Akses diberikan: Cara menggunakan Southwest Airlines di luar negara

Logo Southwest Airlines terbang tinggi di langit! Bypass

Jika anda membaca ini, kemungkinan anda sudah tahu satu atau dua perkara mengenai VPN. Mungkin anda bahkan menggunakannya untuk membantu mencari tiket penerbangan murah. Tetapi adakah anda tahu bahawa beberapa laman web syarikat penerbangan hanya tersedia di negara-negara tertentu?

Ambil Southwest, misalnya. Walaupun ia adalah salah satu syarikat penerbangan terbesar di dunia, laman webnya, southwest.com, hanya tersedia untuk orang di A.S. dan segelintir negara berdekatan. Malah, jika anda cuba melihatnya dari kebanyakan dunia, anda akan melihat mesej Southwest Access "Ditolak:

Tangkapan skrin: Akses The Soutwest Airlines menafikan.

Benar, betul?

Untuk menambah penghinaan kepada kecederaan, anda tidak akan mempunyai apa-apa nasib mencari tiket di laman web pihak ketiga seperti Kayak atau Orbitz, sama ada. Itu kerana satu-satunya cara untuk membeli tiket Barat Daya adalah melalui southwest.com. Syarikat mengatakan ini adalah untuk membantu mengekalkan kosnya, dan walaupun itu benar, ia menjadikannya amat sukar untuk pelanggan di luar A.S. untuk memanfaatkan perkhidmatan syarikat penerbangan itu.

Sama ada anda ingin mendaftar masuk lebih awal, menukar penerbangan anda, atau hanya mahu mengesahkan jadual perjalanan anda, tidak dapat mengakses laman web yang boleh menyebabkan pelbagai isu yang berpotensi. Dan apabila anda melancong, cegukan penerbangan adalah perkara terakhir yang anda ingin berurusan.

Mujurlah, ada penyelesaian yang mudah. Jika anda mengalami halaman "Akses Ditolak" yang ditakuti dan tertanya-tanya mengapa anda tidak boleh mengakses laman web Southwest Airlines, panduan ini akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan VPN untuk menyulitkan rangkaian anda dan mengakses barat daya secara peribadi dan selamat.

Mengapa Southwest blok di luar IP

Southwest Airlines telah menghalang IP khusus di luar A.S. dan negara-negara jiran yang berfungsi selama beberapa tahun sekarang. Carian Google yang mudah akan menunjukkan halaman komuniti dengan pelanggan yang membebaskan diri dengan terperinci.

Walaupun Southwest tidak terperinci sebab-sebabnya untuk menyekat akses ke kebanyakan dunia, terdapat beberapa penjelasan yang munasabah: satu, kerana syarikat penerbangan itu tidak menawarkan penerbangan antarabangsa jarak jauh, ia ingin membatasi sebarang lalu lintas yang berlebihan tapak; dua, ia mahu menghadkan pelanggan membeli tiket di luar negara, dan, oleh itu, apa-apa potensi simpanan pengguna akhir mungkin melihat; dan tiga, sekatan halaman hanyalah kesalahan yang Southwest belum merasakan penting untuk dibahas.

Yang berkata, Southwest seolah-olah mengikuti corak rawak menyekat beberapa IP sementara membenarkan orang lain; sesetengah pengguna bahkan melaporkan dapat mengakses Barat Daya dengan melawat tapak dari bandar yang berbeza di negara yang sama.

Apa yang anda perlukan untuk mengakses barat daya di luar negara

Daripada menghabiskan berjam-jam untuk bertahan dengan perkhidmatan pelanggan, atau lebih buruk, membaca halaman belakang jawatan diri, anda boleh menggunakan alat berikut untuk memintas mesej "Akses Ditolak" dan lawati laman web Barat Daya dengan bebas.

Cukup bersiaplah dengan:

  • VPN selamat (seperti ExpressVPN!)
  • Akaun Southwest anda (jika ada)
  • Beberapa saat untuk ganti

Tiada alat atau langganan luar diperlukan; dengan sambungan VPN yang selamat, anda boleh mengakses barat daya tanpa perlu memasukkan nombor pasport, maklumat kad kredit atau alamat peribadi anda (walaupun anda perlu membekalkan beberapa ini untuk benar-benar menempah tiket). Plus anda boleh menggunakan VPN untuk mengakses Barat Daya pada mana-mana pelayar menggunakan mana-mana peranti.

Panduan langkah demi langkah untuk mengakses Southwest Airlines di luar negara

Untuk mengakses laman web Barat Daya dengan sambungan VPN yang selamat, buka aplikasi VPN anda dan sambungkan ke mana-mana lokasi pelayan di U.S.

Petikan ExpressVPN: Sambung ke lokasi pelayan A.S. untuk mengakses Southwest Airlines dari luar negara.

Sebaik sahaja bersambung, pastikan VPN anda berfungsi dengan membuka penyemak imbas anda dan melawat Penyemak Alamat IP ExpressVPN untuk mengesahkan lokasi anda. Jika IP anda sepadan dengan alamat VPN anda, maka alamat IP baharu anda adalah selamat, dan anda boleh meneruskan dengan semua kelajuan yang pantas.

Tangkapan skrin: ExpressVPN Apa halaman IP saya. Jika anda muncul di A.S., anda boleh mengakses Southwest Airlines.

Sekarang, tuju ke barat daya.com dan gunakan laman web seperti biasa. Ingat, anda tidak perlu mendaftar atau memasukkan butir-butir terperinci; tetapi jika anda sudah mempunyai akaun Barat Daya, anda kini boleh menggunakannya seperti biasa.

Anda boleh membeli tiket baru atau semak harga!

Tangkapan skrin: halaman tempahan Southwest Airlines. Dapatkan penerbangan bajet di luar negara dengan ExpressVPN.

Yup. Ia sememangnya mudah.

Peringatan: Jangan lupa menggunakan VPN apabila terbang

Apa yang mempunyai Wi-Fi lapangan terbang dan Wi-Fi syarikat penerbangan sama? Dengan jumlah trafik pengguna yang besar di mana-mana rangkaian syarikat penerbangan pada bila-bila masa tertentu, jumlah data sensitif yang melepasi antara peranti berganda dapat dirasakan.

Jika anda ingin menjelajah dengan selamat-sama ada anda berada di tanah atau di udara-pastikan anda menyimpan VPN anda pada setiap masa. Sebagai bonus tambahan, anda juga boleh menggunakan VPN anda untuk melawat tapak yang dikehendaki oleh rangkaian Wi-Fi syarikat penerbangan anda. Ia menang-menang.

Akses diberikan: Cara menggunakan Southwest Airlines di luar negara
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.