Gunakan VPN dan jimatkan sehingga 50% untuk sewa kereta. Benar!

Satu bab yang gembira memberikan jempol kereta keluar.

Flyer kerap? Anda juga boleh menggunakan ExpressVPN untuk mencari tiket penerbangan murah!

Apabila membuat tempahan kereta dalam talian, beberapa syarikat sewa kereta dan laman perbandingan harga melakukan apa yang ahli ekonomi menyebut 'diskriminasi harga' berdasarkan lokasi anda. Diskriminasi harga pada dasarnya bermaksud menawarkan harga yang berbeza kepada pengguna dari negara yang berbeza untuk memaksimumkan pendapatan.

Oleh kerana kebanyakan pelanggan biasanya hanya mencari harga di negara tempat tinggal mereka, mereka dapat dengan mudah dieksploitasi. Sebagai contoh, orang dari negara tempat pemilikan kereta mewah adalah bersedia untuk membayar harga yang lebih tinggi untuk sewa mereka daripada seseorang yang melihat kereta sebagai keperluan asas.

Nasib baik, kami memudahkan anda untuk bertukar cepat di antara lokasi yang berbeza dan mengalahkan syarikat sewa dengan mencari harga terbaik dalam talian.

Cara Cari Kadar Kemungkinan Terendah

Melangkaui harga mahal dan mencari harga sewa paling murah adalah mudah jika anda tahu bagaimana untuk melakukannya.

Perbatuan anda mungkin berbeza-beza semasa menggunakan helah ini, tetapi demi uji coba, mari kita asumsikan kami mencari kereta sewa di Los Angeles, Vienna, dan Melbourne. Katakan juga tarikh yang kami cari untuk sewa adalah tujuh hari sebelum dan selepas 1 Disember 2015.

Inilah yang kami lakukan:

 • Kami berhubung dengan pelayan ExpressVPN di tujuh lokasi berbeza.
 • Kami melayari laman web sewa kereta seperti Rentalcars, Sixt, dan Hertz dengan Google Chrome dalam mod inkognito.
 • Kami menutup dan membuka semula Chrome selepas setiap lawatan, memadamkan semua kuki dalam proses.

Berikut adalah harga yang kami dapati. (Perhatikan semua harga dipaparkan dalam USD.)

LAX-sewa-kereta-ujian

Kesimpulannya: Orang Amerika jelas mendapat tawaran termurah untuk penyewaan kereta di Los Angeles. Sambung ke mana-mana pelayan AS kami dan lihat sendiri!

Vienna - sewa kereta-ujian

Kesimpulannya: Membandingkan harga dengan IP yang berbeza adalah berbaloi. Walaupun penduduk tempatan sekali lagi menawarkan harga yang lebih rendah, menyambung ke pelayan AS boleh menjimatkan wang jika anda mahu menyewa dari Sixt.

Melbourne-rental-car-test

Kesimpulannya: Apa yang ada di bumi dengan Hertz? Mereka mendakwa hampir tujuh kali ganda untuk pelanggan mereka di Mesir. Ini adalah contoh hebat mengenai diskriminasi harga automatik yang salah.

Seperti yang anda lihat, ia bernilai menggunakan VPN untuk menyemak harga sewa yang berbeza. Berhati-hati dengan cukai dan insurans, kerana sesetengah laman web mengutip mereka secara berbeza untuk setiap negara juga!

Tips Perjalanan untuk Globetrotter Hemat

Berikut ialah beberapa petua perpisahan untuk diingat:

 1. Mungkin ada bayaran tambahan jika anda mengembalikan kereta sewa anda ke lokasi yang berbeza daripada tempat anda memilihnya.
 2. Cukai tidak boleh dimasukkan dalam petikan awal anda.
 3. Anda boleh memetik kadar dasar yang lebih murah dengan satu syarikat, tetapi dengan semua bayaran tambahan anda mungkin membayar lebih daripada syarikat lain.
 4. Tambahan tertentu seperti peranti GPS atau kerusi bayi biasanya cukup mahal, jadi anda mungkin mahu membawa anda sendiri.
 5. Lokasi pickup penting apabila menurunkan kos anda. Lihat jika pengangkutan awam boleh didapati, atau jika syarikat sewa menawarkan perkhidmatan ulang-alik ke mana anda perlu pergi.
 6. Sekiranya anda berusia di bawah 30 tahun, periksa sama ada terdapat kos tambahan insurans yang tidak disebut harga.
 7. Bergantung kepada sama ada anda sudah mempunyai insurans dan kad kredit yang anda gunakan, anda mungkin tidak perlu membeli perlindungan tambahan apabila anda menyewa. Terbaik untuk menyemak dengan syarikat insurans anda sebelum perjalanan anda.
 8. Pastikan anda membuat log terperinci setiap butiran minit, termasuk keadaan tayar ganti, apa-apa calar, kesalahan dan / atau tanda scuff, sebelum anda memandu.
 9. Ia biasanya tidak bernilai untuk membuat bayaran untuk bahan api, tetapi pastikan tangki penuh apabila anda kembali.
 10. Sentiasa baca Syarat Perjanjian, terutama apabila menyewa di negara lain.

Kami harap anda dapati panduan ini membantu. Perjalanan selamat (dan murah) dari ExpressVPN!

Imej yang diketengahkan: Club Photo pathdoc / Dollar

Gunakan VPN dan jimatkan sehingga 50% untuk sewa kereta. Benar!
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.