Največji heci, ki se jih je kdaj zgodilo

Največji heci, ki se jih je kdaj zgodilo

Internet je bojišče. In vsi lahko vidijo vse, kar počnete, ves čas.

"Vsi" so velika demografska skupina. Nikoli ne morete vedeti, kako ali zakaj bi se nekateri odločili za nekaj. Med nami so taki, ki delajo stvari za dobro, drugi pa bodo to storili samo za lulza. Nekateri zlobni tipi lahko celo storijo nekaj za zlo ali preprosto gledajo, kako svet gori.

Kaj si prizadeva, da bi se oseba ali skupina lotila nečesa? Maščevanje? Osebna korist? Politična motivacija? Vse smo zajeli. Tukaj je pet največjih hekerjev vseh časov, in še se to ni zgodilo.

1 - Kevin Lee Poulsen prevzame telefonske linije

Kevin ni zagrešil največjih hekerjev, zagotovo pa je eden največjih hekerjev. Takrat se je Lee Poulsen imenoval Dark Dante in si je prizadeval, da bi bil "popoln" heker. Toliko, da se je celo naučil, kako izbirati ključavnice - veščina, ki bi mu lahko koristila, ko so ga aretirali in obsodili na pet let zapora.

Dark Dante je bil zloglasni heker, FBI pa je bil nekaj časa pred tem, preden so ga dokončno prijeli. Tako resna grožnja je bila zanj in tako velika spretnost, da je razvpit, ker je bil prvi Američan iz zapora izpuščen s sodno kaznijo, ki mu je prepovedala uporabo računalnikov in interneta. Prepoved, ki je trajala tri leta po poteku njegove kazni.

Njegov najbolj znan kramp se je začel, ko se je KIIS-FM, radijska postaja s sedežem v LA-ju, odločila, da bo Porscheju 944 S2 podarila 102. klicočega tekmovalca po telefonu.

Kaj je bilo najboljše, da si zagotovil 102. klicatelja? Tako je! Prevzemite celotno telefonsko omrežje radijske postaje. Prav to je storil Kevin. Potem se je odpeljal smejalno v sončni zahod.

Ne čisto. Kevin je bil iskan človek, FBI pa je hotel svojega moškega, zato je FBI začel napad. G. Poulsen je bil tako odmeven, da je nastopil v TV-oddaji "Nerešene skrivnosti".

Razen ko so predstavili Kevinovo zgodbo, so se številke brezplačnih telefonov v oddaji (kamor bi ljudje poklicali, da bi dali informacije o predstavljenih zločinih) skrivnostno zrušili. Kakšne so možnosti za to?

Kevin se je naučil lekcije in je zdaj urednik pri Wiredu. je tudi izumil Seuredrop - platformo za varno komunikacijo med novinarji in njihovimi viri.

2 - Albert Gonzalez je ukradel vse kreditne kartice

Med letoma 2005 in 2007 je Albertu Gonzalezu uspelo pridobiti in prodati 170 milijonov številk kreditnih kartic. To ni napačna napaka, in to v kontekst - to je polovica prebivalstva ZDA.

kramp kreditne karticeČe si predstavljate 170 milijonov kreditnih kartic, poglejte ta tip Nato si predstavljajte še 169.999.999 krat.

Pred kratkim smo opozorili na nevarnosti nezanesljive nastavitve Wi-Fi, prevara Gonzaleza pa je eden od razlogov, zakaj.

Oborožen s samo prenosnim računalnikom bi se Gonzalez vozil gor in dol po poti ZDA 1 in iskal ranljivosti v javnih brezžičnih omrežjih. Ko ga bo našel, bi napadel.

Ena od njegovih tarč, Heartland, je poročala, da je v enem od napadov Gonzaleza izgubila 12,6 milijona dolarjev. In to je le eno od mnogih vpletenih podjetij. Prav gotovo ni znano, koliko podjetij je zadel Gonzalez ali koliko jih je zabodel, saj jih je veliko zavrnilo objavo podrobnosti o njem. Nismo presenečeni. Precej neprijetno je, da se zataknete za nekaj tako neumnega, kot da ne spremenite gesla na vašem Wi-Fi-ju.

Na srečo je bil avgusta 2009 Gonzalez obtožen v Newarku v New Jerseyju. In zdaj odsluži dvajset let v zveznem zaporu.

Ampak tam je več ljudi, kot je Gonzalez, ljudje, ki želijo in spretnost, da vdrejo v vaše digitalno življenje.

Ne pozabite se zaščititi, preden začnete početi stvari s čudnimi in javnimi Wi-Fi povezavami.

3 - Anonymous ustvari projekt Chanology za napad na cerkev scientologije

Kaj se zgodi, ko prekrižate najbolj zloglasni hekerski kolektiv na svetu z najbolj čudno religijo na planetu?

Projekt Chanology se zgodi.

Kot mnoge stvari na internetu, se je tudi ta začela pri 4Chanu. Za tiste, ki tega ne veste, je 4Chan necenzurirana in anonimna deska za sporočanje. Če še niste bili tam in bi radi to preverili, je potrebna previdnost: ni za slabovidne.

