Terlibat dengan kempen OpenMedia untuk menjadikan internet tempat yang lebih baik

save-the-link

ExpressVPN bangga berdiri dengan OpenMedia dalam banyak projek yang bertujuan untuk melindungi internet.

Ditubuhkan pada tahun 2008, OpenMedia adalah seorang pengiklan yang tidak tahan lama untuk semua kebebasan dalam talian di mana-mana.

Jika anda ingin berdiri untuk internet percuma, OpenMedia adalah tempat yang bagus untuk bermula.

Kempen OpenMedia termasuk:

  • Permintaan Strategi Jalur Lebar Nasional untuk Kanada: Internet kini digolongkan sebagai perkhidmatan asas di Kanada
  • Mempertahankan Internet: Sebuah kampanye untuk netralitas bersih
  • Inisiatif Jalur Lebar Komuniti: Internet yang lebih baik, berpatutan untuk semua
  • Simpan Keselamatan Kami: Sebagai protes terhadap undang-undang C-51
  • Privasi Sempadan: Hentikan pengawal sempadan AS mencari melalui telefon anda tanpa waran!

Kemenangan! Internet adalah perkhidmatan asas untuk semua orang Kanada!

Orang Kanada mahu akses internet sejagat, sokongan kepada komuniti luar bandar, kelajuan kelas dunia, pilihan data tanpa had, dan jaminan minimum untuk kualiti internet mereka. Dan dengan bantuan OpenMedia, mereka mendapat semuanya!

OpenMedia mengetuai hampir 50,000 pergerakan kuat dalam menyokong internet sebagai perkhidmatan asas. Sebenarnya, 95% komen yang menarik kepada prosiding Suruhanjaya Televisyen dan Suruhanjaya Telekomunikasi Kanada (CTRC) datang daripada penyokong OpenMedia!

Ini adalah kali pertama sejak telefon bahawa CRTC telah menamakan perkhidmatan asas. Sekarang, semua orang Kanada, tidak kira di mana mereka tinggal, mesti mempunyai akses ke perkhidmatan internet mudah alih dan kediaman berkelas dunia yang boleh dipercayai.

Pertahankan Internet

Internet terbuka berada di bawah serangan sengit sekarang. Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan (FCC) - badan yang sepatutnya melindungi akses orang Amerika ke web, memastikan ia bebas dan adil - berada di bawah kepimpinan baru.

Ketua FCC baru, Ajit Pai, mempunyai minat Big Telecom. Perlindungan utama yang memastikan pemeliharaan web telah ditolak. Namun, syarikat-syarikat Big Telecom ingin lebih banyak lagi, termasuk kuasa untuk memaksa beberapa laman web kegemaran anda ke dalam "lorong perlahan internet."

Jangan cakap dengan visi internet.

Inisiatif Jalur Lebar Komuniti

Akses internet di Kanada tidak sesuai dengan negara-negara lain. Tetapi OpenMedia mahu bekerjasama dengan orang ramai untuk membina jalur lebar komuniti.
Tujuannya adalah internet yang lebih berpatutan untuk semua.

Simpan Keselamatan Kami: C-51 (undang-undang pengintipan undang-undang kerajaan)

Kanada

OpenMedia telah memberi kesan pada Rundingan Keselamatan Negara dan mewakili kepentingan privasi orang Kanada. Tahun lepas mereka dapat:

  • Hadir dan bersaksi di mesyuarat Jawatankuasa Tetap kerajaan mengenai Keselamatan Negara
  • Mengambil bahagian secara langsung pada konsultasi kerajaan untuk pakar, ahli akademik dan pemimpin perniagaan;
  • Bina alat dalam talian Simpan Keselamatan kami yang membolehkan beribu-ribu orang Kanada menyertai dalam proses perundingan dalam talian kerajaan
  • Lancarkan alat Klik kepada Panggilan yang pertama sekali. Alat baru yang kuat yang memberi kuasa kepada Kanada untuk memanggil anggota Parlimen mereka mengenai C-51 dengan satu klik tetikus mereka.

Bersama dengan beribu-ribu orang Kanada, OpenMedia menekan kerajaan untuk melepaskan 59,000 hasil perundingan keselamatan nasional dan menerbitkan laporan ringkasan.

Kerajaan telah tunduk kepada tekanan dan secara terbuka mengeluarkan separuh pertama respon.

Untuk membina kejayaan itu, OpenMedia membina alat crowdsourcing untuk membolehkan orang ramai untuk menganalisis semua 59,000 hasil daripada Konsultasi Keselamatan Negara. Jumlah data yang besar akan tersedia dan mudah dicerna untuk pertama kalinya.

Kempen ini akan melukis gambaran yang jelas tentang apa yang Kanada boleh mengharapkan kerajaan memandang C-51 dan pengawasan pukal yang menindas.

UK

Dokumen yang terperangkap mendedahkan pelan rahsia Home Office UK untuk mendapatkan akses masa nyata kepada mesej teks dan komunikasi dalam talian. Terdapat juga percubaan kontroversial untuk memaksa syarikat seperti WhatsApp untuk memecahkan keselamatan pada perisian sendiri.

Pelan pengawalan yang melulu ini akan membuat semua orang lebih mudah terjejas ke serangan seperti serangan ransomware baru-baru ini terhadap NHS.

Terlibat dengan kempen Simpan Save Security kami di OpenMedia.

Privasi Sempadan di U.S.

Sekarang, para ahli politik sedang menimbangkan sama ada untuk menyokong Data Melindungi di Undang-undang Sempadan, yang akan menghentikan pengawal sempadan A.S. dari mencari melalui telefon atau komputer riba tanpa waran.

Pelobi cuba meyakinkan para ahli politik bahawa orang tidak keberatan dengan amalan ini.

Terlibat dalam perbahasan di sini!

OpenMedia menerbitkan Laporan TPP yang pasti

TPP telah menjadi bencana untuk Kanada. Selepas lima tahun rundingan dan berjuta-juta dibelanjakan, perjanjian itu telah hancur dalam menghadapi kemarahan awam yang meluas dari rakyat di setiap negara TPP.

Beribu-ribu berkongsi pandangan mereka dengan kerajaan semasa perundingan TPP - sudah tiba masanya untuk mengambil tindakan berdasarkan maklum balas orang ramai.

Pada tahun 2017, Kanada akan memulakan renegosiasi Perjanjian Perdagangan Bebas Amerika Utara (NAFTA), memasuki perundingan untuk perjanjian perdagangan bebas dengan China, dan meneroka membuka hubungan perdagangan langsung dengan UK.

Perbualan kritikal ini mengikuti laluan yang cacat sama seperti TPP.
Lawati OpenMedia.org

OpenMedia berharap untuk bergerak ke arah rangka kerja baru untuk merundingkan perdagangan: yang membina semula kepercayaan orang awam dalam proses kerajaan dan menjemput Kanada untuk menjadi rakan kongsi dalam perundingan.

Masa sekarang untuk memastikan pendekatan kami menghasilkan perdagangan yang progresif dan terbuka.

ExpressVPN adalah penaja yang membanggakan OpenMedia

OpenMedia berfungsi untuk memastikan internet terbuka, terjangkau dan bebas daripada pengawasan. ExpressVPN akan terus menyokong inisiatif dan kempen mereka yang hebat untuk internet yang lebih baik untuk semua orang.

Jika anda ingin terlibat dalam mana-mana kempen ini, lawati OpenMedia.org

Terlibat dengan kempen OpenMedia untuk menjadikan internet tempat yang lebih baik
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.