Efectul Snowden: 4 lucruri pe care le-am învățat de când a explodat bula de confidențialitate

Efectul Snowden: 4 lucruri pe care le-am învățat de când a explodat bula de confidențialitate

Efectul Snowden (substantiv): Creșterea gradului de conștientizare globală cu privire la confidențialitate și drepturile de securitate

În 2013, contractorul NSA, Edward Snowden, a scurs documente extrem de clasificate care expuneau modul în care guvernele din toată lumea conduc supravegherea în masă. Detaliile minime, intime, au fost înregistrate în detalii dureroase.

Problema confidențialității a devenit instantaneu subiect subiect. Companiile tehnice au lucrat febril pentru a cripta dispozitivele lor în timp ce guvernele au încercat să le asigure oamenilor că toată spionajul lor a fost făcut în cel mai bun interes..

Am observat o schimbare a modului în care guvernele colectează date în ultimii ani, dar problema rămâne aceeași: Confidențialitatea este prețul pe care îl plătiți pentru libertate?

Iată ce am învățat în anii de atunci.

1. Confidențialitatea devine un lux

Cu toate că este posibil să nu fiți conștienți de acest lucru, „dreptul” dvs. la confidențialitate nu mai este un drept. Cu toții suntem vinovați că am tranzacționat anumite aspecte ale confidențialității noastre pentru comoditate – site-urile de socializare pe care le folosim, abilitatea de a eticheta automat fotografiile în funcție de locația noastră sau chiar formularele de completare automată de pe anumite site-uri sunt toate riscurile pe care le asumăm de bună voie. Cu toate acestea, mulți dintre noi facem acest lucru în detrimentul securității noastre personale.

Un studiu din 2014 intitulat „Viitorul vieții private a găsit:

„Confidențialitatea este un termen arhaic atunci când este utilizat în referință la depunerea informațiilor online. Indivizii sunt dispuși să renunțe la confidențialitate din motive de ușurință, rapiditate și comoditate … Dacă există ceva, urmărirea consumatorilor va crește și aproape toate datele introduse online vor fi considerate „joc echitabil” în scopuri de analiză și producție de „utilizatori”. reclame.”

De fiecare dată când trecem prin Termenii și condițiile unei aplicații fără a citi repercusiunile, ne sacrificăm confidențialitatea.

Este o pantă alunecoasă și cei mai mulți dintre noi alunecăm fără să știe.

2. Oamenii încă fie într-adevăr iubesc, fie urăsc cu adevărat NSA

obama-parts-tot-plan dePrin niște denizen minunate pe internet

Un studiu recent Pew a analizat poziția oamenilor cu privire la confidențialitate pe o perioadă de doi ani și jumătate. Ceea ce am învățat este că peste 91 la sută dintre adulții chestionați au fost de acord colectarea de date în masă. Din păcate, atunci când vine vorba de NSA în sine, sentimentul nu este reciproc; doar 52 la sută au declarat că sunt „foarte preocupați” de supravegherea guvernului, iar 46 la sută au declarat că nu sunt deloc preocupați.

Ignoranța este fericită, dar este și periculoasă. Ceea ce ne aduce la al treilea punct:

3. Viitorul începe să semene mai puțin cu jetsons-urile și mai mult cu raportul minorității

Mulți experți tehnologici prezic că doar o mână de oameni vor avea atât energia cât și resursele pentru a se proteja de tendința în creștere a supravegherii datelor în următorii ani.

Scandalurile care implică termostate inteligente care îți urmăresc obiceiurile de zi cu zi, jucării care înregistrează conversațiile copilului tău și televizoarele care îți transmit obiceiurile de vizionare către terți necunoscuți devin mai frecvente. Acest lucru este doar zgârierea suprafeței, oamenii. Săpați puțin mai adânc și lucrurile încep să devină foarte păroase.

Din păcate, guvernul rămâne încăpățânat în încercarea sa de a reduce această amenințare în creștere a vieții private. În ceea ce privește majoritatea dispozitivelor inteligente, consumatorii astăzi par să aibă de ales: acceptă produsul în toată gloria sa invazivă de confidențialitate sau nu îl cumpără deloc.

Ce fel de alegere este asta?

4. Începem să vedem o schimbare a mării atât în ​​guvernele noastre, cât și în industriile noastre tehnice

Din fericire, nu este tot felul de urâciune și întunecare. Deoarece metodele ANS au fost scoase la iveală, avocații de confidențialitate atât în ​​sectorul public, cât și în cel privat a lucrat neobosit pentru a îndrepta aceste greșeli. Apple a început să instaleze criptarea end-to-end pe dispozitivele lor; Google a făcut campanii pentru a face criptarea TLS standard atât pentru site-uri web, cât și pentru e-mail; iar Legea Patriotului, care a fost declarată cu aprobare aproape unanimă, a fost declarată neconstituțională până la sfârșitul anului 2015.

Chiar și Snowden însuși este optimist, deși consideră că dreptul nostru la confidențialitate este încă în pericol. Într-o publicație publicată în June New York Times, el scrie:

„Echilibrul de putere începe să se schimbe. Asistăm la apariția unei generații post-teroriste, una care respinge o viziune asupra lumii definită de o tragedie singulară. Pentru prima dată de la atacurile din 11 septembrie 2001, vedem conturul unei politici care se îndepărtează de reacție și frică în favoarea rezilienței și a rațiunii. Cu fiecare victorie a instanței, cu fiecare modificare a legii, demonstrăm faptul că faptele sunt mai convingătoare decât frica. Ca societate, redescoperim că valoarea unui drept nu se află în ceea ce ascunde, ci în ceea ce îl protejează. “

Pe măsură ce mai mulți oameni sunt conștienți de modul în care guvernul lor colectează date, apare o oportunitate de schimbare a acestora.

Dacă tot încurcați gardul de confidențialitate, depuneți un efort conștient pentru a vă proteja informațiile private. Citiți termenii serviciului, fiți mai conștienți de ceea ce partajați online, actualizați-vă setările de confidențialitate pe conturile dvs. de socializare și preluați-vă confidențialitatea prin instalarea ExpressVPN pe toate dispozitivele dvs. activate pentru Internet.

Imagine prezentată: Onsemeliot (Der Wizzleblower Edward Snowden als beliebig verlustrei skalierbares Vekorportrait.) [CC BY 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0)], prin Wikimedia Commons

Efectul Snowden: 4 lucruri pe care le-am învățat de când a explodat bula de confidențialitate
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.