Lexie bercakap kepada TAILS mengenai privasi, motivasi, dan dilabel pelampau oleh NSA

Ekor adalah OS anonim yang anda boleh menjalankan pada USB.

Blog ini tidak pernah cuba untuk menyembunyikan kecintaan kami TAILS (The Amnesic Incognito Live System). TAILS adalah sistem operasi yang dioptimumkan untuk privasi dan keselamatan. Ia mudah digunakan dan tidak meninggalkan jejak pada apa sahaja komputer yang anda jalankan.

Anda boleh menemui beberapa kes kegunaan hebat untuk TAILS dalam panduan kami untuk pembayaran Bitcoin tanpa nama, panduan pemberi maklumat, panduan nama samaran, untuk menamakan beberapa.

Bulan ini Lexie bercakap dengan u (ya, itu nama pengguna mereka!), penyumbang yang gemar kepada TAILS. Kami membincangkan NSA, apa yang ia suka bekerja di TAILS, dan tidak mahu dikenali secara dalam talian.

Lexie di ExpressVPN: NSA telah merujuk anda sebagai "pelampau" dalam salah satu Dokumen dalaman mereka. Walaupun itu adalah sejenis kehormatan, ia juga menyoroti mungkin ada bahaya yang bekerja di platform seperti ini. Bagaimana anda melihat bahaya ini?

[u di TAILS]: Kami tidak fikir ia adalah melampau untuk melindungi privasi seseorang. Kami berhasrat untuk memudahkan pengguna yang tidak berteknologi tinggi menggunakan TAILS dan membuatnya melakukan perkara yang betul di luar kotak.

Terutama, TAILS membolehkan penyimpanan data yang selamat semasa melindungi terhadap rampasan peranti dan membolehkan penipuan penapisan internet melalui rangkaian Tor untuk banyak protokol-bukan hanya pelayaran web (misalnya, e-mel dan mesej).

Kami menganggap TAILS penting untuk kerja pembela hak asasi manusia dan wartawan di seluruh dunia, serta untuk orang yang melancong, atau yang tinggal di negara-negara di mana internet sebahagiannya disekat atau ditapis.

Kenapa anda termotivasi untuk bekerja di TAILS?

Kami percaya privasi, pertukaran idea dan akses yang sama kepada maklumat adalah penting untuk membebaskan dan membuka masyarakat. Baca lebih lanjut mengenai ini dalam Kontrak Sosial kami.

Anda telah membuat kemajuan besar menjadikannya lebih mudah untuk memasang Ekor, walaupun pemasangan masih jauh lebih mudah jika seseorang menggunakan salinan kerja mereka untuk mengklon TAILS untuk anda. anda. Berapa banyak yang anda boleh mempercayai TAILS melekatkan orang lain kepada anda?

Yang benar ialah: anda tidak boleh. Satu-satunya cara untuk mengetahui bahawa pemasangan TAILS adalah tulen adalah jika anda telah memuat turun, mengesahkan dan memasangnya sendiri ke kekunci USB baru.

Kami telah cuba menjadikan bahagian pengesahan lebih mudah dengan membuat plugin Firefox yang akan mengesahkan salinan TAILS anda. Dan kami telah mengubah secara terperinci arahan pemasangan kami, yang mungkin anda dapati di sini.

Tetapi kita sedar bahawa memasang Ekor masih jauh lebih sukar daripada yang sepatutnya, terutamanya untuk pengguna Windows dan Mac. Mekanisme naik taraf juga masih agak sukar apabila tiada kemas kini automatik tersedia. Semua isu ini agak tinggi pada senarai keutamaan kami.

Sekiranya saya memerlukan bantuan mencipta tongkat TAILS, di mana saya mungkin akan mendapatinya?

Ada pihak crypto dan acara penggodam di seluruh dunia di mana orang akan membantu anda memasang TAILS. Dan kami sentiasa mencari orang yang akan mencipta screencast untuk menjelaskan bagaimana untuk memasang TAILS pada pelacak bug kami - sila berhubung dengan kami jika anda berminat untuk mengusahakan ini!

Terima kasih kerana bercakap dengan kami!

Lexie bercakap kepada TAILS mengenai privasi, motivasi, dan dilabel pelampau oleh NSA
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.