Трите най-добри биткойн портфейла за Android

Зеленият талисман за Android, който държи биткойн.

* Търсите ли най-добрите биткойн портфейли за iOS? Натисни тук.*

Android беше първата мобилна платформа с биткойн портфейли и предложи самостоятелни приложения, които не разчитат на централен сървър за обработка на транзакции от много рано в живота на биткойн. В началото тези децентрализирани приложения изтеглиха пълния Blockchain, който едва ли би бил възможен днес, тъй като в момента той надхвърля 60GB.

Вместо това, подобно на любимите iOS портфейли на ExpressVPN, приложенията разчитат на опростена проверка на плащанията (SPV), при която портфейлът може директно да се свърже към мрежата на Bitcoin, но само синхронизира най-подходящите данни, а не цялата blockchain.

Мицел - лесен за използване

мицел-Bitcoin портфейл преглед

Mycelium Bitcoin Wallet, кръстен на вид гъбичка, за която се смята, че е най-големият жив организъм в света, е лесен за използване портфейл, който се предлага с точно подходящия набор от полезни странични функции.

Той е наследник на портфейла BitcoinSpinner и беше лансиран през 2013 г. Мицелът се превърна в стандарт за мобилните портфейли и използва HD (йерархични детерминистични) семена, което означава, че за да архивирате вашите Bitcoin, трябва само да запомните набор от дванадесет английски думи. Внимавайте обаче, когато архивирате думите си, тъй като всеки с тези думи има достъп до всичките си пари. ExpressVPN препоръчва да ги напишете на лист хартия и да ги съхраните на сигурно място или да използвате мениджъра на паролите си, за да ги запишете.

HD портфейлите ви помагат също да запазите поверителността си, тъй като приложението ще използва отделен адрес за всяка транзакция. Мицелът обаче ще отиде една стъпка по-напред и ви позволява да маршрутирате всичките си данни през Tor Network с приложението Orbot. С този процес никой няма да разбере, че дори използвате биткойн.

Също така чудесно за вашата финансова неприкосновеност е възможността да разделяте вашите акаунти с Mycelium. Ако например държите някои биткойни като доход и искате да ги отделите от спестяванията си, лесно можете да направите това в Мицел, само като добавите допълнителен портфейл. Това прави воденето на записи много по-лесно, но не забравяйте, че когато използвате няколко портфейла, ще трябва да ги архивирате отделно.

Мицелът също така улеснява почистването на всякакви резервни копия и хартиени портфейли, които може да имате. Частните ключове под формата на QR код могат да бъдат сканирани направо в устройството ви или можете да въведете своите дванадесет думи в приложението. След това мицелът ще прехвърли монетите на един от собствените си сигурни ключове.

Ако сте особено параноични или сте загрижени за сигурността или не можете да се доверите на телефона, който носите (може би защото трябва да го споделите с други), Mycelium може да се използва във връзка с хардуерни биткойн портфейли като Trezor или Ledger.

Тези хардуерни портфейли са външни хардуерни устройства, специално направени за безопасно съхраняване на биткойни. Те приличат малко на USB стикове, но имат малък дисплей, чрез който можете да проверявате транзакции. За да извършите транзакция, свързвате хардуерния си портфейл към телефона си, отваряте приложението Mycelium и инициирате операцията. След това ще проверите и потвърдите транзакцията във вашия хардуерен портфейл. По този начин личните ви ключове никога не напускат вашето специално устройство и се предават само чрез вашия телефон. Доста гениални неща.

Най-голямата странична характеристика на приложението Mycelium е пазара. Можете лесно да намерите хора в близост до вашето местоположение, които са готови да търгуват с биткойни за пари. Това е чудесен начин да се натрупате на някаква монета или да ликвидирате притежанията си в замяна на инфлационни държавни пари, ако желаете.

Можете дори да изберете сами да станете търговец, ако имате допълнително време.

Обобщение на мицела

 • Лесен за използване и архивиране
 • Страхотно приложение за почистване на биткойн от студено съхранение
 • Поддръжка за хардуерни портфейли
 • Функция на търговец за закупуване на биткойни наблизо

BitPay - Позволява множество подписи

Coplay-Bitcoin портфейл преглед

BitPay е не само сред любимите Android портфейли на ExpressVPN, но също така беше и безпроблемен за списъка с iOS.

