Confidențialitatea online este motivul pentru care Suedia câștigă internetul

Suedia în Matrice.

Suedia pare întotdeauna să fie în fruntea oricărei discuții despre legile privind confidențialitatea pe internet. Guvernul suedez nu pune restricții în ceea ce privește utilizarea internetului.

Nici în urma dezvăluirilor lui Edward Snowden, nu au existat rapoarte credibile că e-mailurile și chaturile cetățenilor suedezi au fost monitorizate fără o autorizare judiciară adecvată. De fapt, Inițiativa OpenNet (ONI) nu păstrează deloc un dosar în Suedia.

Cunoscându-mă, nu te cunosc

Suedia are o lungă istorie a legilor privind confidențialitatea. Încă din 1973, a devenit prima țară din lume care a adoptat un statut cuprinzător care protejează confidențialitatea datelor cu caracter personal pe computere.

Angajamentul Suediei față de confidențialitate este atât de consacrat încât, atunci când UE a aprobat „Directiva privind păstrarea datelor” din 2006, guvernul suedez a decis să nu joace mingea.

Directiva impunea statelor UE să se asigure că toți furnizorii de servicii Internet naționale (ISP) păstrează jurnalele clienților în scopul „investigării și urmăririi penale”. Aceste date trebuiau păstrate timp de cel puțin șase luni, iar recoltarea în masă trebuia să începe cel târziu la 15 septembrie 2007.

Rapid înainte pentru 2010 și, după trei ani de tracțiune de picioare, Suedia a fost trimisă în instanță de către Comisia Europeană (CE), deoarece încă nu trebuia să pună în aplicare directiva.

O lovitură bună în regiunile dvs. de confidențialitate

CE a solicitat o amendă pentru fiecare zi în care Suedia nu a avut legea în vigoare. Evident, acțiunea instanței a fost o lovitură în spate, iar guvernul suedez a remorcat linia de atunci.

Glumeam! Desigur, nu au făcut-o. Ar mai fi nevoie de încă doi ani de Suedia, agățându-se de Lady Liberty, urlând „Don’t Wanna! Nu Gonna! ”Înainte să se schimbe ceva. Cerința a fost în sfârșit pusă în aplicare în 2012, dar nu înainte ca Suedia să fie obligată să plătească CE o amendă grea de 3 milioane de euro. Întârzierea întârziată a fost cauzată de argumente referitoare la modul în care cel mai bine să echilibreze legile privind confidențialitatea și dorința de a combate crima. Sau, fiind un guvern responsabil.

Dar acest mic dans nu s-a încheiat acolo. În 2014, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a invalidat Directiva privind păstrarea datelor. Instanța a constatat că a afectat grav drepturile omului.

Aproape de îndată ce a fost anunțată hotărârea, Bahnhof (unul dintre liderii de internet din Suedia) a început să distrugă toate datele pe care era obligat să le dețină. Directorul general al Bahnhof, Jon Karlung, a mai spus că Bahnhof va înceta păstrarea de noi date cu efect imediat.

Desigur, UE a cerut ca Bahnhof să înceapă să recolteze din nou datele, dar guvernul suedez nu a avut intenția de a le obliga să facă acest lucru.

Suedia și-a început existența pe internet pe calea cea bună și se pare că țara este pregătită să stea pe teren pentru a o menține astfel.

Thumbs Up pentru confidențialitatea internetului suedezThumbs up, Suedia. Și mulțumesc pentru chiftele.

Obțineți un VPN suedez

Super Trouper, Google mă va găsi

În anii 90, publicul tocmai se conecta la internet, dar nu prea știau ce să facă cu asta. A fost un alt moft care trece, precum Betamax sau Cabbage Patch Kids?

În primele zile, internetul semăna foarte mult cu Tor este acum (un serviciu la care vom reveni în scurt timp). A fost sălbatic și gratuit, dar dacă doriți să mergeți pe un anumit site web, trebuie să vă amintiți adresa URL completă. Uneori și cele foarte lungi. Vă amintiți de grupurile de chat GeoCities? A fost nevoie de o afișare a abilității mentale a lui Derren Brownesque doar pentru a se afla chiar la locul potrivit.

