Gunakan Ujian Kelajuan kami untuk mempercepatkan kelajuan VPN pada Windows dan Mac OS

Gunakan Ujian Kelajuan kami untuk mempercepatkan kelajuan VPN pada Windows dan Mac OS

Seperti yang anda perhatikan, kami telah melancarkan ciri Ujian Kelajuan baharu dalam aplikasi Windows dan Mac OS kami.

Dapatkan sepenuhnya ExpressVPN dengan menggunakan Ujian Kelajuan untuk mencari lokasi terbaik untuk anda.

Siapa tahu? Mungkin terdapat lokasi pelayan yang lebih baik untuk anda daripada yang anda gunakan sekarang.

Untuk menjalankan ujian, buka ExpressVPN pada komputer Windows atau Mac anda.

Pada skrin utama, klik menu hamburger (≡), kemudian klik Ujian Kelajuan.

Ujian Ujian ExpressVPN untuk Mac v7.

Pada skrin Ujian Kelajuan, klik Jalankan Ujian. Ini akan mengambil masa beberapa minit tetapi perlu menunggu.

Klik

(Juga, anda tidak perlu menunggu ujian untuk selesai, anda boleh membatalkannya selepas ujian latensi selesai dan menggunakan aplikasi untuk menyambung ke lokasi pelayan seperti biasa. Untuk keputusan terbaik, biarkan ujian jalankan kursusnya.)

Bagaimana untuk mentafsirkan keputusan ujian kelajuan anda

Ujian Ujian Kelajuan Latency dan Kelajuan muat turun, kemudian menggabungkan dua ke satu nombor yang dipanggil Indeks kelajuan. Anda boleh menyusun hasil anda dengan mengklik tajuk dalam lajur.

  1. Latency adalah ukuran berapa lama diperlukan untuk mendapatkan data dari komputer anda ke pelayan VPN, diukur dalam milisaat. Yang lebih rendah, lebih baik. Secara umumnya, jauh lebih jauh dari pelayan, semakin tinggi kependaman itu. Anda akan mahu kependaman menjadi lebih rendah, kerana ia menunjukkan bahawa data anda telah mengambil laluan paling singkat.
  2. Kelajuan muat turun mengukur berapa banyak data dipindahkan sesaat (diukur dalam Megabits sesaat). Semakin tinggi, semakin baik.
  3. Indeks kelajuan adalah gabungan latensi dan kelajuan muat turun. Semakin tinggi, semakin baik.

Bagaimana untuk menggunakan keputusan ujian kelajuan anda

Kini tiba masanya untuk meletakkan keputusan ujian kelajuan anda untuk digunakan! Lokasi dengan Indeks Kelajuan tertinggi mungkin lebih baik untuk anda untuk melayari laman web umum.

Walau bagaimanapun, dalam beberapa kes anda mungkin ingin mengakses laman web di negara tertentu. Jika ya, anda perlu memilih pelayan dengan Indeks Kelajuan tertinggi di negara tertentu.

Sebagai contoh, jika anda cuba menyambung ke tapak web di A.S., maka anda akan mahu menyambung ke pelayan A.S. yang memulangkan Indeks Kelajuan tertinggi. Untuk ujian kelajuan dalam tangkapan skrin, itu akan menjadi “AS – Los Angeles”.

Bagaimana untuk mencari lokasi terpantas untuk disambungkan dengan menggunakan keputusan ujian kelajuan.

Untuk kemudahan, aplikasi akan mengingati pemenang Ujian Pantas, dan ia juga akan ingat tiga pelayan terakhir yang anda sambungkan. Anda boleh mengakses orang-orang di sebelah kiri skrin.

Beri pusaran!

Cubalah untuk diri sendiri: laksanakan ujian kelajuan dan sambungkan ke server dengan Indeks Kecepatan terbaik. Dan beritahu kami dalam ulasan bagaimana ia berfungsi untuk anda – adakah anda mendapat kelajuan yang lebih baik?

Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan, sila e-mel atau berbual dengan kami dan kami akan membantu anda memilih lokasi.

Gunakan Ujian Kelajuan kami untuk mempercepatkan kelajuan VPN pada Windows dan Mac OS
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.