Tiada apa-apa untuk disembunyikan? Bercakap untuk diri sendiri.

Tiada apa-apa untuk disembunyikan? Bercakap untuk diri sendiri.

"Jangan risau; anda tidak perlu takut jika anda tidak mempunyai apa-apa untuk disembunyikan. "

Ah, mantra yang digunakan oleh Nazi atau penjahat filem (atau keduanya). Sekurang-kurangnya, dulu.
Snowden telah memberi kita bukti ketara bahawa pencarian rongga digital berlaku secara berterusan. Dimana - mana. The "tiada apa yang hendak disembunyikan" menahan hidup. Kecuali sekarang orang yang menggunakannya adalah warganegara biasa, letih terhadap kemarahan media dan bersenjata hanya dengan keinginan untuk bersatu tanpa kekecohan. "Siapa yang peduli sekiranya NSA membaca e-mel kami? Saya tidak perlu takut kerana saya tidak mempunyai apa-apa untuk disembunyikan. "

Nah, anda harus peduli. Dan inilah sebabnya.

"Ketidaktahuan adalah kebahagiaan" tidak bermakna apa-apa

Apabila saya tinggal di New Delhi, saya sering kali tertanya-tanya jika terus-menerus kecewa tentang kualiti udara melakukan lebih banyak kerosakan pada kesihatan mental saya daripada zarah-zarah pencemaran yang tidak dapat dilihat ke paru-paru saya, dan mungkin saya hidup lebih lama jika saya mengabaikannya sama sekali. Mungkin jika saya melakukan perkara yang sama dengan mata yang tidak kelihatan dan telinga kerajaan A.S., saya akan tidur dengan lebih baik, menjadi lebih produktif, bersenang-senang.

Inilah yang saya sebut sebagai hujah "kebodohan adalah kebahagiaan". Dunia adalah barbeque, Amerika adalah anjing panas berair yang besar, dan Edward Snowden adalah anak jiran anda yang menjengkelkan untuk memberitahu anda itu sebenarnya dibuat dari babi babi. Tutup, Edward! Anjing panas ini terbuat dari kebebasan dan tiada siapa yang menyukai anda.

Ia Sucks Tetapi It Worth It

Titik sedikit kurang jahil untuk membuat adalah bahawa babi babi, menjijikkan kerana mereka mungkin, adalah apa yang membuat anjing panas kita begitu lazat dan kita semua harus bersyukur untuk itu. Inilah yang saya sebut sebagai "ia menyebalkan tetapi ia berbaloi" hujah. Tiada siapa yang suka diperiksanya, tetapi sebagai pengarah NSA, Keith Alexander telah cepat menunjukkan selepas terbitan Snowden, dengan teliti mengumpul metadata telefon dan komunikasi lain telah berhenti tidak kurang dari 54 plot pengganas di seluruh dunia. Jangan risau seketika bahawa statistik ini telah terlepas sepenuhnya di bawah pengawasan. Sekalipun program pengintipan seperti PRISM dan xKeyScore menyelamatkan hanya satu kehidupan manusia, tentunya itu lebih penting daripada sekumpulan nerds di Internet yang meringakan hak privasi. Betul?

Mengorbankan privasi untuk kemudahan bukan sekadar Masalah Dunia Pertama: projek seperti Loon Google dan Internet.org Facebook sudah bertujuan untuk membawa akses Internet percuma ke sudut dunia yang paling maju. Syarikat besar ini mampu melancarkan belon dan terbang pesawat berkuasa solar di seluruh Afrika dan India kerana lebih banyak data bermakna lebih banyak wang. Dan mendapatkan beberapa bilion lagi untuk mendaftar untuk akaun Google dan Facebook bermakna banyak dan banyak data, dan banyak dan banyak wang.

Tetapi jika anda seorang petani Sri Lanka miskin yang anaknya hanya memenangi biasiswa universiti untuk kolej terima kasih kepada pendidikan dalam talian percuma, anda mungkin tidak peduli sama ada atau tidak sejarah pelayaran anda dijual kepada pengiklan atau diserahkan kepada kerajaan. Lagipun, anda tidak mempunyai apa-apa untuk disembunyikan.

Datang dan lihat anak-anak kita.Lihatlah anak kucing kami. Kami mempunyai gula-gula percuma ...

"Anda Boleh Memercayai NSA"

Orang lain dengan "apa-apa untuk disembunyikan" mesti menemui petikan saya tentang kematian privasi yang melampau dan dahsyat. Sesungguhnya definisi "sesuatu untuk disembunyikan" bergantung pada siapa yang anda sembunyikan. Apabila saya menghantar teks yang licik di sebuah tarian tarian rekan rakan sekerja yang mengesyorkan kepada rakan saya berfikir bahawa bacaan adalah pembaziran masa yang luar biasa, sudah tentu saya ingin menyimpan teks itu secara peribadi daripada rakan sekerja. Tetapi adakah saya peduli bahawa beberapa pelatih di bunker kerajaan di Utah telah membaca teks itu? Tidak banyak, kerana saya percaya bahawa orang itu mempunyai minat yang sedikit untuk menelan saya. Saya panggil ini "hujahlah kami" hujah.

