Nimic de ascuns? Vorbeste pentru tine.

Nimic de ascuns? Vorbeste pentru tine.

„Nu vă faceți griji; nu ai nimic de teamă dacă nu ai nimic de ascuns.

Ah, mantra bine folosită a unui nazist sau a unui răufăcător de film (sau a ambelor). Cel puțin, așa era.
Snowden ne-a oferit dovezi tangibile că căutările digitale în cavități se desfășoară constant. Pretutindeni. Refrenul „nimic de ascuns” trăiește. Cu excepția cazului în care oamenii care îl folosesc sunt cetățeni obișnuiți, obosiți de ultrajul mediatic și înarmați doar cu dorința de a se plimba de-a lungul, fără a fi supărat. „Cui îi pasă dacă ANSA ne citește e-mailurile? Nu am de ce să mă tem, pentru că nu am nimic de ascuns. ”

Ei bine, ar trebui să-ți pese. Și iată de ce.

„Ignoranța este binecuvântare” nu înseamnă nimic

Când locuiam în New Delhi, de multe ori m-am întrebat dacă preocuparea constantă de calitatea aerului face mai multă stricăciune sănătății mele mentale decât particulele de poluare invizibile făceau plămânilor mei și poate că aș trăi mai mult dacă le-am ignorat cu totul. Poate dacă aș face același lucru cu ochii și urechile invizibile ale guvernului Statelor Unite, m-aș culca mai bine, aș fi mai productiv, m-aș distra mai mult.

Asta numesc argumentul „ignoranța este binecuvântare”. Lumea este un barbeque, America este un hot dog suculent, iar Edward Snowden este fiul enervant al vecinului care aleargă pentru a vă spune că este de fapt făcut din boturi de porc. Taci, Edward! Acest hot dog este făcut din libertate și oricum nu vă place nimeni.

Succesează, dar merită

Un punct puțin mai puțin ignorant ar fi faptul că botul de porci, dezgustător cum ar fi, sunt ceea ce ne determină câinii fierbinți atât de delicioși și ar trebui să fim mulțumiți pentru asta. Acesta este ceea ce numesc argumentul „se naște, dar merită”. Nimănui nu-i place să fie spionat, dar, după cum directorul ANS Keith Alexander, a arătat repede în urma dezvăluirilor Snowden, colectarea în mod ascendent a unor metadate telefonice și alte comunicări a oprit nu mai puțin de 54 de comploturi teroriste în întreaga lume. Nu vă deranjați nici o clipă că această statistică s-a destrămat complet sub control. Chiar dacă programe de spionaj precum PRISM și xKeyScore au salvat o singură viață umană, cu siguranță aceasta este mai importantă decât o grămadă de tocilari de pe Internet care plângeau despre dreptul la confidențialitate. Dreapta?

Sacrificarea confidențialității pentru comoditate nu este doar o primă problemă mondială: proiecte precum Loon Google și Facebook.org pe Facebook vizează deja accesul gratuit la internet în colțurile cele mai puțin dezvoltate ale globului. Aceste companii mari își pot permite să lanseze baloane și să zboare avioane solare în toată Africa și India, deoarece mai multe date înseamnă mai mulți bani. Iar obținerea altor câțiva miliarde de oameni să se înscrie la conturile Google și Facebook înseamnă o mulțime de date și o mulțime de bani.

Dar dacă sunteți un fermier sărac din Sri Lanka al cărui copil tocmai a câștigat o bursă universitară la facultate datorită educației online gratuite, probabil nu vă pasă dacă istoricul dvs. de navigare este sau nu vândut agenților de publicitate sau predat guvernului. Până la urmă, nu ai nimic de ascuns.

Vino să te uiți la cățelușii noștri.Vino să ne uităm la pisoi. Avem bomboane gratuite ...

„Poți avea încredere în NSA”

Alți oameni cu „nimic de ascuns” trebuie să-mi găsească porțiunile despre moartea vieții private extreme și apocaliptice. Cu siguranță, definiția „ceva de ascuns” depinde de cine îl ascundeți. Când trimit un text plictisitor la un recital de dans de la un coleg de serviciu confidențial unui prieten, cred că recitalul este o pierdere de timp neobișnuită, desigur aș dori să păstrez textul privat de la colegul menționat. Dar îmi pasă că un intern într-un buncar guvernamental din Utah a citit textul? Nu la fel de mult, pentru că am încredere că acea persoană are prea puțin interes în a se ataca de mine. Numesc asta argumentul „doar ai încredere în noi”.

Viața este plină de autorități de încredere care încalcă intimitatea noastră iubită. Povestitorul de la banca mea ma putea strica financiar. Doctorul meu putea să le spună prietenilor mei cum arată organele mele genitale. Un agent TSA, dacă dorește acest lucru, ar putea publica pe Internet o listă cuprinzătoare de articole găsite în valiza mea înainte și după petrecerea burlacilor în weekend. Nu pierd somnul în legătură cu aceste lucruri, deoarece am credință în straturile acordurilor de confidențialitate și practicile de angajare care asigură că aceste autorități sunt suficient de demne de a-și ocupa locul de muncă în primul rând. De ce ar trebui să fie diferiți angajații ANS?

