Cum să dispari complet online în 4 pași simpli

Cum să dispari complet online în 4 pași simpli

Fără protecție, devenim rapid transparent online. Agențiile de aplicare a legii, corporațiile, agenții de publicitate și chiar colegii noștri pot vedea fiecare pas pe care îl facem online.

Din fericire, trecerea de la complet transparent la perfect invizibil necesită doar câțiva pași simpli. Da, va fi nevoie de efort și de sacrificiul ocazional, dar nu și deprinderile unui vrăjitor de calculator puternic.

mobil-free-living

Pasul 1: Abandonați-vă telefonul mobil

Cea mai intruzivă urmărire pe care o experimentăm este, fără îndoială, prin conexiunea constantă a dispozitivelor noastre mobile.

  • Operatorii de telefonie pot localiza totul cu un SIM până la câțiva metri
  • Când un dispozitiv mobil se conectează la rețeaua de telefonie, acesta se identifică atât cu numărul de serie al instrumentului în sine, cât și cu cardul SIM

Datele colectate de pe telefonul dvs. sunt de rutină puse la dispoziția guvernelor. Sindicatele de hacking ar putea de asemenea să obțină acces prin intermediul angajaților corupți sau în aer liber uitați.

Eliminarea cartelei SIM poate să nu fie suficientă dacă doriți să dispăreați complet. Telefonul dvs. s-ar putea conecta în continuare la o rețea fără cunoștința dvs. (de exemplu, în cazul în care trebuie să efectuați un apel de urgență).

Un bun înlocuitor pentru un telefon mobil este o tabletă fără suport pentru card SIM, cum ar fi un iPad. De asemenea, un iPod touch este un înlocuitor excelent.

Asigurați-vă că sistemul de operare al dispozitivului dvs. randomizează adresa MAC astfel încât să nu puteți fi identificat de rețelele Wi-Fi pe care le utilizați (așa cum face iOS).

Găsirea unui dispozitiv mobil adecvat este recunoscută. Multe telefoane necesită conturi cu Google sau Apple, nu primesc actualizări periodice sau nu rulează software critic, cum ar fi Tor.

criptate-e-mailuri

Pasul 2: Abandonați e-mailul și rețelele de socializare

Acest lucru este greu nu pentru că necesită abilități tehnice, ci pentru că vei lăsa în urmă oameni care nu te vor urmări în întunericul anonim care se află în spatele lumii strălucitoare pline de reclame ale gigantilor de social media susținute de capital de risc.

Fără un număr de telefon, nu veți putea să vă înscrieți pentru multe servicii. Chiar și în spatele unor rețele de anonimat, conturile de social media îți monitorizează fiecare clic și comentariu, oferindu-le multă putere asupra ta.

Trăirea în întregime fără un cont de e-mail sau un număr de telefon ar putea fi imposibilă. Puteți lua în considerare rularea propriului dvs. server de e-mail, deși a face acest lucru într-o manieră sigură este dificil.

Pentru a vă păstra anonimatul și a menține utilizarea e-mailului, găsiți un furnizor plătit care acceptă Bitcoin și tolerează conexiunile prin rețeaua Tor, în mod ideal printr-o adresă .onion.

De asemenea, este posibil să găsiți un furnizor care oferă un număr de telefon anonim pentru utilizarea Bitcoin. Acest lucru ar fi util pentru orice social media sau conturi de chat pe care alegeți să le mențineți.

Optați pentru rețelele de comunicare care sunt federate sau descentralizate și nu necesită adrese de e-mail sau numere de telefon pentru a vă înscrie. Exemple excelente de acest gen sunt Jabber (cu criptare Off-the-record) și rețeaua Bitmessage inspirată de Bitcoin (încă în beta).

tor browser-vpn

Pasul 3: Criptați totul și parcurgeți Tor

Tor este o rețea de anonimat lentă și obositoare, dar extrem de eficientă. Nu este perfect, dar se apropie cel mai mult de a vă ascunde unul de celălalt.

Pe lângă utilizarea Tor, va trebui să criptați toate comunicațiile. Nu schimbați e-mailuri, chaturi sau stocați e-mailuri necriptate online.

Pentru a naviga pe web, utilizați browserul Tor, ideal în interiorul unui sistem de operare precum TAILS.

În cele din urmă, veți întâlni site-uri care nu vor afișa conținut decât dacă vă înscrieți sau reveniți la browserul dvs. obișnuit - un semn clar, ar trebui să evitați acest site web.

anonim-plată

Pasul 4: Folosiți numai Bitcoin și numerar

Nu sunteți urmărit numai când utilizați propriile dispozitive sau conturi, dar și de fiecare dată când faceți o achiziție electronică.

Plata cu card de debit sau PayPal vă va identifica și localiza. Este probabil cel mai bine să închideți contul dvs. bancar și toate cărțile în întregime.

Aflați cum să utilizați Bitcoin în mod anonim

Etapa bonus: utilizați un VPN

Tor este un software utilizat pe scară largă și păstrează milioane de oameni în siguranță. Cu toate acestea, încă mai există suspiciuni de multe guverne și ISP-uri.

Pentru a vă ascunde activitatea pe Tor, păstrând în același timp funcțiile de anonimat, deghizați traficul dvs. de internet de acasă, instalând software VPN direct pe routerul dvs..

Cu un VPN, ISP-ul dvs. nu va vedea că utilizați Tor sau chiar la ce noduri Tor vă conectați. Vor vedea doar IP-ul serverului dvs. VPN și o conexiune care arată ca o sesiune de navigare criptată obișnuită.

Cum să dispari complet online în 4 pași simpli
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.