Motoarele de căutare au ajuns în cele din urmă pentru a adăuga o structură care avea sens oamenilor. Algoritmii au indexat conținutul internetului, ceea ce îl face accesibil tuturor celor care ar putea introduce un cuvânt sau două într-o bară de căutare.

Însă Google a apărut ca pagina de pornire de facto a tuturor. Google controlează 65% din căutările pe internet, iar influența lor este uluitoare.

Desigur, acest lucru nu le oferă un permis gratuit în Suedia. Când aplicațiile Google au încălcat legile de confidențialitate ale țării, acestea au fost interzise prompt. Deoarece prima regulă a internetului în Suedia este aceea că nu te încurci cu internetul din Suedia.

Internetul a început devreme în Suedia

Suedia a adoptat de timpuriu internetul datorită reglementărilor permanente care promovează concurența în toată țara. Aceasta înseamnă că costurile de acces la internet au fost (și încă sunt) mult sub media globală.

Preluarea a fost atât de mare încât guvernul a început să-și mute serviciile online, cu mult înainte ca oricare altul să se gândească la asta. În 2003, Suedia a creat primul grup de lucru pe internet, care la rândul său a venit cu Legea privind comunicațiile electronice din 2003 din Suedia: 389.

Acest act a avut ca scop asigurarea persoanelor private, persoanelor juridice și autorităților publice acces sigur și eficient la internet. Nu numai că au căutat să protejeze utilizatorii, dar și să facă internetul mai robust și accesibil. În 2008, când toți ceilalți își cumpărau cărțile de la magazine reale de carte, Suedia a condus testul de pregătire electronică a ONU. Pentru că, bineînțeles, au făcut-o – o făceau deja de cinci ani.

Suedia și rețeaua Tor

Tor a preluat coroana din jocurile pe calculator ca fiind ideala pentru alegerea politicienilor leneși care doresc să reacționeze prea mult despre ceva. Rețeaua Tor este serviciul anonim, necategorizat pe care îl puteți cunoaște drept Dark Web. Dar nu este doar plin de infractori și fete cu tatuaje de dragon, este locul în care merge utilizatorul de internet exigent atunci când nu dorește să fie spionat. Împreună cu un serviciu VPN, Tor este absolut impenetrabil. Oricât de greu încearcă să-l crape ANS.

Cercetătorii de la Laboratorul de Cercetări Navale din Statele Unite au dezvoltat Tor ca o modalitate sigură de a transmite informațiile americane în întreaga lume. Motivele pentru deschiderea lui Tor la public sunt la fel de schizofrenice precum și de geniu. În ciuda faptului că este cel mai puternic critic al lui Tor, SUA rămâne cel mai mare contribuitor al său. Urmată îndeaproape de … Suedia. O filială a guvernului suedez, SIDA, are un scop de a promova „Libertatea Internetului pentru dezvoltarea globală”.

Dar de ce Suedia le pasă atât de mult nu numai de propria lor confidențialitate, ci și de restul lumii?

Acesta este internetul, deci răspunsul este, evident, Hitler

Totul a început cu mult înainte ca internetul să existe. În 1766, Suedia a devenit prima țară care a introdus o lege constituțională care abolea cenzura și garanta libertatea presei. Presa avea voie să raporteze fără piedici și oamenii își puteau să-și spună mintea fără teamă de reproșuri. Totul a fost minunat.

Dar apoi au apărut naziștii. Naziștii au presat Suedia să nu publice nimic care să facă cel de-al treilea Reich să pară prost. Într-o mișcare care ar fi trebuit să-l frece pe mâini și să se târască cu strălucire rea, ministrul german al Justiției a săpat la vremea respectivă o veche lege suedeză care interzicea „scrierile ofensatoare” împotriva unui stat străin. O lege probabil presupusă, deoarece Suedia este minunată și nu voia să fie nepoliticos.

