Bagaimana untuk menyediakan ExpressVPN pada router Sabai dengan OpenVPN

Panduan ini berjalan melalui penubuhan ExpressVPN pada penghala yang dibeli daripada Teknologi Sabai. Sabai menjual router yang dipasangkan dengan sistem operasi yang dipanggil Sabai OS, yang menjadikannya agak mudah untuk menggunakan VPN pada penghala.

Panduan ini untuk OpenVPN. Untuk arahan PPTP, sila lihat tutorial ini.

Muat turun konfigurasi VPN

Buka Selamat Datang E-mel anda terima apabila anda mendaftar untuk ExpressVPN. Klik pautan dalam e-mel.

buka e-mel selamat datang

Jika anda tidak dapat mencari pautan, log masuk ke akaun ExpressVPN anda.

log masuk ke akaun expressvpn anda

Setelah anda mengklik pautan dalam e-mel selamat datang atau masuk ke tapak web, klik pada Sediakan Alat Lebih Banyak.

tetapkan pada lebih banyak tingkap peranti

Klik pada Config Manual di sebelah kiri skrin dan kemudian pilih OpenVPN tab di sebelah kanan. Anda akan mula melihat anda nama pengguna dan kata laluan dan kemudian senarai Fail konfigurasi OpenVPN.

Muat turun dan simpan .ovpn fail atau lokasi (mis. Los Angeles, New York, dan sebagainya) yang anda mahu sambungkan. Fail ini merangkumi semua yang anda perlukan untuk menyambung ke lokasi tersebut. Ia mengandungi kunci akses untuk akaun ExpressVPN anda yang akan membolehkan penghala Sabai anda untuk log masuk ke ExpressVPN.

konfigurasi manual openvpn baru

Konfigurasikan penghala Sabai anda

Sambungkan komputer anda ke rangkaian Wifi router Sabai anda. Secara lalai, ini adalah rangkaian bernama Sabai24 atau Sabai58. Kata laluan Wifi ditulis pada helaian kertas yang datang dengan penghala Sabai anda.

bersambung ke sabai

Buka pelayar dan log masuk ke panel kawalan router Sabai anda. Alamatnya biasanya http://192.168.199.1. Nama pengguna dan kata laluan juga ditulis pada lembaran kertas yang datang dengan penghala Sabai anda.

  Cara menggunakan ExpressVPN pada DrayTek DrayOS router

masukkan panel kawalan router sabai

Jika diminta, ikut arahan untuk mengaktifkan penghala Sabai anda. Ini adalah langkah satu kali yang diperlukan oleh Sabai apabila penggunaan kali pertama.

Di bahagian atas kiri menu, klik Rangkaian > OpenVPN

rangkaian - openvpn

Dalam panel kawalan Sabai, klik ‘Pilih fail’, dan nyatakan fail .ovpn yang anda muat turun pada Langkah 2. Sebagai contoh, nyatakan my_expressvpn_los_angeles_udp.ovpn. Ia mungkin terletak di dalam folder ‘Muat Turun’ komputer anda.

pilih fail .ovpn

Klik ‘Tunjukkan Fail.

tunjukkan fail

Masukkan nama pengguna dan kata laluan yang anda dapati sebelum ini.

masukkan maklumat

Klik ‘Mulakan‘. Penghala Sabai anda sekarang akan menyambung ke ExpressVPN.

mulakan sambungan

Tunggu 15 hingga 30 saat. Apabila sambungan berjaya, anda akan melihat ‘VPN bersambung melalui OpenVPN ‘ di penjuru kanan sebelah atas halaman.

vpn adalah melalui openvpn

Sahkan bahawa anda boleh menyemak imbas web. Buka tetingkap penyemak imbas baru dan cuba melawati tapak yang harus diakses sekarang.

Anda kini boleh menyambungkan peranti lain ke rangkaian Wifi router Sabai. Semua lalu lintas secara automatik akan dilindungi oleh ExpressVPN dan mengalir melalui lokasi yang anda pilih di atas.

Bagaimana untuk menukar lokasi pelayan

Untuk menukar lokasi, pergi ke panel kawalan Sabai, Rangkaian > OpenVPN, klik ‘Berhenti‘, Maka’Padamkan‘, Dan muat naik fail lain yang anda dapat dari’ Linux ‘laman web ExpressVPN & Bahagian penghala OpenVPN ‘.

klik berhenti

klik padam, ok

muat naik fail .ovpn yang berbeza

Bagaimana untuk menyediakan ExpressVPN pada router Sabai dengan OpenVPN
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.