.

Съжалявам, Дейв. Страхувам се, че не мога да го направя: Когато виртуалните асистенти се объркат много, много грешно
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.