Nepovezana obvestila: Facebook je enostavno šifrirati s tipko PGP

[ware_item id=33][/ware_item]

Šifrirajte Facebook s tipko PGP


Vaš Facebook račun je dragocen. Vsebuje zasebne klepete, seznam vaših osebnih povezav in, če za pošiljanje denarja uporabljate aplikacijo Messenger, bi bil lahko celo povezan z vašim bančnim računom.

Dvofaktorna avtentikacija bo pomagala zaščititi vaš račun, vendar je na voljo nova funkcija, ki deluje še močneje: zaščita OpenPGP (GPG ali PGP) šifrirana obvestila.

Kaj je šifriranje PGP in zakaj ga vsi ne uporabljajo?

PGP in njegova odprtokodna izvedba OpenPGP sta zlati standard v šifrirnih protokolih in oba sta dobro uveljavljena in revidirana.

Na žalost protokoli niso uspeli sprejeti glavnih tokov. Mogoče zato, ker je OpenPGP zelo kritiziran zaradi svojih pomanjkljivosti, predvsem strme krivulje učenja in pomanjkanja popolne tajnosti posredovanja..

Kljub temu je PGP odličen način za varovanje podatkov, Facebook šifrirana obvestila pa so odlično izhodišče za začetnike, ki želijo povečati svojo spletno obrambo.

Tukaj je opisano, kako povečati varnost na Facebooku v 3 preprostih korakih:

1. Ustvarite svoj edinstven PGP ključ

Najprej ustvarite tipko PGP s tega seznama priporočenih odjemalcev PGP. Priporoča se ključ dolžine vsaj 2048 bitov.

Povežite svoj novi PGP ključ z e-poštnim naslovom, ki ga uporabljate za Facebook, nato pa določite datum poteka. Takoj ustvarite potrdilo o preklicu, če se vaš ključ izgubi ali ukrade.

Pridobite PGP ključ za Facebook

2. Naložite svoj PGP ključ na Facebook

Spodaj Facebookove nastavitve pojdi na Varnost in pojdite do Javni ključ (ali uporabite to direktno povezavo).

Vrnite se k odjemalcu PGP in poiščite svoj ključ, nato pa izberite Izvozi javni ključ.

Kopirajte in prilepite ključ v polje, ki ga zagotavlja Facebook (glejte spodaj), in potrdite polje, ki je označeno Uporabite ta javni ključ.

Upoštevajte, da bo vaš javni ključ prikazan tudi v vašem profilu pod Kontakt in osnovne informacije.

Zavarujte Facebook s tipko PGP

3. S tipko PGP dobite šifrirana obvestila

Zdaj, kadar prejmete obvestilo od Facebooka, bo šifrirano z vašim PGP ključem.

To pomeni, da boste samo prebrali svoja obvestila na Facebooku. Nihče drug, vključno s ponudnikom e-pošte ali vlado, jih ne more videti. Tu lahko nastavite vrsto obvestil, ki jih želite prejemati s Facebooka.

Šifriranje obvestil na Facebooku ohranja vašo zasebnost, še pomembneje pa je, da kdorkoli napada vaš račun z otepanjem e-pošte in zahtevo za ponastavitev gesla s Facebooka, veliko težje..

Šifrirajte Facebook obvestila

Zahteva za ponastavitev gesla na ogroženi e-poštni račun je pogost način za kramp Facebook profil. Toda vsakogar, ki poskusi s to metodo odpreti Facebook račun, zavarovan s tipko PGP, bi pozdravil šifrirano sporočilo, kot je spodaj.

Facebook PGP ključ

Šifrirajte Facebook s tipko PGP in se zaščitite na spletu

Po uvozu Facebookovega PGP lahko prstni odtis navzkrižno preverite tako, da obiščete to objavo. V prihodnosti, ko boste od Facebooka prejeli e-poštno sporočilo, vam bo e-poštni odjemalec hitro sporočil, ali se podpis odjavi (ali ne).

Šifriranje vaših e-poštnih sporočil na Facebooku ima tudi eno drugo prednost. Ker so vsa sporočila kriptografsko podpisana, je enostavno ugotoviti, katera so zakonita Facebook sporočila in katera so lažna sporočila.

Ne pozabite: Bodite varni na spletu! Vedno uporabljajte zaščito!

Nepovezana obvestila: Facebook je enostavno šifrirati s tipko PGP
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.