Dapatkan ‘Lebih Sarat Setiap Hari’ dengan ExpressVPN: Bagaimana untuk memenangi perang dalam talian untuk bola mata anda

Ilustrasi otak di kepala.

Lebih bijak Setiap Hari adalah salah satu saluran sains yang paling popular di YouTube. Anda mungkin telah melihat penciptanya, Destin Sandlin, memancing ikan beracun, menembak pistol di bawah air, atau belajar bagaimana menunggang motosikal ke belakang dalam salah satu video tanpa hentinya menghiburkannya. Kami telah menjadi peminat selama bertahun-tahun.

Itulah sebabnya kami teruja untuk mengumumkan bahawa ExpressVPN sedang menaja projek terkini Smarter Every Day: satu siri video tiga bahagian yang menerokai bagaimana perhatian kami diwarnakan oleh pelakon yang berniat jahat di media sosial yang memerangi apa yang disebut Destin “medan perang di fikiran. “

Bagaimana kita semua menjadi mangsa manipulasi algoritma

Siri ini akan mengikut Destin kerana dia menyelam jauh ke dalam algoritma yang digunakan untuk mempromosikan kandungan di YouTube, Twitter, dan Facebook, dan memilih teknik penipu teknik dan kegagalan penerbit maklumat untuk menipu algoritma ini dan memutarbelitkan media sosial. Dia juga akan mewawancarai beberapa jurutera terkemuka di Silicon Valley mengenai tindak balas yang digunakan untuk memerangi tingkah laku menipu itu. Ia adalah permainan yang menghairankan kucing dan tikus dengan akibat buruk bagi bukan sahaja internet, tetapi masyarakat secara keseluruhan.

Dalam episod pertama siri ini, Destin meneroka “tingkah laku yang tidak diselaraskan yang diselaraskan” di YouTube dan bagaimana ia memanipulasi algoritma tapak untuk mendapatkan pandangan dan dolar.

Dalam episod kedua, kita mendengar daripada eksekutif Twitter dan pakar lain mengenai perlumbaan “manipulasi platform” di laman web ini. Integriti Tapak Ketua Twitter, Yoel Roth, mendedahkan untuk pertama kalinya statistik yang mengagumkan yang 6 hingga 7.5 juta akaun Twitter dikeluarkan secara automatik setiap minggu dalam pertempuran tanpa henti mereka terhadap aktiviti berniat jahat-sekitar 10 hingga 12 saat.

Tunggu untuk episod ketiga dan terakhir siri ini, di Facebook. Destin akan mewawancarai jurutera yang ditugaskan untuk mengimbangi tingkah laku tidak sah di laman web ini, yang pasti akan menerangi.

Di luar YouTube, Twitter, dan Facebook

Apabila ia datang untuk mengewangkan tingkah laku anda di web, pihak ketiga yang jahat tidak membataskan diri ke media sosial. Berikut adalah beberapa medan perang algoritma yang lain untuk perhatian anda yang terdedah kepada manipulasi:

Amazon

Menggunakan pelbagai taktik seperti clickfarming, ulasan palsu, dan rasuah secara terang-terangan, penjual tidak jujur ​​di Amazon boleh meningkatkan kedudukan carian produk mereka secara artifisial. Keputusan? Penjual yang teduh menjadi kaya, dan pembeli jujur ​​mendapat produk yang palsu atau hanya lebih rendah.

Industri kecil telah ditubuhkan di sekitar penjual yang tidak jujur ​​ini, dengan syarikat “pemasaran” yang menawarkan kawalan beribu-ribu akaun Amazon palsu yang bersedia menyediakan carian palsu, pembelian, dan ulasan. Sesetengah rakan yang berbayar menawarkan untuk menerima pakej kosong dihantar ke alamat fizikal sebenar hanya untuk meyakinkan Amazon bahawa “kesahihan mereka”.

Amazon mendakwa bahawa amalan penipuan seperti akaun ini hanya “pecahan kecil” daripada jumlah aktiviti di laman web ini, walaupun aduan penyalahgunaan telah berlaku pada tahun-tahun kebelakangan ini.