Mulți autori și editori suedezi s-au aruncat în eroare pentru această utilizare greșită a puterii. Ture Nerman a primit trei luni de închisoare pentru o coloană anti-hitleristă și Israel Holmgren și-a pus cartea „Infernul nazist” în formă de pulpă (după ce a fost închis pentru scrierea ei, desigur). Cu un pic magnific de sfidare, Holmgren a publicat imediat cartea, după eliberarea din închisoare. Deși cu un titlu nou, ironic, Paradisul nazist.

După cel de-al doilea război mondial, suedezul a schimbat și a șters vechile legi de cenzură, ca nu cumva vreun viitor dictator fascist să încerce să-și întoarcă din nou politețea împotriva lor. A fost întocmită o nouă carte de confidențialitate, ceea ce înseamnă că astăzi nu există deloc cenzură în Suedia.

Rămâneți anonim cu ExpressVPNInternetul. Acești oameni o fac greșit.

Eram în brațele tale, crezând că aparțin acolo

După cum sugerează programul SIDA menționat anterior, Suedia nu are doar grijă de ei înșiși. Confidențialitatea internetului este o preocupare globală, până la urmă.

Când WikiLeaks și Edward Snowden au aruncat bomba cu bulion pe lume, suedezul ISP Bahnhof (același furnizor care le-a distrus toate înregistrările clienților), în care Julian Assange a avut încredere pentru a păstra documentele de informare în siguranță. Assange a menționat în mod specific Constituția suedeză, care oferă protecție juridică totală furnizorilor de informații, ca factor în decizia sa de a găzdui fișierele acolo.

De asemenea, serverele au fost instalate într-un buncar secret montan subteran. Și dacă veți asuma guvernele lumii, la fel de bine vă puteți bucura de un bârlog dulce.

Abordarea suedeză a vieții private și a libertății de exprimare a fost esențială pentru a scoate acest cuvânt. Nu aveam nici o idee despre amploarea amânării până când ne-a arătat WikiLeaks. Datorită câtorva oameni curajoși, guvernele mari au fost zguduite și expuse.

De ce intimitatea este regele Suediei

De ce Suedia este în fruntea internetului și a legilor sale? Nu există niciun motiv. Dar Regatul are o istorie lungă și mândră de exprimare liberă. Iar timpul lor torid alături de Germania nazistă și-a întărit fără îndoială dorința de a o lipi de bărbat. Adoptarea timpurie a World Wide Web a însemnat că Suedia a creat o infrastructură în timp ce majoritatea țărilor încă așteptau ca mama să coboare de pe telefon, astfel încât să putem conecta 48k.

Poate că în Suedia există un sens că au fost acolo mai întâi și vor să păstreze așa cum era până acum. Guvernul lor bine înzestrat s-a implicat devreme, cu mult înainte ca totul să fie vorba despre spionaj, control și vânzare. Au făcut-o chiar în zilele nevinovate, atunci când e-mailul era doar o idee bună pentru a economisi hârtie și niciun prinț nigerian nu dorea cu disperare să-ți ofere bani gratis. Regulile erau în vigoare înainte ca sistemul să fie corupt.

Pur și simplu, internetul din Suedia a început corect și acum nu vor să se întoarcă. De ce ar trebui? Oamenii care lucrează astăzi în guvernul suedez au crescut cu acest sistem. Nu știu altă cale. Și felul lor funcționează.

Suedia a fost constant un promotor vocal al confidențialității internetului. Și internetul adevărat, pentru a porni. Internetul fără cenzură. Internetul așa cum este menit să fie. Acesta este internetul care trebuia să fie pentru toată lumea.

Suedia, vă salutăm cu toții. Și mulțumesc pentru acest tip.

Obțineți un VPN suedez

Imagine prezentată: Stephen Finn / Dollar Photo Club
Thumbs up, Suedia image: lculig / Dollar Photo Club
Imagine de familie fericită: Edyta Pawlowska / Dollar Photo Club

Confidențialitatea online este motivul pentru care Suedia câștigă internetul
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.