Cine sunt Dallas Buyers Club LLC?

dallas cumpărători club llc

Firma Dallas Buyers Club, LLC a depus o serie de procese federale privind încălcarea dreptului de autor asupra filmului câștigător de Oscar al lui Jean Marc Vallee.

Direcționând piața australiană, compania a servit comenzi de descoperire la furnizorii australieni de servicii de internet, în încercarea de a descoperi identitățile utilizatorilor despre care spune că au descărcat filmul de succes.

Și, marți, Curtea Federală australiană a decis că ISP-urile trebuie, într-adevăr, să predea numele și adresele a 4.726 de clienți care ar fi împărtășit copii piratate ale filmului.

Justice Nye Perram a aprobat cererea, oferind companiei mamă Voltage Pictures acces la numele și adresele australienilor ale căror adrese IP au fost conectate cu copii descărcate ilegal din film. O astfel de solicitare este cunoscută drept „descoperire preliminară” și permite Voltage să înscrie ajutorul instanței de judecată în identificarea persoanelor necunoscute în prezent înainte de a le da în judecată..

Având informațiile relevante la dispoziție, Voltage Pictures va putea trimite scrisori părților acuzate.

Cazul, așa cum stau lucrurile, ar putea vedea presupuși infractori de drepturi de autor facturate pentru daune, mai degrabă decât să se confrunte cu urmărire penală, dar unele grupuri, inclusiv ISP iiNet, au preocupări cu privire la modul în care va funcționa acest lucru..

Steve Dalby, director de reglementare pentru iiNet, a declarat:

„Suntem preocupați de faptul că clienții noștri vor fi vizați în mod nedrept de a soluționa cererile în instanță folosind o practică numită„ facturare speculativă ”.

Desigur, facturarea speculativă nu este nimic nou, fiind folosită de studiourile de film de pe tot globul pentru a trimite scrisori de intimidare presupusilor infractori, amenințând acțiunile legale dacă nu sunt înmânate sume mari de bani.

Tensiunea a fost implicată în astfel de acțiuni înainte, aducând procese în mai multe țări diferite și „testând efectiv apele” în termeni legali, pentru a descoperi ce vor instanțele judecătorești și nu îi vor permite să facă.

Până în prezent, nu au existat condamnări ca urmare a litigiilor Voltage, dar compania rămâne cu siguranță activă în ceea ce privește trimiterea de scrisori.

O astfel de comunicare, descrisă în mod alternativ de unii drept „trolling de drepturi de autor”, are șanse mari de succes, deoarece scrisorile sunt concepute pentru a stârni frică destinatarilor care pot simți că o plată pentru daune relativ mici ar putea fi semnificativ mai puțin costisitoare pentru că costurile necunoscute care pot fi sau nu ar putea avea loc în cazul în care cazul lor va fi prezentat vreodată înaintea unui judecător.

Studioul de film din Los Angeles a lăudat hotărârea, spunând că a reprezentat o victorie pentru „băieții mici”, inclusiv pentru cineaști și muzicieni independenți. Decizia instanței reprezintă un precedent în Australia, dar este de natură similară celorlalte cazuri pe care Voltage Pictures le-a adus în fața instanțelor din alte țări.

VP pentru companie pentru redevențe Michael Wickstrom a declarat pentru Mashable că Voltage Pictures vrea să trimită un avertisment consumatorilor care cred că este în regulă să încarce și să descarce conținutul lor. Oricine primește o scrisoare ar trebui să solicite un avocat, a spus el.

Wickstrom susține că compania nu se ocupă de facturarea speculativă, spunând că este „pe piață să producă filme bune și să obțină redevențe din aceste filme”. în ton prea agresiv:

„În trecut, erau câteva scrisori care trebuiau ajustate și am spus că trebuie să schimbăm litera, deoarece tonul este prea agresiv. Trebuie să fie legal. Nu afirmăm vinovăția în niciuna dintre aceste scrisori, dar ceea ce afirmăm este dacă sunteți încălcătorul, trebuie să existe o sumă de decontare sau o decizie de soluționare. "

El spune că compania a continuat să folosească aceleași metode, deoarece acestea funcționează, iar litigiile s-au dovedit a opri pirateria, adăugând că el nu este personal un mare fan al emiterii amenințărilor.

El a spus, totuși, că pirateria trebuie să fie oprită sau cel puțin descurajată și că reputația companiei pentru litigii s-a văzut că are un efect asupra site-urilor de piraterie, unde membrii au avertizat alți utilizatori să nu pirateze titlurile companiei..

Noi, la ExpressVPN, nu ne place cum merg lucrurile în acest domeniu - tactica concepută pentru a speria persoanele potențial nevinovate să predea un ban de bani pentru a se menține în afara instanței nu este soluția corectă..

Deci, toate lucrurile avute în vedere, dacă primiți o scrisoare de la Voltage Pictures, amintiți-vă că nu înseamnă că sunteți vinovat - ar trebui să solicitați sfaturi legale și să înțelegeți opțiunile dvs. înainte de a răspunde.

Imagine prezentată: George Hodan / Public Domain Pictures.net

Cine sunt Dallas Buyers Club LLC?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.