Google dan enjin carian lain

Kuasa algoritma Google bermaksud bahawa ia sering menjadi sasaran pengawasan, bahkan dari Kongres A.S.. Tidak syak lagi bahawa kedudukan yang lebih tinggi dalam hasil enjin carian dapat mempengaruhi pendapat para peneliti tentang isu-isu penting. Kajian pada tahun 2015 tentang kesan manipulasi enjin carian (SEME) mendapati bahawa keputusan enjin carian yang berat sebelah dapat mempengaruhi pengundi “belum pasti” sebanyak 20% atau lebih. Apa yang lebih menakutkan ialah pengguna “tidak menunjukkan kesedaran tentang manipulasi.”

Memandangkan keupayaan Google untuk membentuk minda, tidak menghairankan bahawa pelakon yang berniat jahat secara rutin mencuba permainan kepada algoritma untuk manfaat mereka. Sebagai Brittan Heller, pengarah teknologi dan masyarakat di Anti-Defamation League, memberitahu The Guardian, “Extremists telah cuba untuk memainkan algoritma Google selama bertahun-tahun, dengan pelbagai peringkat kejayaan. Kuncinya secara tradisional dihubungkan untuk mempengaruhi algoritma dengan jumlah carian berat sebelah yang tinggi. “

Reddit dan Quora

Sebagai laman web keenam yang paling banyak dikunjungi di dunia, agregator berita Reddit adalah lombong emas yang berpotensi bagi mereka yang mempunyai agenda untuk menolak. Penyederhana Reddit menyedari hal ini dan berusaha keras mempertahankan algoritma mereka terhadap manipulasi yang terselaras. Semua kandungan mesti dihantar oleh pengguna, dan hanya kandungan “upvoted” yang paling sahih akan sampai ke halaman depan yang didambakan.

Walau bagaimanapun, standard yang ketat untuk keaslian ini membantu menjadikan Reddit sebagai sasaran utama bagi penipu dan perkhidmatan yang menyokongnya. Sesetengah perkhidmatan menjual upvotes bermula pada 10 untuk $ 5.99, sehingga 200 untuk $ 39,99.

Perkhidmatan yang sama juga menjual pengaruh pada Quora, komunitas pertanyaan dan jawapan yang pengguna harus mendaftar dengan nama asli. Seperti pada Reddit, pertanyaan dan jawapan pada Quora yang mendapat “upvoted” ke bahagian atas akan menerima jumlah lalu lintas yang sangat tinggi, dan sebarang produk atau perkhidmatan yang dihubungkan dalamnya mungkin akan mendapat peningkatan besar dalam pendapatan.

Lebih bijak, kuat, dan selamat setiap hari

Masalah tingkah laku yang tidak diselaraskan yang diselaraskan yang digunakan untuk manipulasi, kesilapan maklumat, atau tujuan jahat lain, adalah satu cabaran yang harus kita semua selesaikan bersama. Walaupun platform dari Facebook ke Google dengan jelas mempunyai peranan yang besar untuk dimainkan, kita semua sebagai pengguna platform ini mempunyai juga. Melalui siri ini, kami berharap dengan membangunkan pemahaman yang lebih mendalam tentang isu ini, kita semua boleh menjadi lebih baik mengiktiraf dan memerangi pelakon buruk dalam talian.

ExpressVPN sentiasa didedikasikan untuk memberi kuasa kepada pengguna internet: meletakkannya kembali dalam kawalan ke atas kehidupan digital mereka, melalui produk kami dan dengan menjaga orang ramai memaklumkan mengenai isu privasi dan keselamatan dalam talian yang penting. Kami teruja bahawa perkongsian ini dengan Smarter Every Day akan membantu memperkasa lebih ramai orang daripada yang kita dapat mencapai sendiri.

Dapatkan 'Lebih Sarat Setiap Hari' dengan ExpressVPN: Bagaimana untuk memenangi perang dalam talian untuk bola mata anda
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.