4Chan je temelj za številne internetne meme in pobude, največji dosežek plošč 4Chan pa je ustvarjanje zloglasne hekerske skupine Anonymous. Anonimni so hacktivistična skupina brez voditeljev in morda najslavnejši hekerski kolektiv, ki je kdajkoli obstajal.

4Chan je začel projekt Chanology, ko je cerkev scientologije poskušala iz interneta odstraniti gradivo iz intervjuja s Tomom Cruiseom, vidnim članom cerkve..

Cerkev ima dolgo cenzorsko zgodovino, pogosto z agresivnimi tožbami, a največje protestno gibanje proti njim je izvedlo Anonimno.

Anonimni ne marajo cenzure, zlasti ne iz virov energije. In znano je tudi, da so pobili nekaj nasilnežev. Cerkev scientologije zagotovo označi ta polja.

In tako je Anonymous šel v službo. Hack se je začel z YouTubovim "Sporočilom scientologiji" 21. januarja 2008. Anonimni so izrazili nezadovoljstvo z dejanji Cerkve in izrazili namero, da bi jo pravilno izpostavili..

Sledilo je vrsta porazdeljenih napadov zavrnitve storitev (DDoS), potegavščine in črni faksi.

Celoten obseg škode cerkve Scientologije ni znan, saj so tihi kup. Toda glede na vire, ki jih je Anonymous vrgel nanje, je moral biti hud.

Ni vse, kar počne Anonymous, super, navsezadnje so le običajni ljudje. Imajo pa moč, da delajo velike stvari - če jim je tako naklonjeno.

internetna nezaželena poštaČudovita večerja solate, paradižnika, neželene pošte, neželene pošte, neželene pošte in spaaaam.

4 - Spamhaus, največji DDoS cyberattack v zgodovini

Spamhaus je storitev filtriranja e-pošte, ki jo ljudje uporabljajo za odstranjevanje neželene pošte.

Storitev je še posebej priljubljena v Združenem kraljestvu, kjer deluje v ozadju številnih sistemov, ki določajo, ali sprejemajo dohodna e-poštna sporočila ali ne..

18. marca 2013 je Spamhaus dodal Cyberbunker na svoj seznam spletnih mest s črnega seznama. Cyberbunker je spletno mesto za gostovanje, zato so ga s selitvijo iz Spamhausa popolnoma odstranili. Odstranjevanje obstoječih ali novih strank od vaših komunikacij ni dobro za poslovanje.

Kljub komunikaciji je Spamhaus zavrnil odstranitev Cyberbunkerja s črnega seznama. Torej je Cyberbunker odgovoril prijazno: "Če nam preprečite komunikacijo s strankami, vam preprečimo, da bi komunicirali s svojimi."

In tako je Cyberbunker z DDoS napadom udaril Spamhaus. DDoS napadi delujejo z zamašitvijo strežnika z lažnimi zahtevami za podatke. Oprema se kmalu napne in, če je napad dovolj velik, se lahko v celoti izklopi.

In fant, napad Cyberbunkerja je bil vsekakor dovolj velik. Pravično je reči, da se stvari hitro stopnjevajo.

Kar se je začelo kot blag DDoS, se je povečal v eksponencialni velikosti, dokler naenkrat Spamhaus ni zadel 300 GBPS (gigabajtov na sekundo).

Ta hit je tako velik, da je upočasnil internet po vsej Evropi.

In potem je Sven Olaf Kamphuis, tiskovni predstavnik Cyberbunkerja, odšel na beg, saj ga je internetna policija iskala zaradi napadov DDoS.

Kamphuisa so na koncu ujeli in aretirali. Ugibamo, da ni želel stvari vzeti tako daleč, kot so šle. Toda kot smo že povedali, bodite previdni, kaj počnete na internetu. Lahko bi se vrnil, da bi vas ugriznil.

napad na zemljoČe živite na Zemlji, bodite pozorni. Naslednji vnos je o vas.

5 - Heking of Saudi Aramco je prizadel ves planet

Vsi smo že slišali za Sonyjevo in ameriško vlado. Toda v primerjavi z napadom na Savdsko Aramco se sploh ne registrirajo v merilu.

Saudi Aramco je največje podjetje, za katerega še niste slišali. Gre za ogromno naftno podjetje iz Savdske Arabije, ki ima večji dobiček od BDP večine držav. Bili so tudi žrtev največjega korporacijskega krama v zgodovini.

Kramp se je začel nekje sredi leta 2012, ko je nekdo iz IT-ekipe Savdskega Aramka odprl slabo povezavo v e-poštnem sporočilu. To je bilo vse, kar so morali hekerji vdreti.

Dejanski napad se je zgodil v islamskem svetem mesecu ramazanu, ko je bilo veliko zaposlenih Savdske Aramco na počitnicah. 15. avgusta 2012 so nekateri zaposleni opazili, da se računalniki obnašajo čudno. Nekaj ​​zaslonov je začelo utripati in, kar je še bolj zaskrbljujoče, datoteke so začele izginjati. Nekateri računalniki se celo brez izklopa ustavijo.

