Încălzirea granițelor: agenția de spionaj canadian urmărește utilizatorii din întreaga lume

Încălzirea granițelor: agenția de spionaj canadian urmărește utilizatorii din întreaga lume

Sunt prietenoși; politicos. Iubesc hocheiul, siropul de arțar și boabele. Sunt indeosebi politicoși, și, deși sunt dispuși să se ridice în favoarea drepturilor lor, preferă scrisorile cu un cuvânt sever decât confruntarea directă. Dar, în conformitate cu fișierele obținute de către denunțătorul Edward Snowden în 2012, canadienii nu sunt chiar atât de inocenți: agenția lor de spionaj, Communications Security Establishment (CSE) se aruncă în liniște pe traficul de internet din întreaga lume – de ani buni. Decolare, hosers!

Prying Eyes

Conform Canadian Broadcasting Corporation (CBC), o prezentare PowerPoint scrisă în 2012 de un angajat CSE fără nume descrie un proiect numit „Levitation”, care monitorizează zilnic 10 până la 15 milioane de încărcări de fișiere și descărcări de pe site-urile de fișiere gratuite, apoi se comasează prin aceste fișiere. pentru orice urmă de activitate teroristă. Prezentarea include glume despre modul în care agenția de spion a fost inundată cu date inutile, cum ar fi descărcările serialului de televiziune Glee, în timp ce încercau să adulmeze activitățile extremiste. Mai alarmant, documentul susține că Canada are acces complet la 102 site-uri gratuite de partajare a fișierelor prin „surse speciale”, deși site-uri precum Sendspace neagă această afirmație. Ron Deibert, directorul think-tank-ului pentru securitatea internetului, bazat pe Universitatea din Toronto, spune că, deși este oarecum liniștitor faptul că spionii canadieni „își fac treaba”, faptul că această supraveghere este realizată la o scară atât de masivă este îngrijorătoare.

Deci, ce a descoperit CSE? Că din toate fișierele analizate în fiecare lună, doar aproximativ 350 – sau 0.0001 la sută – sunt „evenimente de descărcare interesante”. Odată identificate aceste fișiere, este posibil ca agenția să preia metadate și să descopere adresa IP a oricăror persoane care încarcă sau descarcă informațiile. Și folosind Mutant Broth – o tehnologie britanică de snooping – CSE poate utiliza adrese IP pentru a descoperi cinci ore de activitate pe computerul unui utilizator atât înainte cât și după un transfer de fișiere suspect. Agenția indică succesele în găsirea de ținte ostatice și strategii teroriste, dar Deibert numește Levitation o „mașină gigantică cu raze X de-a lungul vieții noastre digitale”.

Nu este prima dată când Canada a fost prins cu mâna în borcanul de fursecuri spionante; țara este membră a alianței Five Eyes și, deși este considerată adesea un partener de juniori, în 2013 a fost implicată cu Agenția de Securitate Națională (ANS) în crearea a peste 20 de posturi de spionaj în „țări cu prioritate înaltă”. Teoria susține că, din moment ce operațiunile NSA au fost supuse unui control public crescut după Snowden, agenția a predat munca omologilor lor canadieni, ajungând chiar până la furnizarea de hardware și software de decriptare..

Conducându-l acasă

Sigur, Canucks sunt ținte ușoare, dar este de remarcat și faptul că DEA s-a ocupat spionând pe fiecare mașină care folosește infrastructura rutieră americană. Conform The Atlantic, DEA construiește o bază de date „pentru a urmări în timp real mișcarea vehiculelor în S.U.A.” Lucrările de la ACLU prin cererile pentru Libertatea Informațiilor au descoperit o parte din funcționarea interioară a programului – cum ar fi faptul că toate vehiculele sunt urmărite, indiferent dacă șoferii sunt sau nu suspectați de vreo crimă. În plus, un e-mail din 2010 despre proiect a susținut că unul dintre scopurile sale principale a fost acela de a crește volumul renunțării la activ, care se produce atunci când mașinile, banii și numerarul sunt confiscate de la criminali suspectați și apoi folosiți pentru finanțarea obiectivelor agenției..

Și Sir Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web, observă că, deși partenerul Five Eyes, Marea Britanie este unul dintre cei mai buni din lume pentru a face date deschise, este unul dintre cei mai răi când vine vorba de spionarea și urmărirea cetățenilor. De fapt, s-a clasat printre cele mai grave din Europa pentru țările cu un „Web gratuit și deschis”.

Atotvazator?

Deci, ce este pentru a lua aici? În primul rând, chiar și țările „benigne” precum Canada nu sunt imune de obsesia globală a spionajului pe Internet; Tehnologia canadiană de snooping este una dintre cele mai sofisticate din lume. În al doilea rând, nu este o măsură de a spune că, indiferent de ce descărcați, de unde navigați sau de cum folosiți Web-ul, cineva vă privește peste umăr. Sigur, ați putea scrie o scrisoare severă cu premierul canadian Stephen Harper – sau puteți să mergeți direct la urmărire și să vă asigurați că confidențialitatea dvs. online este complet protejată.

Imagine prezentată: Wikimedia Commons (imaginea a fost modificată)

Încălzirea granițelor: agenția de spionaj canadian urmărește utilizatorii din întreaga lume
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.