Kehidupan penuh dengan pihak berkuasa yang dipercayai yang melanggar privasi kami yang dikasihi. Juruwang di bank saya boleh merosakkan saya secara kewangan. Doktor saya boleh memberitahu kawan saya apa yang kelihatan kemaluan saya. Ejen TSA, jika dia sangat diingini, boleh menerbitkan di Internet senarai lengkap barang yang terdapat dalam pesta parti bujang pra dan selepas hujung minggu Vegas. Saya tidak akan tidur kerana perkara ini kerana saya mempunyai kepercayaan dalam lapisan atas lapisan perjanjian kerahsiaan dan amalan pengambilan pekerja yang memastikan pihak berkuasa ini cukup dapat dipercaya untuk mengadakan pekerjaan mereka di tempat pertama. Mengapa pekerja NSA berbeza?

Privasi adalah Jalan Dua Hala

Dan kenapa harus kakitangan kerajaan dipegang pada privasi yang berbeza daripada yang lain? Itulah soalan Twitter dipaksa untuk menjawab pada bulan Ogos 2015 apabila ia menutup Politwoops, laman web popular yang secara automatik menerbitkan sebarang tweet yang dicuba oleh seorang ahli politik, aplikasi algoritma kesan Streisand. Walaupun wartawan merungut kehilangan secara tiba-tiba alat berkuasa untuk ketelusan dalam kerajaan, dalam pertahanan Twitter sendiri merayu kepada standard privasi privasi ...

"Bayangkan betapa saraf-pemikiran - menakutkan, walaupun - tweeting akan jika ia tidak berubah dan tidak boleh dibatalkan? Tiada seorang pun pengguna yang lebih berhak mendapat keupayaan itu daripada yang lain. Malah, memadam tweet ialah ungkapan suara pengguna. "

Saya memanggil ini hujah "jalan dua hala": bahawa kedua-dua orang dan kerajaan mempunyai hak untuk kerahsiaan. Sekiranya kita mengambil berat mengenai hak untuk privasi, maka mengapa kita harus mengeluh apabila pengawas kerajaan itu sendiri?

Utopia Is Glass House dan Crew Filem

Atau sebaliknya, jika kita tidak mahu kerajaan menyembunyikan sesuatu dari kita, maka tidakkah kita mulakan dengan menetapkan contoh yang baik? Anak poster untuk hujah itu adalah Nuh Dyer, aktivis anti-privasi yang mengaku dirinya sendiri. Dalam kempen Kickstarternya, Nuh meminta dunia untuk membantunya untuk membiayai kru kamera untuk menjadikan hidupnya menjadi The Truman Show, di mana dia akan mempunyai setiap minit yang terperinci dalam hidupnya yang difilemkan dan disiarkan ke Internet untuk membuktikan bahawa kehidupan bukan hanya dapat didiakan di bawah pengawasan berterusan, lebih baik. Ini adalah pandangan yang melampau tetapi Nuh nampaknya ikhlas dalam video cadangannya, di mana dia melawan kepura-puraan penyokong privasi:

"Logik yang sama yang membolehkan anda membebaskan, kentut, babi, mempunyai hubungan sulit atau apa-apa seperti itu dalam privasi rumah anda sendiri membolehkan wakil kerajaan anda mengadakan mesyuarat rahsia di mana mereka boleh membeli dan menjual undi dan nikmat politik."

Tuduhan Dyer adalah radikal tetapi anehnya menarik. Bayangkan kanak-kanak yang berlebihan di kolam renang tempatan, menjaga kemejanya di atas rasa malu. Adakah kita tidak bersukacita apabila dia akhirnya belajar untuk menaklukkan malu dan meriam itu ke baju sans air? Tidakkah kita semua hidup seperti itu? Steve Jobs membayangkan ideal ini dalam ucapan tamat pengajiannya kepada Kelas Stanford tahun 2005: "Anda sudah telanjang. Tidak ada alasan untuk tidak mengikuti hati anda. "Mungkin ketat-ketat itu benar sepanjang masa. Ergo, yang terakhir akan hilang!

Tonton US Netflix dengan ExpressVPNSaya harap saya menonton AS Netflix.

Hidup anda. Kaedah Anda. Hak Anda untuk Diabaikan.

Tunggu! Tidak! Tidak tidak tidak Tidak! Semua orang menyimpan pakaian anda. Atau jangan! Apa sahaja yang anda mahu; itulah maksudnya.

