ExpressVPN melindungi anda daripada program menghidupkan kata laluan

ExpressVPN melindungi anda daripada program menghidupkan kata laluan

Seperti yang diingati oleh sebahagian daripada anda, sekitar akhir tahun 2010, sambungan Firefox baru dikeluarkan yang membolehkan individu merampas pelbagai akaun pengguna yang disambungkan ke mata akses WiFi awam – semuanya dari Facebook, ke Amazon, untuk menghantar e-mel dan banyak lagi. Rampasan data sedemikian dicapai oleh sambungan yang menghidupkan data yang tidak dienkripsi yang mengembara merentasi titik akses WiFi awam, kemudian membenarkan perampas untuk menimbulkan sementara sebagai pengguna yang masuk ke dalam beberapa perkhidmatan tertentu. Dari sana, perampas boleh melakukan apa-apa daripada menyiarkan apa yang mereka mahukan di dinding atau suapan Twitter anda, untuk mengubah kata laluan anda, dengan itu sepenuhnya mengendalikan akaun anda dan mengunci anda.

Pelanjutan ini, Firesheep, masih sangat popular di kalangan mereka yang ingin menghidu mata akses WiFi awam; Walau bagaimanapun, kini terdapat varian dalam bentuk aplikasi telefon mudah alih yang menyediakan fungsi yang sama, dengan itu membenarkan perampas untuk menyelesaikan tugas jahat mereka dengan faktor bentuk mudah alih telefon bimbit. Faceniff adalah salah satu aplikasi mudah alih yang dikeluarkan pada platform mudah alih Android Google. Walaupun namanya menyiratkan sambungan utama dengan membajak akaun Facebook, Faceniff sebenarnya mampu memintas data pengguna dari pelbagai rangkaian sosial, platform blog, dan banyak lagi. Dan sementara Facebook kini memaksa semua pengguna untuk log masuk melalui HTTPS (dengan demikian melindungi mereka dari aplikasi seperti Faceniff), terdapat terlalu banyak laman web yang tidak.

Memandangkan ini, graviti keadaan memohon untuk penyelesaian yang akan melindungi anda daripada cubaan yang menghidu itu. Di sinilah manfaat teknologi VPN dimainkan. Ini adalah satu-satunya penyelesaian yang anda perlukan untuk melindungi diri anda daripada pembajak tersebut. Itu bermakna anda sudah dilindungi jika anda menggunakan ExpressVPN, dengan itu memastikan data, akaun dan kata laluan anda benar-benar selamat atas apa-apa jenis sambungan – sama ada titik akses WiFi peribadi atau awam, atau sebaliknya. Ya, walaupun sambungan pada rangkaian WiFi terenkripsi mungkin dirampas oleh pemalam dan aplikasi tersebut seperti yang dinyatakan di atas, jadi pastikan Anda memanfaatkan sepenuhnya layanan kami!

Akhir sekali, kerana kebanyakan kita menggunakan pelbagai peranti (komputer riba, tablet, telefon bimbit, dll.) Untuk menyambung ke Internet pada hari ini, pastikan anda menggunakan ExpressVPN untuk memastikan data anda selamat. Sama ada anda berada di Windows, Mac, Linux, iOS, Android, atau Router, kami telah mendapat anda dilindungi. Tidak ada sebab anda tidak boleh melindungi diri anda dari mata dan pembajak pada setiap peranti yang anda boleh.

ExpressVPN melindungi anda daripada program menghidupkan kata laluan
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.