IT-ekipa Saudi Aramco je kmalu spoznala, kaj se dogaja, in srčno začela odkleniti vse računalnike z interneta. Vendar je bilo že prepozno.

V samo nekaj urah je bilo približno 30.000 računalnikov bodisi močno poškodovanih bodisi popolnoma uničenih.

Ker Saudi Aramco zagotavlja deset odstotkov svetovne nafte, bi ta kramp lahko privedel do svetovne katastrofe. Če bi izgubili sposobnost dovajanja tega olja, bi se učinki zagotovo občutili po vsem planetu.

Torej je savdski Aramco storil edino, kar so lahko: Vzeli so papir in pisala. Celotno podjetje se je vrnilo v čas, v 80. leta. Poročila so bila napisana na pisalnih strojih, komunikacije pa poslane po faksu.

Saudi Aramco Kupite vse računalnike v jugovzhodni Aziji

Uporaba arhaične tehnologije je bila kratkoročna rešitev, vendar ne bi mogla trajati večno. Saudi Aramco je moral zamenjati vso njihovo strojno opremo. In tako so tudi storili. Vse naenkrat.

Če ste med septembrom 2012 in januarjem 2013 kupili katero koli računalniško strojno opremo, ste morali zanjo plačati višjo ceno. To je zato, ker je Saudi Aramco kupil vse, kar je močno obremenilo računalniško industrijo. To ni pretiravanje; pravzaprav se je zgodilo.

Saudi Aramco je predstavnike pripeljal do tovarniških računalniških podov v jugovzhodni Aziji in jim kupil vsak trdi disk računalnika, ki je trenutno na proizvodnih linijah. Saudi Aramco je moral plačati zajetno premijo, da je čakal na čakalno vrsto, in so v enem poteku kupili več kot 50.000 enot.

računalniška linijaPo odhodu savdskega Aramca je računalniška tovarniška linija.

Za napad je prevzela politična skupina, imenovana "Rezanje meča pravičnosti". Čeprav iz tega, kar vemo, nihče ni bil nikoli priveden pred sodišče. Večina podrobnosti je bila ohranjena v tajnosti - celotni obseg kramp je samo filtriranje.

Saud Aramco je potreboval več kot pet mesecev, da se je popolnoma izterjal od kramp. Na srečo jim je uspelo še naprej dobavljati nafto, kljub temu da so njihovi sistemi propadli. Če ne bi bili sposobni, bi bilo lahko stvari veliko slabše.

Heking ni samo tisto, zaradi česar se morajo igralci in IT fantje skrbeti. To je resna grožnja za vse. Tudi ti.

6 - Apple se prisili, da se sami lovijo

V bizarnem zasuku se še ni zgodil potencialni največji hec vseh časov. Toda sodišče zahteva, da bi moralo.

Pred kratkim je sodnik v Kaliforniji razsodil, da bi se Apple moral loviti.

Vse to se je začelo s snemanji v San Bernardinu decembra lani. FBI želi dostopati do enega od storilčevih šifriranih iPhonov in Apple odredil, da ga prekine. Apple tega ne želi, saj bi potencialno odprl zadnji del za vsak iPhone zunaj. Prodanih je bilo več kot 700 milijonov iPhonov, kar bi pomenilo krasno epsko razsežnost.

Do zdaj se to še ni zgodilo in upamo, da bo Apple nasprotoval vladajočim. Postavi nevaren precedens.

Tudi Apple ne podpiramo odločitve družbe Apple. Nekateri veliki hitterji so izrazili podporo podjetju Apple - vključno z velikimi tekmeci Google.

Kam gremo od tod?

Veliko teh napadov so izvedli kvalificirani hekerji, nekateri le DDoS napade. Toda vsi so bili rojeni z različno motivacijo. Napadi se lahko zgodijo kadar koli, iz katerega koli razloga.

Nedolžni ljudje so se sesuli v nered, ki ga je povzročil nekaj ljudi, in te zgodbe pričajo o tem, da je lahko kdo žrtev.

Tveganje zase lahko omejite s kančkom zdrave pameti in nekoliko izboljšate svojo varnost. Zakaj si danes ne bi vzeli nekaj časa za preverjanje nastavitev Wi-Fi-ja? In kako dolgo je minilo, odkar ste zamenjali gesla? Če je minilo že nekaj časa, vam priporočamo, da dobite novega s programom ExpressVPN's Random Generator Password.

Mogoče je čas, da varnostne nastavitve prepustite reviziji, da ne boste zaigrali v našem naslednjem blogu!

Predstavljena slika: Krasimira Nevenova / Fotografski klub Dollar
Tip s kreditne kartice: stockyimages / Fotografski klub Dollar
Neželena pošta, neželena pošta, neželena pošta: yasuhiro / Dollar Photo Club
Zemlja: Fotografski klub robert / Dollar
Prazna tovarna: Komarov Andrey / Fotografski klub Dollar

Največji heci, ki se jih je kdaj zgodilo
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.