3 najboljše denarnice za Bitcoin za Android

Zelena maskota Android, ki drži Bitcoin.

* Iščete najboljše Bitcoin denarnice za iOS? Klikni tukaj.*

Android je bila prva mobilna platforma z denarnicami Bitcoin in je ponudila samostojne aplikacije, ki se ne zanašajo na centralni strežnik za obdelavo transakcij že od zelo zgodnjega življenja Bitcoina. V začetku so te decentralizirane aplikacije prenesle celoten Blockchain, kar bi danes komaj bilo mogoče, saj trenutno znaša več kot 60 GB.

Namesto tega se, tako kot priljubljene denarnice iOS za ExpressVPN, tudi aplikacije opirajo na poenostavljeno preverjanje plačil (SPV), kjer se denarnica lahko neposredno poveže z omrežjem Bitcoin, vendar samo sinhronizira najpomembnejše podatke in ne celotne verige blokov.

Micelij – enostaven za uporabo

micelij-bitcoin-denarnica-pregled

Mycelium Bitcoin Wallet, poimenovan po vrsti glive, za katero velja, da je največji živi organizem na svetu, je denarnica, ki je enostavna za uporabo in ima samo pravi nabor uporabnih stranskih funkcij.

Je naslednik denarnice BitcoinSpinner in je bila predstavljena leta 2013. Mycelium je postal standard za mobilne denarnice in uporablja HD (hierarhično determinirano) seme, kar pomeni, da za varnostno kopiranje Bitcoin morate zapomniti le niz dvanajstih angleških besed. Bodite previdni, ko imate varnostno kopijo svojih besed, saj ima vsakdo s temi besedami dostop do svojega denarja. ExpressVPN priporoča, da jih napišete na kos papirja in shranite na varno mesto ali pa jih uporabite, če jih želite shraniti.

HD denarnice vam pomagajo tudi ohraniti zasebnost, saj bo aplikacija za vsako transakcijo uporabila ločen naslov. Micelij bo šel še korak dlje in vam omogoča, da vse svoje podatke usmerite po Tor mreži, z aplikacijo Orbot. S tem postopkom nihče ne bo vedel, da celo uporabljate Bitcoin.

  Uvrstitev: Varnost in zasebnost za najbolj priljubljene spletne brskalnike v letu 2023

Odlična za vašo finančno zasebnost je tudi možnost ločevanja računov z Mycelium. Če imate na primer nekaj bitcoinov kot dohodek in jih želite ločiti od svojih prihrankov, lahko to preprosto storite v Myceliumu, samo tako, da dodate dodatno denarnico. Tako je vodenje zapisov veliko lažje, vendar ne pozabite, da jih boste morali, ko uporabljate več denarnic, posebej varnostno kopirati..

Tudi micelij olajša pometanje vseh vrst varnostnih kopij in papirnatih denarnic, ki jih morda imate. Zasebne ključe v obliki QR kode lahko skenirate naravnost v napravo ali v aplikacijo vnesete svojih dvanajst besed. Micelij bo nato kovance prenesel na enega od svojih varnih ključev.

Če ste še posebej paranoični ali se ukvarjate z varnostjo ali če ne morete zaupati telefonu, ki ga nosite (morda zato, ker ga morate deliti z drugimi), lahko Mycelium uporabljate v povezavi s strojno bitcoin denarnico, kot sta Trezor ali Ledger.

Te denarnice so zunanje naprave strojne opreme, izdelane posebej za varno shranjevanje bitcoinov. Videti so nekako kot ključki USB, vendar imajo majhen zaslon, prek katerega lahko preverite transakcije. Če želite opraviti transakcijo, povežete denarnico s strojno opremo v telefon, odprete aplikacijo Mycelium in začnete operacijo. Nato boste transakcijo preverili in potrdili v svoji strojni denarnici. Tako vaši zasebni ključi nikoli ne zapustijo vaše namenske naprave in se prenašajo samo preko vašega telefona. Precej genialne stvari.

Največja stranska značilnost aplikacije Mycelium je tržnica. V bližini vaše lokacije zlahka najdete ljudi, ki so pripravljeni trgovati z bitcoini za gotovino. To je odličen način, da naberete nekaj kovancev ali likvidirate svoje zaloge v zameno za inflacijski državni denar, če želite.

Lahko se tudi sami odločite, da boste postali trgovec, če imate dodatni čas.

Povzetek micelija

 • Enostaven za uporabo in varnostno kopiranje
 • Odlična aplikacija za pometanje Bitcoin iz hladilnika
 • Podpora za denarnice s strojno opremo
 • Funkcija trgovca za nakup Bitcoin v bližini
  Kraja iz neba: Ali bi lahko kraja podatkov mobilnega telefona vplivala na vas?