Най-голямата сила на BitPay е функцията за много подпис. Това означава, че можете бързо да настроите един биткойн портфейл с множество хора или устройства като подписали.

Можете да използвате тази функция, за да увеличите сигурността си, като създадете портфейл, който съхранява средствата между няколко устройства. Например, можете да създадете биткойн адрес, който има три ключа, един на вашия телефон, един на вашия компютър и един като резервно копие на лист хартия. Всяка транзакция изисква два подписа, например от вашия телефон и компютър. Хакер ще трябва едновременно да атакува и двете устройства, което се счита за големи по-трудно, отколкото просто да атакува едно устройство, за да получи достъп до парите си. Третият портфейл се съхранява като резервен, в случай че телефонът или компютърът ви се загубят или повредят.

Можете също така да използвате множество BitPay адреси във вашата организация. Например, всеки член на борда или касиер може да държи биткойн портфейл и ключ. За да извършите успешно плащане, може да се изисква минимален брой подписи за обработка на средствата. Тази система е сравнително защитена от хакери и не е нужно да се доверявате на отделен човек във вашата организация с всички пари.

От друга страна, приложението BitPay трябва да разчита на централен сървър за наблюдение и излъчване на транзакции. Този сървър не е в състояние да открадне вашите монети, но ако той е бил подложен на DDoS атака или по друг начин не е наличен, няма да можете да похарчите своите биткойни - досадна неудобство.

Теоретично приложението ви дава възможност да използвате алтернативен сървър и дори да стартирате свой собствен. В действителност това ще бъде жизнеспособно само за по-големи организации, тъй като изисква значителни усилия.

Резюме на BitPay

 • Мощен, лесен за използване портфейл с много подпис
 • Много функции
 • Push известия за входящи средства
 • Зависи от централизиран сървър за управление на ключове - рискован за прекъсвания

Schildbach Bitcoin Wallet - само за приложение 2.9MB!

schildbach-Bitcoin портфейл преглед

Schildbach Bitcoin Wallet е кръстен на разработчика си Андреас Шилдбах (сега известен в Play Store като просто „Bitcoin Wallet“) и е най-старият мобилен портфейл с биткойн. Портфейлът на Schildbach използва за изтегляне на целия Blockchain, преди този процес да стане твърде голям товар поради размера на транзакциите.

С новата SPV технология вече не е необходимо да изтегляте цялата история на всички транзакции с Bitcoin. Днес приложенията могат да се свързват директно с мрежата, да открият баланса на портфейла и да натискат подписани транзакции, без да се компрометира с цензурата или продължителността на работа.

Приложението е посочено от Google, че има между милион и пет милиона инсталации, което показва впечатляващият обхват на портфейла.

Портфейлът се предлага с прости функции, но въпреки това показва какво е възможно с децентрализирана система без разрешения като Bitcoin. Можете например да прехвърляте транзакции с биткойн към друго устройство, чрез Bluetooth или NFC, стига устройствата да го поддържат.

Обобщение на Schildbach

 • Лесно за използване, тънко приложение
 • Добре поддържан от един от най-опитните разработчици в биткойн екосистемата
 • Поддръжка за NFC и Bluetooth
 • Само 2,9 MB

Мицелът е ExpressVPN любим биткойн портфейл

Мицелът е лесен за използване, изглежда добре, има достатъчно функции, за да бъде това, от което се нуждаете, а функцията на пазара също е чудесна, ако трябва да заложите на някои биткойни.

BitPay направи портфейли с много подписи използваеми и дори забавни. Ако искате допълнителна сигурност или възможност за разпространение на средства между множество хора в дадена организация, това приложение ще бъде вашият избор номер едно.

Точно както при iOS, всички анкетирани Android портфейли ExpressVPN дават различен адрес всеки път, когато правите транзакция. Това е добре за поверителност, но не прави транзакциите ви анонимни. Ако се нуждаете от високо ниво на поверителност или анонимност, проверете ръководството на ExpressVPN за анонимност на биткойн.

Трите най-добри биткойн портфейла за Android
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.