Hei, Aussie! Sembunyikan IP anda untuk menghentikan ISP anda daripada mengintip anda

Hei, Aussie! Sembunyikan IP anda untuk menghentikan ISP anda daripada mengintip anda

Dikemaskini 9 Oktober 2015

The Moment You’ve Been Dreading Is Here

undang-undang pengekalan data berkuat kuasa pada bulan Oktober 13

Skim pengekalan data mandatori Australia berkuatkuasa pada hari Selasa, 13 Oktober. Itulah apabila telekos dan ISP seperti Telstra, Optus, dan Vodafone akan bermula menyimpan data mengenai penggunaan Internet dan telefon anda selama dua tahun jadi mereka boleh memberikan agensi-agensi kerajaan akses tidak sah kepada maklumat anda.

Kerajaan Australia telah memperuntukkan $ 131 juta dalam tempoh tiga tahun akan datang untuk membantu penyedia perkhidmatan melaksanakan skim itu, walaupun tidak jelas bagaimana dana ini akan dibahagikan antara penyedia perkhidmatan.

Untuk menambah kekacauan, kos untuk melaksanakan pelan pengekalan data boleh meletakkan ISP yang lebih kecil daripada perniagaan. Dan $ 131 juta yang diketepikan mungkin tidak akan pergi jauh untuk membiayai pematuhan di seluruh industri.

Jadi siapa yang akan mengambil kos tambahan untuk melaksanakan rejim pengekalan data? ANDA. Anda akan membayar lebih banyak cukai dan yuran perkhidmatan untuk membantu pengintip kerajaan anda. Itulah # @% $ ed up!

Rejim pengekalan data di sini, tetapi tidak kehilangan harapan. Kami di sini untuk membantu. Lindungi privasi data anda dengan VPN dan panduan kickass dari Parti Pirate.

Dapatkan ExpressVPN

Sembunyikan IP anda dengan VPN. Ambil Kembali Privasi Anda SEKARANG.

Kami percaya bahawa setiap orang mempunyai hak untuk privasi dalam talian. Kami tidak fikir ISP anda perlu mengintip, menganggu, atau memberikan maklumat tentang apa yang anda lakukan semasa anda berada dalam talian.

Oleh itu, undang-undang metadata mandatori bertentangan dengan segala yang kami percayai. Ia merosakkan hak anda untuk memutuskan maklumat yang anda tidak keberatan berkongsi dan maklumat apa yang anda lebih suka menyimpan peribadi.

Tetapi semuanya tidak hilang.

Menggunakan VPN menjadikannya lebih sukar bagi ISP anda untuk mengumpulkan dan / atau berkongsi data tentang anda dengan menyembunyikan alamat IP anda.

VPN menghentikan ISP anda daripada menjejaki, mengintip, atau mengganggu penggunaan Internet anda dengan: 

 1. menyulitkan trafik anda, supaya orang luar tidak dapat melihat apa yang ada di dalamnya;
 2. mengamankan trafik anda, jadi orang luar tidak dapat mengubah suai trafik anda dan
 3. tanpa nama trafik anda, supaya orang luar tidak dapat melihat siapa yang anda berkomunikasi.

apa yang berlaku apabila anda menggunakan vpn

Jika anda belum menggunakan VPN, hakikat bahawa ISP anda mungkin membantu kerajaan atau syarikat swasta untuk mengintip anda harus memberi inspirasi kepada anda untuk mula menggunakannya hari ini.

Dapatkan ExpressVPN

Walaupun kami mendapat perhatian anda, mengapa tidak menandatangani petisyen ini, Warga, Bukan Suspek, memanggil kerajaan pusat untuk menggugurkan skim pengekalan metadata wajib?

Semua orang membenci undang-undang pengekalan data

Kami tahu anda tidak suka undang-undang pengekalan data kerana anda memberitahu kami kembali pada bulan Julai.

tindak balas undang-undang pengekalan metadata

Kami mendengar anda kawan-kawan yang kuat dan jelas. Dan kami bersetuju dengan anda. Kami percaya semua orang mempunyai hak untuk pergi secara online secara persendirian, selamat, dan dengan kebebasan.

Hak Anda sebagai Pengguna Internet Dihantar Ancaman.

