Najboljši načini za zaščito vaših Bitcoinov

Zavarujte svoje bitcoine!

V preteklem letu se vrednost vrednosti Bitcoina ni povečala, pač pa so se povečale tudi razpoložljive možnosti za shranjevanje Bitcoinov. Izbira je za začetnike Bitcoin lahko še posebej zastrašujoča.

Ne glede na to, kaj ste izbrali, pa je med praktičnostjo in varnostjo vedno medsebojni kompromis. In čeprav je zasebnost tudi dejavnik, tukaj predpostavljamo, da niste pripravljeni narediti dodatnega koraka za anonimizacijo in popolno izkoreninjenje vaše finančne sledi.

(Tisti, ki jih zanima, kako uporabljati Bitcoin s polno anonimnostjo, si oglejte vodnik ExpressVPN-a o Bitcoin anonimnosti, ki vključuje navodila po korakih.)

Klasifikacije transakcij z Bitcoin

Uporaba Bitcoin je mogoče ločiti na dve neodvisni spremenljivki: "Obseg transakcije" in "Transakcijska vrednost". Če so te vrednosti visoke, so majhne spremembe, katera Bitcoin denarnica je najboljša za vas.

"Obseg transakcij" je stopnja transakcij z bitcoini, ki jih opravite. To lahko pomeni eno transakcijo na dan ali samo eno na teden. Kar se šteje za visoko ali nizko, je ta primer dokaj poljuben.

"Transakcijska vrednost" je bitcoin vrednost dane transakcije. Kar opredeljuje veliko vrednost bitcoina, je podobno dvoumno. Dobro pravilo je, da je nizka vrednost transakcije manjša ali enaka znesku denarja, ki bi ga bilo udobno nositi kot denar v žepu. Vse, kar je večje od tega, bi lahko bilo veliko vredno.

Več denarnic za Bitcoin je morda najboljša rešitev za vas

Ni nujno, da se omejite na preprosto rešitev. Mogoče način uporabe Bitcoin vključuje vse spodaj navedene primere uporabe, kot so redna majhna plačila, redna velika plačila in dolgoročne naložbe.

Uporabite več možnosti vzporedno, da kar najbolje izkoristite, da so Bitcoini hkrati dostopni in varni.

Poiščite rešitev Bitcoin za vas

Zaščitite svoje bitcoine z več denarnic

Če opravite veliko transakcij nizke vrednosti

Mobilna denarnica

Če opravljate veliko transakcij z nizko vrednostjo (npr. Zato, ker večinoma uporabljate Bitcoin za nakup nogavic, čaja ali VPN-ja), uporabite mobilno denarnico, s katero upravljate tipke.

Z mobilno denarnico so vaši bitcoini vedno dostopni, dokler ima telefon moč. Če uporabljate sodoben pametni telefon z najsodobnejšim operacijskim sistemom, so vaši Bitcoini varni. Ne pozabite, da na košček papirja varnostno kopirate seme in ga varno shranite nekje na varno! Oglejte si naša priporočila za denarnice Android in iOS Bitcoin.

Če opravite veliko transakcij visoke vrednosti

Denarnica s strojno opremo

Če je v igri veliko denarja, na primer, če vodite podjetje, ki se veliko ukvarja z Bitcoinom, ali ker del svojega osebja plačujete v kripto valuti, potem potrebujete strojno denarnico. Denarnice s strojno opremo izgledajo kot USB ključi in shranjujejo vaše bitcoin zasebne ključe na specializiran čip, podobno kot v varni enklavi v iPhone.

Tudi če bi se vaš telefon ali računalnik zlomil, vaša denarnica s strojno opremo ne bi vplivala. Ker je denarnica zaščitena z geslom, nekdo, ki ukrade ali najde vašo denarnico, do nje ne bi mogel dostopati.

Za razliko od vseh drugih možnosti strojne denarnice stanejo denar, in sicer od 29 evrov za najcenejšo denarnico Ledger, do 99 USD za Trezor, ki deluje tudi kot tipka FIDO U2F.

Tako kot pri drugih denarnicah tudi vi nekje shranite varnostno kopijo semena na papirju in ga hranite na varnem mestu. Na ta način, če izgubite denarnico s strojno opremo, ne izgubite svojih bitcoinov.

Če opravite nekaj transakcij visoke vrednosti

Papirnata denarnica

Če imate pomembne prihranke pri Bitcoin-u, ki vam jih ni treba porabiti ali premikati pogosto, je papirna denarnica najboljša za vas. Za ustvarjanje papirnate denarnice ne uporabljajte spletne storitve, temveč jo ustvarite sami.

Najbolj varna možnost je, da si priskrbite kopijo TAILS operacijskega sistema, ki je priložena Bitcoin denarnici Electrum. Plazite pod odejo ali šotor, ga zaženite in ustvarite Bitcoin denarnico. Seme zapišete na kos papirja in računalnik ugasnete.

Ker TAILS privzeto ne shranjuje podatkov na USB ključu in obriše notranji RAM, na vašem računalniku ni sledi nobenega semena. Dokler lahko papir zavarujete, so vaši Bitcoini varni. Oglejte si nasvete za varnost Bitcoin pri ExpressVPN!

Če želite poslati bitcoine, se morate znova zagnati v primerek TAILS in obnoviti denarnico s pomočjo semena iz papirja.

Če opravite malo transakcij majhne vrednosti

Spletna denarnica

Če hranite le majhno količino bitcoinov in jih le redko porabite, si oglejte storitev spletne denarnice, kot je Blockchain.info (imajo tudi spletno stran čebule!).

Za razliko od mobilne denarnice vam ne bo treba skrbeti, kaj se zgodi, ko preklopite naprave. V račun se lahko prijavite z e-poštnim naslovom in geslom. Ko se prijavite, previdno preglejte varnostne možnosti, da zaklenite svoj račun pred hekerji in obdržite dostop do vas. Uporaba močnega gesla in upravitelja gesel je dobra ideja!

Veliko denarnic za Bitcoin za številne namene

Obstaja veliko načinov uporabe Bitcoina in toliko načinov, kako jih obdržati. Zavedajte se, za kaj želite uporabljati svoje bitcoine in kako dostopni morajo biti. Med dostopnostjo in varnostjo pogosto pride do kompromisov, toda s širjenjem Bitcoinov po različnih denarnicah lahko najdete optimalno situacijo!

Najboljši načini za zaščito vaših Bitcoinov
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.