S popolno tajnostjo naprej je šifriranje varnejše

ExpressVPN: Popolna tajnost za naprej

Šifrirni protokoli varujejo vašo in komunikacijo zasebno. Aplikacija varna klepeta bo šifrirala pogovore in HTTPS varuje spletna mesta (ki jih označuje zelena ključavnica v vrstici brskalnika). Storitev VPN ovije dodaten sloj šifriranja okoli vseh bitov in bajtov.

Tehnika šifriranja uporablja matematiko za zagotovitev, da lahko le predvideni prejemnik dekodira velik kos blaga v berljive podatke. Najbolj varovana skrivnost katerega koli šifriranega kanala so šifrirni ključi, ki šifrirajo ali dešifrirajo podatke.

Popolna tajnost naprej zagotavlja, da ogroženi ali ukradeni šifrirni ključi ne vplivajo na varnost preteklih ali prihodnjih komunikacij. Brez Perfect Forward Secrecy bi lahko vsak trenutni kompromis s sistemom (npr. Okužba z zlonamerno programsko opremo ali ciljni kramp) izpostavil vse podatke, ki jih uporabnik prenese v preteklosti in prihodnosti.

ExpressVPN privzeto uporablja Perfect Forward Secrecy.

Statični šifrirni ključi

V enostavnejših sistemih šifriranja se ključi sčasoma ustvarijo in ponovno uporabijo za shranjevanje in komunikacijo.

Kadar je treba informacije poiskati po sporočilu, npr. prek e-pošte ali datoteke, je bolje, da je šifrirni ključ, ki se uporablja za šifriranje informacij, še vedno na voljo.

Priljubljena orodja za šifriranje, kot sta PGP (ali GnuPG), uporabljajo statične šifrirne ključe za šifriranje datotek in e-poštnih sporočil ali za podpisovanje računalniških programov. Zlasti jih Facebook uporablja za pošiljanje nesprejemljivih e-poštnih obvestil.

Velika slabost statičnih šifrirnih ključev je, da če ne menjate ključev redno, heker mora v računalnik ogrožati samo en ključ, da ogrozi vse vaše šifrirane datoteke in e-poštna sporočila. Tudi če bi redno menjavali ključe, bi še vedno obdržali prejšnje ključe, če bi potrebovali dostop do starih e-poštnih sporočil ali datotek.

ExpressVPN uporablja dinamične šifrirne ključe za Perfect Forward Secrecy

Vsem podatkom ni potrebna prihodnja dostopnost. Ko odprete spletno mesto, šifrirano s HTTPS, brskalniku ni treba dolgo shranjevati šifriranih podatkov. Konec koncev lahko isto stran lahko ponovno zahtevate ali shranite lokalno.

VPN povezave so zelo podobne, saj ni treba shranjevati ali ponovno dostopati do poslanih informacij. In čeprav ni nobenega zagotovila, da posredniki, kot so ponudniki internetnih storitev (ISP) ali vlade, ne bodo hranili kopije šifriranih poslanih podatkov, Perfect Forward Secrecy naredi informacije čim bolj neuporabne..

Vsakič, ko se povežete s strežniki ExpressVPN, preverja pristnost varnostnega potrdila. Po overitvi se s pomočjo izmenjave ključev, kot je Diffie-Hellman, pogaja edinstven šifrirni ključ.

Preberite, kako aplikacija ExpressVPN preverja, da se pogovarja s pravim strežnikom.

Vsaka povezava ExpressVPN uporablja drugačen ključ, zato v malo verjetnem primeru, da je kdo vdrl vašo napravo ali ExpressVPN strežnik in že posnel šifrirane neobdelane podatke, ki ste jih posredovali vi, še vedno ne bi mogel razvozlati informacij. Dinamične šifrirne ključe očistite ali regenerirate po prekinitvi povezave ali vsakih 60 minut za zaščito dolgoživih povezav.

S popolno tajnostjo naprej je šifriranje varnejše
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.