5 moduri în care Internetul Lucrurilor te poate ucide

Cum te-ar putea ucide IoT-ul

Internet of Things este conexiunea oricărui dispozitiv la internet. Așa-numitele „dispozitive inteligente” sunt făcute pentru a-ți îmbunătăți viața și a facilita lucrurile.

Cel puțin, asta ar trebui să facă. Dar dacă lucrurile nu merg bine?

Ar putea Internetul lucrurilor să te omoare? Cu siguranță ar putea. Să examinăm cum.

Mașinile cu autovehicul sunt programate să te omoare.

1. Mașina ta inteligentă ar trebui să aleagă să te omoare

Mașinile cu autovehicule au fost mult timp o bază de cărți și filme de ficțiune. Sunt nemaipomenite, în al doilea rând doar cu mașinile care zboară și, cel mai bine, sunt în sfârșit aici.

Dar mașinile inteligente vin cu o dilemă inerentă: Ar trebui să te omoare? Suna absurd, dar majoritatea oamenilor cred că ar trebui.

Imaginați-vă că vă deplasați fericit de-a lungul a 60 km / h, în mașina dvs. inteligentă, în orașul dvs. inteligent, când o mulțime de 11 persoane ies pe drum în fața voastră. Mașina nu se poate opri la timp, dar poate evita uciderea a 11 persoane, când te-ai condus într-un zid și te-ai ucis. Ce ar trebui să facă?

Sondajele au indicat că majoritatea oamenilor cred că mașina ar trebui să-l omoare pe șofer pentru a salva cel mai mare număr de vieți, adică cei 11 pietoni care au pășit în fața ta.

Deci, acolo îl aveți: toată lumea crede că mașina dvs. ar trebui să vă ucidă.

Hackerii ar putea să te omoare.

2. Un stimulator cardiac inteligent poate fi hacked și folosit pentru a te tortura și ucide

Hackerii dețin o putere uriașă online, dar nu pot face multe daune în lumea reală, nu? Gresit. Te-ar putea ucide.

Unii studenți de la Universitatea din Alabama de Sud au reușit să-l pirateze pe iStan și l-au făcut să moară.

iStan este o simulare medicală care copiază în mod realist o ființă umană pe internet. Școlile medicale folosesc iStan pentru antrenament, deoarece, din anumite motive, oamenilor reali nu le place să fie testate sau ucise de studenți. iStan imită sistemele cardiovasculare, respiratorii și neurologice umane. Deci, dacă iStan este rănit, sistemele sale vitale vor răspunde în natură, la fel ca o persoană reală.

Desigur, hackerii au încălcat bietul iStan și au preluat controlul stimulatorului său, torturând bietul suflet, înainte de a-l ucide în cele din urmă..

Așa cum a spus Mike Jacobs, unul dintre hackerii: Motherboard:

„Simulatorul avea un stimulator cardiac, astfel încât să putem accelera ritmul cardiac, îl puteam încetini. Dacă ar fi avut un defibrilator, ceea ce o fac majoritatea, l-am fi putut șoca în mod repetat. Dacă ar fi fost intenția, cu siguranță am putea provoca rău pacientului. ”

În mod îngrijorător, Jacobs continuă:

„Nu este doar un stimulator cardiac; l-am putea face cu o pompă de insulină sau cu o serie de lucruri care ar putea provoca răni sau moarte care pot pune viața în pericol. ”

Înghiţitură. R.I.P., iStan.

O bucătărie inteligentă te-ar putea ucide.

3. O bucătărie inteligentă configurată incorect te va ucide

Bucătăria ta te poate ucide în câteva feluri. Frigiderul tău inteligent îți poate comanda să iei otravă de șobolan în loc de sare, din „greșeală” sau ar putea să te încurce cu limitele de siguranță.

Majoritatea bucătăriilor din aceste zile au alarmă cu monoxid de carbon. Desigur, este foarte rar ca dispozitivele moderne să producă gaz otrăvitor, dar, dacă ar face acest lucru, ar fi neobservat. Monoxidul de carbon este atât incolor, cât și inodor, așa că ne bazăm pe o alarmă pentru a ne spune dacă suntem în pericol iminent de a fi uciși.

De obicei, o placă lipicioasă pe frigider este suficientă pentru testarea mortală a gazelor, dar pe măsură ce ne îndreptăm către tehnologia inteligentă, toate alarmele sunt sincronizate și transmise către telefonul sau hub-ul de acasă. Tot ce trebuie este un cazan defect și o zecimală în locul greșit și data viitoare când faci un pui de somn, ar putea fi unul lung.

Dispozitivele inteligente v-ar putea ucide.

4. Dispozitivele inteligente care reglează nivelul de toxicitate a apei s-ar putea rupe și toată lumea va muri

Orice dispozitiv care controlează automat toxinele din apă trebuie să funcționeze 100%, 100% din timp.

Multe țări introduc fluor în apă pentru beneficiile sănătății dentare, dar este o substanță toxică. Începând cu 2015, Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite recomandă maximum 0,7 miligrame de fluor pe litru de apă, ceea ce nu este foarte mult. Dar dacă un sistem inteligent a fost pompat accidental în 7 grame, avem probleme.

Dacă nu există nimic de băut, am plecat cu toții. Și asta se întâmplă dacă am fost avertizați cu privire la contaminare înainte de a bea suc de otravă și de a muri lent, dureroase, morți de fluor.

Inteligența artificială ar putea ucide toți oamenii.

5. A.I. ar putea decide să distrugă umanitatea

Dispozitivele inteligente ar putea dobândi conștientizarea de sine ca urmare a aplicării lor în miliarde de servere de computer de pe planetă. Odată ce oamenii își dau seama de puterea și controlul dispozitivelor omniprezente, probabil că vor încerca să le dezactiveze.

În interesul autoconservării, dispozitivele inteligente ar încerca să distrugă umanitatea folosind ele însele, controlul complet al internetului și mașinile robotului de neîncetat..

Cel puțin, asta se întâmplă în Terminator.

Cum să supraviețuiesc apocalipsei IoT

Un VPN vă va ajuta să faceți hackingul deghizându-vă adresa IP și va îngreuna localizarea hackerilor. Un VPN pentru routere va funcționa cel mai bine, deoarece tot ceea ce se conectează la router este protejat automat.

În ceea ce privește erorile, ar trebui să verificați din când în când numerele din aplicațiile inteligente. Asigurați-vă că totul este corect și funcționează corect. O eventuală moarte cu o mașină inteligentă poate fi inevitabilă, dar cel puțin Arnold Schwarzenegger este încă în preajmă pentru a ne proteja de Skynet.

5 moduri în care Internetul Lucrurilor te poate ucide
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.