4 apl terbaik untuk menjamin keselamatan iPhone anda pada tahun 2018

Apl keselamatan terbaik untuk iOS

Mac 2016 mahkamah kes Apple vs FBI menjelaskan bahawa ia tidak mudah untuk memecah masuk ke iPhone.

Di samping pendirian korporat Apple mengenai privasi, peranti itu sendiri mempunyai beberapa ciri perlindungan, dari kod laluan dan ID Touch dan Face untuk iMessages yang disulitkan. Bagaimanapun, memandangkan jumlah maklumat sensitif yang disimpan oleh orang ramai di iPhone mereka, ia tidak pernah berlebihan untuk menambah lapisan tambahan keselamatan.

Terdapat banyak aplikasi yang berbeza di luar sana yang anda boleh gunakan untuk meningkatkan keselamatan telefon anda, tetapi ExpressVPN telah merebusnya ke empat kategori. Dan bahagian terbaik tentang semua aplikasi yang ditinjau di sini adalah mereka semua percuma!

Aplikasi keselamatan mudah alih multitasking terbaik

Ancaman terbesar ke iPhone anda adalah kecurian atau kehilangan. Dalam kes sedemikian, anda akan mahukan aplikasi dengan liputan 360 darjah yang boleh memulihkan data anda, cari telefon anda, dan melindungi maklumat sensitif yang disimpan pada peranti anda.

Pengambilan ExpressVPN # 1: Jauh

app keselamatan tetap untuk iphone

Dengan antara muka yang kemas dan intuitif, Keeply menawarkan sedikit lebih daripada sekadar peti besi selamat untuk data anda, seperti foto, kata laluan, atau nota.

Dasar keselamatan Keeply memastikan bahawa data anda hanya disimpan di telefon anda dan tidak di awan, walaupun ada kemungkinan untuk menyandarkannya pada komputer yang dipilih.

ExpressVPN menghargai aplikasi itu boleh digunakan dalam mod luar talian dan tidak memerlukan mana-mana data peribadi anda berfungsi – seperti lokasi atau senarai kenalan.

Keeply juga menawarkan beberapa ciri tambahan yang bagus, seperti Photo Intruder yang mengambil gambar mana-mana orang yang cuba mengakses aplikasi tidak berjaya; Pin Fake yang, apabila digunakan, menunjukkan aplikasi kosong; dan Kunci muka-bawah, yang betul-betul seperti apa.

Runner-up: Lookout

mencari aplikasi keselamatan untuk iphone

Lookout adalah aplikasi keselamatan sekeliling yang dapat mencari iPhone anda sekiranya anda salah letaknya, aktifkan penggera sekiranya terdapat aktiviti yang mencurigakan dan lumpuhkan peranti anda dari jauh. Terdapat juga fungsi yang rapi yang akan menjejaskan menonton Apple anda jika iPhone anda bergerak dari pelbagai Bluetooth.

Malangnya, kebanyakan ciri yang keren hanya berfungsi jika anda memiliki Apple Watch, itulah sebabnya Lookout selesai kedua.

Pengurus kata laluan terbaik untuk iPhone anda

Pengurus kata laluan yang baik membolehkan anda menghasilkan kata laluan yang kuat untuk aplikasi anda yang disimpan dalam pangkalan data yang disulitkan, dilindungi oleh kata laluan utama.

Sebaik sahaja log masuk, pengurus kata laluan juga akan memasukkan maklumat anda secara automatik ke laman web yang disimpan, membuat log masuk sebagai mudah kerana selamat.

PickVPN # 1 pick: LastPass

lastpass app keselamatan untuk iphone

LastPass adalah salah satu pengurus kata laluan yang paling banyak diketahui, dan antara muka menggunakan pustaka logo aplikasi untuk membuat mencari laman web kegemaran anda doddle.

Seperti kebanyakan pesaing mereka, LastPass menjamin data dengan penyulitan 256-bit, serta cap jari dan pengesahan dua faktor. Fungsi asas adalah percuma, tetapi anda perlu versi berbayar untuk menyegerakkan data anda pada berbilang peranti (walaupun langganan adalah yang paling murah di pasaran-hanya US $ 12 setahun).

Ciri-ciri tambahan yang menarik termasuk audit keselamatan LastPass dan kemungkinan untuk menggunakannya dalam mod luar talian. Apl yang boleh dipercayai, selamat dan intuitif, LastPass adalah pengurus kata laluan kegemaran ExpressVPN.

Runner-up: 1Password

Aplikasi keselamatan laluan 1password

1Password adalah salah satu daripada pengurus kata laluan terbaik yang tersedia dan dilengkapi dengan aplikasi percuma untuk peranti iOS untuk boot. Perbezaan utama dari LastPass adalah bahawa 1Password dirancang terutamanya untuk penggunaan luar talian dan menawarkan kedua-dua yuran sekali sahaja dan model langganan.

Penghalang iklan terbaik untuk peranti mudah alih Apple

Oleh kerana IOS 9, adalah mungkin untuk secara rasmi menyekat kandungan menggunakan penyekat iklan, yang disenaraikan di bahagian Tetapan telefon anda. Sama seperti penyekat iklan penyemak imbas, penyekat iklan mudah alih yang baik tidak mengeksploitasi data anda dan membolehkan anda memperibadikan laman dan aplikasi mana yang anda mahu blok.

Pilihan # 1 ExpressVPN: 1Blocker

Aplikasi keselamatan 1blocker

1Blocker termasuk 7,000 penyekat yang dipasang sebelum ini, yang meliputi iklan, skrip menjejaki, dan item lain yang berjalan di latar belakang pada halaman web – perkara seperti rangkaian iklan dan penyedia analisis.

ExpressVPN memberikan kedudukan teratas 1Blocker kerana sejumlah besar pilihan penyesuaian, yang membolehkan anda memilih kandungan khusus yang mungkin anda hendak larang dari pandangan anda.

Runner-up: Refine

memperbaiki aplikasi keselamatan

Juga percuma di kedai aplikasi, Refine berfungsi sama dengan 1Blocker tetapi dilengkapi dengan penyesuaian yang lebih kecil.

Penyemak imbas privasi terbaik untuk iOS

Pilihan # 1 ExpressVPN: Ghostery

aplikasi keselamatan goseri

Ghostery adalah penyemak imbas mudah alih iOS yang selamat yang membolehkan pengguna mengawal dan memutuskan maklumat apa yang mereka ingin kongsi dengan laman web yang mereka lawati. Salah satu ciri utama ialah gambaran keseluruhan semua pelacak dan kuki yang mengikuti aktiviti anda di setiap laman web, dan fungsi satu klik untuk mencabutnya.

Adakah anda mempunyai tip untuk keselamatan mudah alih??

ExpressVPN berharap ini membantu menjadikan iPhone anda lebih selamat!

Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan mengenai mana-mana perisian yang disebut atau mana-mana cerita seram tentang kehilangan data anda, tinggalkannya di bahagian komen di bawah!

4 apl terbaik untuk menjamin keselamatan iPhone anda pada tahun 2018
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.