Originally posted April 27th, 2015

Undang-undang pengekalan metadata wajib bulan lalu adalah ancaman langsung kepada hak privasi dalam talian Australia.

Perundangan ini memerlukan penyedia perkhidmatan Internet Australia (ISP) dan telekomunikasi untuk menyimpan data tentang penggunaan Internet dan telefon anda selama dua tahun, dan memberikan agensi-agensi pemerintah akses ke semua data ini tanpa waran.

Tetapi … Bukankah Ia Hanya Metadata? Bukan Metadata Tidak Sihat?

Metadata adalah maklumat mengenai interaksi yang anda ada dengan orang lain dan organisasi (iaitu, laman web) semasa anda berkomunikasi dengan mereka menggunakan teknologi. Metadata bukanlah kandungan sebenar interaksi anda, tetapi maklumat itu kira-kira kandungannya.

Bit maklumat ini berbunyi tidak berbahaya, tetapi apabila anda mengumpulkan banyak data ini dari masa ke masa dan merujuknya dengan satu sama lain, ia boleh melukis profil yang tepat untuk anda.

Contoh Metadata

 1. Siapa yang anda panggil pada telefon, dan kapan?
 2. Siapa yang anda e-mel, dan kapan?
 3. Laman web mana yang anda lawati dari mana komputer dan kapan?
 4. Di mana dan kapan anda menggunakan kad kredit anda??

Untuk maklumat lanjut mengenai metadata, anda boleh membaca catatan blog kami tentang mengapa anda perlu mengambil berat mengenai metadata. 

Peristiwa terkini di Australia hanya memperkuat pandangan kami bahawa koleksi massa metadata adalah perkara yang berpotensi berbahaya.

Kerana semasa anda mengejar di Twitter, baca blog kegemaran anda, arahkan final bola sepak, atau berbual dengan nenek anda di telefon, ISP dan telco anda mengumpulkan dan menyimpan maklumat yang boleh digunakan untuk membina profil tentang anda, yang boleh , berpotensi, digunakan terhadap anda.

Pihak Ketiga Boleh Juga Akses Metadata anda.

Tetapi ia tidak berhenti di situ. Di seluruh dunia, banyak ISP dan telekomunikasi memberikan metadata anda supaya pihak ketiga boleh mengintip juga.

Selama bertahun-tahun, Verizon Wireless di AS telah mengubah lalu lintas Internet orang dengan menyuntikkan Header Identifier Unik, atau UIDH, ke semua permintaan HTTP (web). UIDH ini membolehkan pengiklan untuk mengikat tingkah laku pelayaran kepada pelanggan yang unik ketika mereka melayari laman web yang tidak disenarai.

Pengiklan dan syarikat besar lain bukanlah satu-satunya yang mengambil metadata anda. Agensi pengintip kerajaan mengumpul metadata sebagai sebahagian daripada program pengawasan massa di seluruh dunia, dan sering berkongsi dengan agensi pengintip di negara lain.

Akses tanpa had ke metadata anda memberikan ISP, telekomunikasi, pihak ketiga, dan agensi kerajaan yang tidak kami percaya mereka layak.

Kerana bagaimana anda tahu agensi perisik mungkin tidak menargetkan anda berdasarkan profil yang mereka buat tentang anda dari metadata yang telah mereka kumpulkan dari anda tanpa persetujuan anda?

Anda tidak. Inilah mimpi buruk.

sesiapa sahaja boleh menggunakan metadata anda untuk membina profil tentang anda

Lebih banyak bacaan:

 • Kenapa kita semua harus memberi perhatian kepada pengawasan metadata (ExpressVPN)
 • Panduan Privasi Internet (ExpressVPN)
 • Pengekalan metadata wajib menjadi undang-undang sebagai gabungan Gabungan dan Buruh (Daniel Hurst, Penjaga)
 • Langkah menyejuk dekat dengan polis rahsia Australia (Jonathan Holmes, Umur)
 • Warga, tidak disyaki – petisyen (GetUp!)

Imej yang dipaparkan: (1) chungking / Dolar Photo Club, (2) Club Photo Alliance / Dollar

Hei, Aussie! Sembunyikan IP anda untuk menghentikan ISP anda daripada mengintip anda
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.