Hanya kerana satu orang cukup berani untuk telanjang kamera (secara harfiah atau kiasan), tidak bermakna kita semua perlu. Tetapi itulah projek Nuh yang diperlukan. Bukan sekadar malu-malu sendiri, tetapi malu-malu dari semua orang di sekelilingnya. Jika "Tahun Tanpa Privasi" beliau berjaya, berapa ramai ahli keluarga Nuh yang ingin berkongsi sesuatu yang bermakna dengannya pada tahun itu? Berapa banyak perhimpunan sosial dia akan dijemput? Berapa banyak tarikh yang dia ada? The tumbleweeds melancarkan melalui kempen Kickstarter yang tragis yang kurang memuaskan mencadangkan tahun Nuh akan menjadi satu kesepian.

Walaupun saya tidak menafikan ketelusan dalam kerajaan akan memberi manfaat besar jika semua orang mempunyai saluran TV 24/7 mereka disiarkan ke dunia, sesuatu yang memberitahu saya saluran "mesyuarat kerajaan yang korup" tidak akan mendapat banyak perhatian seperti "orang biasa dalam bilik tidur mereka "saluran. Sebenarnya, saya fikir penglibatan yang berterusan akan menjadikan lebih mudah bagi ahli politik untuk menipu dan menyuap cara mereka untuk berkuasa, kerana mereka boleh melakukannya dengan mudah. Selagi mereka melakukannya dengan pakaian mereka, mereka akan sentiasa kurang menarik daripada apa jua yang dilakukan oleh jiran.

Sebuah super-masyarakat anti-privasi utopian seperti yang dijelaskan oleh Nuh mungkin masa depan umat manusia, tetapi jika ia kemudiannya di sana secara beransur-ansur, apabila kita semua memilih, dan tidak lama lagi. Sementara itu, jika anda jenis orang yang suka meletakkan hidup anda pada paparan maka pergi kacang; sudah ada aplikasi untuk itu.

Tiada apa yang hendak disembunyikan? Pertaruhan Masa Depan Anda Jika tidak.

Apa-apa sahaja yang anda katakan boleh dan akan digunakan terhadap anda di mahkamah undang-undang.

Itulah sebahagian daripada hak Miranda A.S., dan berlaku untuk semua yang anda katakan setelah anda ditangkap. Sebagai video ini menerangkan dengan teliti, bahkan orang yang tidak bersalah telah didapati bersalah oleh kesaksian mereka sendiri yang bermakna. Tetapi di dunia masa depan yang tidak begitu jauh di mana kerajaan boleh menjadikan telefon pintar anda menjadi mikrofon, penguatkuasa undang-undang akan mempunyai akses kepada semua yang anda katakan sebelum anda ditangkap. Pengakuan peribadi yang dahulu, bagaimanapun kecil, mesra, bahkan bercanda, boleh digunakan sebagai bukti untuk menuduh anda tentang jenayah sebenar, bahkan masa depan.

Privasi Internet membuat semua orang gembira - ExpressVPNSemua orang gembira. Sehingga mereka menyedari mulut bumi adalah gunung berapi super yang meletus.

Ini adalah untuk semua orang

"Memerangi bahawa anda tidak peduli dengan hak untuk privasi kerana anda tidak mempunyai apa-apa untuk disembunyikan tidak berbeza daripada mengatakan anda tidak peduli tentang kebebasan kerana anda tidak mempunyai apa-apa untuk mengatakan."

Setiap kali undang-undang diubah, ia adalah kerana ramai orang yang berani memecah undang-undang dan kami mendapati bahawa ia akan menjadi lebih bermanfaat daripada mengikutinya. Homoseksual digunakan untuk menyembunyikan di seluruh Amerika, dan di banyak tempat masih boleh dihukum sebagai jenayah. Kita harus menganggap diri kita bertuah bahawa hak-hak gay berkembang sedikit lebih cepat daripada teknologi pengawasan moden, jika tidak mungkin orang Amerika berani walaupun mengakui menjadi gay di mana-mana dalam mikrofon telefon pintar, apalagi melobi secara terbuka untuk hak untuk berkahwin.

Pengawasan massa mengancam kita semua dengan mempercepatkan pengesanan jenayah kepada kelajuan algoritme berbahaya, Kami mahu keadilan menjadi pantas, tetapi tidak begitu pantas untuk memintas pemikiran kritikal. Mempunyai "sesuatu untuk disembunyikan" dari pihak berkuasa kadang-kadang menghasilkan banyak perkara untuk manusia.

Imej yang diketengahkan: Kelab Foto Nomad_Soul / Dollar
Kepercayaan imej Amerika Syarikat: mnovelo / Photo Photo Club
Netflix Dreaming image: aerogondo / Dolar Photo Club
Untuk gambar Semua orang: Dolar Photo Club

Tiada apa-apa untuk disembunyikan? Bercakap untuk diri sendiri.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.