BitPay – omogoča več podpisov

coplay-bitcoin-wallet-pregled

BitPay ni le med priljubljenimi denarnicami za Android ExpressVPN, ampak je bil tudi seznam iOS.

Največja moč BitPay je funkcija z več podpisi. To pomeni, da lahko hitro postavite eno Bitcoin denarnico z več ljudmi ali napravami kot podpisniki.

To funkcijo lahko uporabite za večjo varnost tako, da ustvarite denarnico, v kateri so sredstva med več napravami. Na primer, lahko ustvarite Bitcoin naslov, ki vsebuje tri tipke, eno v telefonu, drugo v računalniku in drugo kot varnostno kopijo na papirju. Vsaka transakcija na primer zahteva dva podpisa iz telefona in računalnika. Heker bi moral za dostop do svojega denarja hkrati napadati obe napravi, kar velja za veliko težje kot samo napadeti eno napravo. Tretja denarnica se hrani kot varnostna kopija, v primeru, da se telefon ali računalnik izgubijo ali poškodujejo.

V svoji organizaciji lahko uporabite tudi več naslovov BitPay. Vsak član uprave ali blagajnik lahko na primer hrani bitcoin denarnico in ključ. Za uspešno plačilo je za obdelavo sredstev potrebno minimalno število podpisov. Ta sistem je relativno varen pred hekerji in vam ni treba zaupati niti enemu posamezniku v svoji organizaciji z vsem denarjem.

Slaba stran se mora pri aplikaciji BitPay za spremljanje in oddajanje transakcij zanašati na osrednji strežnik. Ta strežnik vam ne more ukrasti kovancev, vendar če bi bil podvržen napadu DDoS ali če bi bil drugače nedosegljiv, ne bi mogli porabiti svojega Bitcoina – moteča nadloga.

Teoretično vam aplikacija ponuja možnost uporabe alternativnega strežnika in celo vodenje svojega. V resnici bo to izvedljivo le za večje organizacije, saj bo potrebno veliko truda.

  5 najbolj pretresljivih kibernetskih prevar leta 2023

Povzetek BitPayja

 • Denarnica z visoko podpisovanjem, ki je enostavna za uporabo
 • Veliko funkcij
 • Potisnite obvestila o dohodnih sredstvih
 • Za upravljanje ključev je odvisno od centraliziranega strežnika – tvegano zaradi izpadov

Schildbach Bitcoin Wallet – samo aplikacija 2,9 MB!

schildbach-bitcoin-denarnica-pregled

Schildbach Bitcoin Wallet je poimenovan po razvijalcu Andreasu Schildbachu (danes v Trgovini Play poznan kot preprosto “Bitcoin Wallet”) in je najstarejša mobilna denarnica. Denarnica Schildbach je prenesla celoten Blockchain, preden je ta postopek zaradi velikega števila transakcij preveč bremenil.

Z novo SPV tehnologijo ni več treba nalagati celotne zgodovine vseh Bitcoin transakcij. Danes se aplikacije lahko povežejo neposredno z omrežjem, ugotovijo stanje denarnice in potisnejo podpisane transakcije, ne da bi pri tem ogrožale cenzuro ali čas delovanja.

Google navaja, da ima aplikacija med milijon in pet milijonov namestitev, kar kaže na doseg denarnice.

Denarnica ima preproste funkcionalnosti, vendar kljub temu prikazuje, kaj je mogoče z decentraliziranim sistemom brez dovoljenj, kot je Bitcoin. Transakcije Bitcoin lahko na primer prek Bluetooth ali NFC potisnete v drugo napravo, če jo naprave podpirajo.

Schildbach Povzetek

 • Enostaven za uporabo, tanek nanos
 • Dobro ga vzdržuje eden najbolj izkušenih razvijalcev v Bitcoin ekosistemu
 • Podpora za NFC in Bluetooth
 • Le 2,9 MB

Micelij je najljubša bitcoin denarnica

Micelij je enostaven za uporabo, dobro izgleda, ima ravno dovolj funkcij, da je tisto, kar potrebujete, poleg tega pa je odlična tudi funkcija na trgu, če se morate zložiti na kakšen Bitcoin.

BitPay je denarnice z več podpisi naredil uporabno in celo zabavno. Če želite dodatno varnost ali možnost širjenja sredstev med več osebami v organizaciji, bo ta aplikacija vaša številka ena izbira.

Tako kot pri iOS-u tudi vse Android ankete ExpressVPN denarnice vsakič, ko sklenete transakcijo, navedejo drugačen naslov. To je dobro za zasebnost, vendar vaše transakcije ne postanejo anonimne. Če potrebujete visoko raven zasebnosti ali anonimnosti, si oglejte Vodič ExpressVPN za Bitcoin anonimnost.

3 najboljše denarnice za Bitcoin za Android
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.