Cinci mituri pe care ANS vrea să le crezi despre FISA 702

Binoclu de supraveghere cu steaguri americane

ACTUALIZARE: 19 ianuarie 2018

Pe 18 ianuarie, Senatul a votat oficial pentru reautorizarea Secțiunii 702 FISA cu un vot de 65-34. Președintele va semna aproape sigur proiectul de lege, iar programul care a permis guvernului american să cerceteze cetățeni americani și non-americani, va rămâne la fel de invaziv ca oricând, dacă nu mai mult,.

Proiectul de lege, care a permis programelor de supraveghere precum PRISM și Upstream să înflorească, a respins un amendament care intenționa să îi ofere supraveghere sau transparență, păstrându-și capacitatea de a căuta comunicațiile americanilor fără un mandat și fără a fi tras la răspundere..

Ar trebui să fiți conștienți, dacă nu deja, că nevinovăția dvs. nu vă exclude să aveți e-mailuri, mesaje text, activitate online și alte date sensibile extinse în supravegherea în masă, ca urmare a puterii necontrolate pe care acest proiect de lege o conferă..

Puteți să luați în continuare măsuri pentru a vă proteja drepturile digitale și confidențialitatea utilizând criptarea pentru a proteja activitatea dvs. de internet, inclusiv prin utilizarea aplicațiilor de mesagerie cu criptare end-to-end precum WhatsApp sau Signal, o VPN cu criptare puternică și instalarea HTTPS-ului EFF oriunde extensie browser.

***

Una dintre cele mai invazive legislații ale guvernului Statelor Unite privind confidențialitatea este destinată reautorizării înainte de expirarea acesteia la 31 decembrie 2017.

Ce este FISA Secțiunea 702?

Secțiunea 702 din Legea privind supravegherea informațiilor externe (FISA), adoptată în 2008, a permis ANS să efectueze programe de supraveghere în masă precum PRISM și Upstream pentru a colecta cantități de date fără precedent atât de la cetățeni din SUA, cât și din străini..

O astfel de supraveghere a fost scoasă la iveală doar atunci când Edward Snowden a aruncat fluierul asupra ANS în 2013.

Secțiunea 702 a Legii privind supravegherea informațiilor externe (FISA), adoptată în 2008, a permis programelor de supraveghere în masă precum PRISM și Upstream să colecteze cantități fără precedent de date atât de la cetățeni din SUA, cât și din străini..

Secțiunea 702 FISA ar trebui să permită colectarea conținutului comunicațiilor electronice de la persoane non-americane (cetățeni sau deținători de cărți verzi) situate în afara SUA, atât timp cât un „scop semnificativ” al acestei colecții este obținerea de „informații de informații străine „Dar legea oferă o mulțime de locuri pentru ca ANS să colecteze informații despre cetățenii săi și comunicările lor, ceea ce subminează dreptul de a patra modificare a Constituției SUA de a nu fi supus supravegherii fără un mandat susținut de o cauză probabilă.

Acum, membrii Congresului încearcă să reautorizeze secțiunea 702 și fără modificări semnificative ale acesteia, în ciuda încercărilor de a corecta cele mai controversate părți ale proiectului de lege.

ExpressVPN se opune vehement reînnoirii secțiunii 702. Stați alături de noi împotriva acestui program draconian de supraveghere a masei: semnați petiția noastră pentru a spune Congresului să pună capăt supravegherii în masă, fără garanție, activată de Secțiunea 702 FISA.

Guvernul Statelor Unite a încercat să înlăture apele în ceea ce privește supravegherea secțiunii 702, așa că noi, la ExpressVPN, ne-am luat să analizăm cele mai mari cinci mituri de care încearcă să vă convingă și despre ce adevăruri mai urâte se află în spatele lor.

702 petiție semnează ExpressVPN

1. Secțiunea 702 nu poate fi utilizată pentru a viza americanii pentru supraveghere în mod intenționat

Deși este corect din punct de vedere tehnic – guvernul nu poate viza în mod intenționat cetățenii americani – ANS poate colecta în continuare date despre conversațiile dintre străini vizați și persoane americane. Prin urmare, intențiile sunt irelevante, deoarece supravegherea va include persoanele americane.

