Legi care amenință libertatea internetului în întreaga lume

O ilustrare a simbolului internetului în cătușe.

Am explicat recent de ce noua factură din Australia privind securitatea cibernetică este o idee proastă. Oferă forțelor de ordine capacitatea de a constrânge pe oricine să utilizeze aplicații compromițătoare, să predea parole sau să smulgă activiști pentru drepturile omului (și avocați, preoți, medici etc.). Proiectul de lege nu permite niciun proces sau transparență cuvenit, totuși actele de corupție nu pot fi cercetate, în condițiile legii.

Dar alte națiuni au adoptat și noi legi care amenință libertățile online sau sunt în proces de a face acest lucru. Și, în mod surprinzător, Statele Unite nu sunt pe listă ... de data asta.

Noua Zeelanda

Din octombrie 2018, Noua Zeelandă își rezervă dreptul de a solicita turiștilor și călătorilor să predea parole și chei de criptare pentru telefoanele, dispozitivele sau fișierele lor. Secțiunea 228 (5) din Legea vamală și accizelor din 2018 permite agenților de frontieră să vizualizeze și să copieze toate datele de pe dispozitivele oricui intră în țară și să emită o amendă de până la 5.000 USD (~ 3.300 USD) pentru lipsa de cooperare.

Un principiu legal important în societățile liberale este dreptul de a păstra tăcerea. Nimeni nu trebuie obligat să depună mărturie împotriva lor înșiși. Legea vamală și accizele menționate anterior, încalcă acest principiu și oferă forțelor de ordine posibilitatea de a prinde în viața privată a cetățenilor și a călătorilor și de a accesa și copia informații intime.

Germania & Franţa

În timp ce Directiva privind drepturile de autor a UE care a transmis în mod esențial internetul european conglomeratelor mari este considerată moartă, Germania și Franța se unesc pentru a reînvia părțile sale cele mai grave.

Un articol din directiva revizuită necesită ca oricine se leagă de un site de știri să aibă o licență, în timp ce un altul impune ca companiile să implementeze filtre de conținut care să cenzureze artele și comunicațiile. Din fericire, întreprinderile mici și startup-urile se revoltă împotriva noii propuneri și vă rugăm să vă contactați europarlamentarul pentru a vă opune acestei noi încercări de restricționare a libertăților online.

Vietnam

Noua lege cibernetică controversată din Vietnam a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019. În măsura în care este necesar ca orice companie de internet care servește utilizatori vietnamezi (de exemplu, are un site web) să înființeze birouri în Vietnam. Toate datele trebuie stocate local, iar orice conținut critic al Partidului Comunist trebuie eliminat în 24 de ore.

În timp ce această lege pare dificil de aplicat în totalitate, platformele mari precum Google și Facebook depind de relațiile bancare locale pentru a-și servi partenerii mari de publicitate vietnamezi. Poate că o amenințare la veniturile lor este motivul pentru care social media și gigantii de căutare au rămas în mare parte tăcuți în această privință.

Google va merge înainte și va cenzura discursurile și rezultatele căutării pentru utilizatorii lor vietnamezi?

Tailanda

Thailanda este de așteptat să nu creeze doar o nouă lege a cibersecurității, ci mai degrabă o agenție cu totul nouă, cu puteri mai mari asupra internetului și a utilizatorilor săi. Agenția cu buget mare poate prelua date fără un mandat în timpul oricărei „urgențe” deloc definite. Deși propuneri similare sunt pe masă începând cu 2015, noua formulare va deveni lege înainte ca țara să meargă la urne în mai 2019..

Rusia

De departe, cea mai absurdă propunere din 2019 (până acum ...) vine din Rusia. Guvernul are în vedere să deconecteze infrastructura critică de internet rusă de internetul global. Deși, în mod cert, nu este același lucru cu oprirea internetului, însă prezintă riscuri semnificative.

Principalul motor al mișcării pare a fi dorința de a cenzura și filtra mai eficient informațiile care intră și ies din țară, creând ceva similar cu Marele Firewall din China.

Internetul este în atac constant

Nu este ușor să fii un cruciat pentru libertatea internetului. Guvernele alese și neelectate par să încerce în permanență să reducă libertățile, să monopolizeze internetul și să controleze fluxul de informații. Respectarea acestor amenințări poate fi obositoare, dar merită luptată un internet deschis și gratuit.

Legi care amenință libertatea internetului în întreaga lume
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.