Apple mengalih keluar Apps VPN dari China App Store

BERITA BERITA

Kami menerima pemberitahuan dari Apple hari ini, 29 Julai 2017, kira-kira jam 04:00 GMT, bahawa aplikasi iOS ExpressVPN telah dialih keluar dari China App Store. Penyelidikan awal kami menunjukkan bahawa semua aplikasi VPN utama untuk iOS telah dikeluarkan.

Pengguna di China mengakses App Store wilayah yang berbeza (iaitu mereka telah menunjukkan alamat pengebilannya di luar China) tidak terjejas; mereka boleh memuat turun apl iOS dan terus menerima kemas kini seperti dahulu.

Walaupun keputusan Apple mengejutkan dan malangnya, ia tidak mengubah komitmen ExpressVPN untuk memastikan anda disambungkan dengan selamat dan boleh dipercayai. Pasukan sokongan kami bersedia 24/7, termasuk melalui live chat, untuk membantu pengguna yang terlibat.

Kami kecewa dengan perkembangan ini, kerana ia mewakili langkah paling drastik yang diambil oleh kerajaan China untuk menyekat penggunaan VPN sehingga kini, dan kami menghadapi masalah untuk melihat Apple membantu usaha penapisan China. ExpressVPN sangat mengutuk langkah-langkah ini, yang mengancam kebebasan bersuara dan kebebasan sivil.

Pengguna di China boleh terus berhubung dengan internet terbuka dengan aplikasi ExpressVPN untuk Windows, Mac, Android dan platform lain.

Komitmen kami terhadap internet yang terbuka dan bebas kekal lebih kuat dari sebelumnya, dan kami akan meneruskan perjuangan dalam membantu pengguna kami terus berhubung, tidak kira di mana mereka berada.

Tangkapan skrin Pemberitahuan ExpressVPN diterima dari Apple mengenai penyingkiran aplikasi iOS ExpressVPN dari China App Store.Tangkapan skrin Pemberitahuan ExpressVPN diterima dari Apple mengenai penyingkiran aplikasi iOS ExpressVPN dari China App Store.

Untuk bantuan cara menggunakan ExpressVPN di China, hubungi sokongan atau cuba pautan penyelesaian masalah di bawah:

  • Bagaimana untuk menukar negara App Store anda untuk memuat turun dan mengemas kini ExpressVPN untuk iOS
  • Tidak dapat bersambung ke lokasi pelayan VPN
  • Tidak dapat bersambung ke Internet sementara VPN disambungkan
  • Masalah putus sambungan VPN: 4 kemungkinan penyebab dan penyelesaian
Apple mengalih keluar Apps VPN dari China App Store
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.