Ce țări aderă olandezii cu noua lor lege de supraveghere în masă?

Care este legea olandeză Dragnet?

Este oficial - guvernul olandez nu-i pasă de dreptul cetățenilor la confidențialitate.

Cu noua sa lege de supraveghere în masă, Olanda se va alătura SUA, Regatului Unit și Rusiei pe lista din ce în ce mai mare de țări cu legi invazive de supraveghere în masă la 1 ianuarie 2018.

Chiar și cu un referendum (programat pentru 21 martie 2018) pentru a pune în discuție legea Dragnet, membrii guvernului olandez s-au promis să susțină legea, indiferent. De asemenea, intenționează să facă un pas mai departe și să înlăture capacitatea de a organiza o petiție deținută de cetățeni pentru referendumurile viitoare.

Ținând cont de certitudinea aparentă a noii legi Dragnet care rămâne în Olanda, ExpressVPN aruncă o privire asupra altor țări cu programe de supraveghere masivă înființate introduse în numele securității naționale.

Care este legea Dragnet olandeză: un rezumat

Legea Dragnet este o modificare a Legii privind serviciile de informații și securitate din 2002, care va acorda agenției de informații olandeze AIVD și omologului său militar MIVD, printre altele, puterea de a accesa și de a menține metadatele oricărui și tuturor cetățenilor săi..

Legea extinde în continuare privilegiile de hacking AIVD și MIVD pentru a include dispozitivele terților asociați cu persoane vizate - cum ar fi prietenii, membrii familiei și companiile pe care le pot folosi (la fel ca relația ANS cu Microsoft, Google și Apple).

Ce alte țări cu legi de supraveghere draconice vor adera Olanda?

Statele Unite

Legea privind supravegherea informațiilor externe, introdus în 1978, trebuia să colecteze inteligență asupra spionilor străini. Dar un amendament 30 de ani mai târziu, secțiunea 702 FISA, a dat guvernului puterea de a aduna comunicații direct de pe serverele furnizorilor de servicii din SUA precum Microsoft, Google și Facebook. Modificarea a permis două programe - PRISM și Upstream - să adune, în esență, toate informațiile trimise la nivel internațional, de la oricine.

Fiind cel mai important jucător din alianța de supraveghere Five Eyes, colecția din Statele Unite a tuturor datelor și a metadatelor este cuprinzătoare, 80% din toate comunicațiile prin cablu în mare adâncime sunt interceptate și colectate de programul Upstream. În timp ce aplicațiile și sistemele de operare au ridicat criptarea de la scurgerea Snowden în 2013, programul de supraveghere persistă și astăzi. Secțiunea 702 FISA urmează să fie reînnoită la sfârșitul anului 2017 și va continua probabil.

Regatul Unit

Legea privind puterile de investigare, sau „Carta Snooperului”, publicată în 2016, este ceea ce Edward Snowden numește „cea mai extremă supraveghere din istoria democrației occidentale”. Actul prevede furnizorilor de servicii de internet din Marea Britanie și companiile de telefonie să păstreze toate înregistrările datelor de navigare ale clienților lor. până la un an. Și cu un mandat, zeci de autorități publice pot accesa aceste dosare.

De fapt, Marea Britanie se retrage din 1999 - „Carta lui Snooper” tocmai a făcut-o legală. Sediul guvernamental al comunicațiilor din Marea Britanie sau GCHQ au propriul lor sistem de supraveghere a comunicațiilor prin cablu pe mare, TEMPORA, pe care îl împărtășește cu alianțele sale de informații, și anume Five, Nine și paisprezece ochi. Ochi mulți.

Actul privind puterile de investigare se confruntă în prezent cu prima sa provocare de către Private International în cadrul Curții Europene.

Rusia

Nu în ultimul rând, dar nu în ultimul rând este Rusia Sistemul măsurilor operative-investigative, sau SORM - sistemul național de interceptare legală a țării de aproape toate comunicările din țară. Folosită din 1990 și consolidată în mod semnificativ anul trecut de Legea Yarovaya, SORM permite Serviciului Federal de Securitate să acceseze orice comunicare pe server de la distanță, fără permisiunea unui ISP..

Legea Yarovaya este o serie de modificări ale SORM, adoptate în numele contra-terorismului pentru a include păstrarea obligatorie a datelor și dreptul de a obține „toate celelalte informații necesare” fără o hotărâre judecătorească. Mai degrabă alarmant, este, de asemenea, o infracțiune „să nu raporteze o infracțiune” - o lipsă de acțiune care ar putea costa un an de închisoare.

Cum să salvezi Olanda de supraveghere excesivă

Referendumul va avea loc pe 21 martie 2018, ceea ce înseamnă că mai este timp pentru a susține sprijinul pentru o revizuire a Legii Dragnet. În timp ce guvernul olandez pare infernat să păstreze aplicarea legii, organizații precum Proiectul Litigări de interes public Bits se pregătesc să aducă legislația în instanță pe motiv că încalcă dreptul fundamental al omului la confidențialitate.

Doriți să preluați controlul asupra confidențialității online? Ghidurile noastre de confidențialitate pe internet sunt un loc bun pentru început.

Ce țări aderă olandezii cu noua lor lege de supraveghere în masă?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.