2. Dacă supravegherea activată FISA 702 colectează comunicațiile oricărui american, este întâmplător

Nu, nu este un accident. Directorul informațiilor naționale James Clapper precizează în această scrisoare în iunie 2015 că comunitatea de informații trebuie să colecteze astfel de comunicări pentru a „înțelege motivațiile și planurile persoanelor care sunt în contact cu grupurile teroriste”, chiar citând terorismul de origine ca fiind un motiv pentru care trebuie să colecteze ambele.

În colectarea în cunoștință de cauză și în mod deliberat a informațiilor persoanelor din SUA, guvernul eludează în mod clar drepturile constituționale ale cetățenilor din a patra modificare în conformitate cu secțiunea 702.

3. Agențiile nu pot efectua căutări fără întârziere pe persoane din S.U.A., cu secțiunea 702

Ei pot. FBI-ul și alte agenții pot solicita informații unui cetățean american ale cărui comunicații au fost colectate „accidental” prin 702 fără mandat. Secțiunea 702 salturi peste cel de-al patrulea amendament în care este necesar un mandat sau o ordine judecătorească pentru a accesa comunicările unei persoane din SUA.

Întrucât ținta principală este comunicarea persoanelor din afara S.U.A., există o lacună prin care agențiile pot solicita comunicările unui cetățean american fără un mandat. Informațiile pot fi apoi folosite pentru a investiga și judeca în judecată americanii pentru acuzații care nici măcar nu au legătură cu terorismul. Ceea ce ne duce la următorul nostru punct …

4. supraveghere FISA 702 specific vizează doar bănuitori teroriști

Fals. Singura definiție este că țintele nu provin sau nu trăiesc în SUA, iar un „scop semnificativ” (nu neapărat singurul sau principalul scop) al supravegherii este acela de a obține „informații de informații străine”. prin secțiunea 702, pentru a include scopuri dincolo de terorism, cum ar fi jurnaliștii sau activiștii care suie fluierul asupra afacerilor interne și externe ale Americii.

5. Dacă ANS încearcă să abuzeze de puterea sa, Curtea FISA îi poate trage la răspundere

Nu chiar. Rolul pe care îl joacă Curtea FISA este limitat. În primul rând, guvernul nu trebuie să obțină ordine de supraveghere în instanță.

Instanța are „proceduri de direcționare” pentru a se asigura că țintele sunt „rezonabile” ca fiind în afara S.U.A., iar procedurile de „minimizare” sunt adoptate, pentru a reduce la minimum cantitatea de informații colectate despre persoanele americane. Dar guvernul nu este obligat să se prezinte la instanța FISA pentru a obține ordine de supraveghere.

În schimb, instanța nu aprobă decât procedurile verificând dacă sunt în concordanță cu al patrulea amendament al Constituției. După aprobare, instanța nu mai are nicio autoritate sau vizibilitate cu privire la respectarea acestor proceduri pentru cazul vizat..

Adevărul despre FISA 702

Reautorizarea secțiunii FISA 702 la sfârșitul acestui an va consolida programele de supraveghere în masă ale guvernului american, care nu doar colectează comunicări în masă, dar și permite supravegherea fără garanție a cetățenilor americani, ocolind al patrulea amendament al Constituției Statelor Unite..

Noi, la ExpressVPN, considerăm că reînnoirea Secțiunii 702 FISA nu numai dreptul nostru fundamental la viață privată, ci și drepturile noastre consacrate în Constituția S.U.A., inclusiv primul nostru amendament la libertatea de exprimare și al patrulea amendament al nostru drept de a fi siguri împotriva căutărilor și confiscărilor fără garanții..

Nu doriți să vă luați drepturile? Spuneți Congresului să încheie o supraveghere în masă, fără garanție, activată de Secțiunea FISA 702. Semnați petiția și spuneți reprezentantului dvs. să nu voteze reînnoirea sa.

Cinci mituri pe care ANS vrea să le crezi despre FISA 702
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.