Confidențialitatea este o stradă cu două sensuri

Și de ce ar trebui angajații guvernamentali să respecte un standard de confidențialitate diferit de ceilalți dintre noi? Aceasta a fost întrebarea la care Twitter a fost forțat să răspundă în august 2015 când a închis Politwoops, popularul site web care a republicat automat orice tweet pe care un politician a încercat să îl șteargă, o aplicație algoritmică a efectului Streisand. Deși jurnaliștii au remarcat pierderea bruscă a unui instrument puternic de transparență în guvern, Twitter, în propria apărare, a apelat la un standard universal de confidențialitate ...

„Imaginează-ți cât de îngrozitor ar fi crearea de nervi - terifiant, chiar dacă ar fi imuabil și irevocabil? Niciun utilizator nu merită mai mult această abilitate decât altul. Într-adevăr, ștergerea unui tweet este o expresie a vocii utilizatorului. "

Numesc acest argument „strada cu două sensuri”: faptul că atât oamenii, cât și guvernele au dreptul la secret. Dacă ne pasă atât de mult de dreptul la confidențialitate, atunci de ce să ne plângem atunci când guvernul se cenzurează?

Utopia Is Glass House și o echipă de film

Sau invers, dacă nu dorim ca guvernul să ne ascundă lucrurile, atunci nu ar trebui să începem punând un exemplu bun? Copilul afișului pentru acel argument ar fi fost Noah Dyer, activist anti-confidențialitate. În campania sa de la Kickstarter, Noah a cerut lumii să-l ajute să finanțeze un echipaj de cameră pentru a-și transforma viața în The Truman Show, timp în care va avea fiecare minut detaliat al vieții sale filmat și difuzat pe Internet pentru a demonstra că viața nu este doar livabilă. sub supraveghere constantă, este mai bine. Este un punct de vedere extrem, dar Noah pare sincer în videoclipul său de propuneri, în care se opune ipocriziei avocaților de confidențialitate:

„Aceeași logică care vă permite să aruncați, să vă îndepărtați, să porniți, să aveți o aventură sau ceva asemănător în intimitatea propriei case, permite reprezentanților guvernului dvs. să aibă ședințe secrete unde să cumpere și să vândă voturi și favoruri politice.”

Acuzația lui Dyer este radicală, dar ciudat de convingătoare. Imaginează-ți un copil supraponderal la piscina locală, păstrându-și cămașa fără rușine. Nu ne bucurăm când în cele din urmă învață să cucerească acea rușine și mingea de tun în cămașa fără apă? Nu ar trebui să trăim așa? Steve Jobs a arătat acest ideal în discursul său de absolvire la Clasa Stanford din 2005: „Ești deja dezbrăcat. Nu există niciun motiv să nu-ți urmezi inima. Poate că nudistii au avut dreptate tot timpul. Ergo, ultimul care a dezbrăcat pierde!

Urmăriți SUA Netflix cu ExpressVPNMi-aș dori să mă uit la Netflix din SUA.

Viata ta. Regulile tale. Dreptul tău de a fi ignorat.

Aștepta! Nu! Nu Nu NU NU! Toată lumea ține hainele. Sau nu! Ce vrei tu; acesta este ideea.

Doar pentru că o persoană este suficient de curajoasă pentru a fi dezbrăcată pe cameră (literal sau figurat), nu înseamnă că ar trebui să facem cu toții. Dar asta ar fi fost nevoie de proiectul lui Noah. Nu doar rușinea lui, ci și rușinea tuturor celor din jurul său. Dacă „Anul său fără confidențialitate” a reușit, câți dintre membrii familiei lui Noe ar fi vrut să împărtășească ceva semnificativ cu el în acel an? La câte adunări sociale ar fi fost invitat? Câte date ar fi avut? Războaiele care trec prin campania sa Kickstarter tragic subfinanțate sugerează că anul lui Noe ar fi fost unul singur.

Deși nu refuz transparența în guvern ar beneficia în mare măsură dacă toată lumea ar avea propriul canal de televiziune 24/7 transmis în lume, ceva îmi spune că canalul „corupție de guvern” nu ar primi atâta atenție ca „oamenii normali din canalul lor ”. De fapt, cred că distragerea constantă ar face și mai ușor pentru politicieni să se îndepărteze de minciuni și de mituire a drumului lor la putere, pentru că ar putea face acest lucru la vedere. Atâta timp cât o făceau cu hainele îmbrăcate, ei vor fi întotdeauna mai puțin interesanți decât ceea ce fac vecinii.

O super-societate utopică anti-confidențialitate precum cea descrisă de Noah poate fi viitorul rasei umane, dar dacă este posibil să ajungem acolo treptat, când vom opta cu toții și nu mai devreme. Între timp, dacă sunteți tipul de persoană care se bucură să-și pună viața pe afișaj, atunci nu uitați; există deja o aplicație pentru asta.

Nimic de ascuns? Pariurile dvs. viitoare în caz contrar.

Tot ceea ce spui poate și va fi folosit împotriva ta într-o instanță de judecată.

Aceasta face parte din drepturile Miranda ale SUA și se aplică la tot ceea ce spui după ce ai fost arestat. După cum explică acest videoclip destul de amănunțit, chiar și cei nevinovați au fost găsiți vinovați prin propria lor mărturie bine înțelesă. Dar în lumea viitoare distopică, nu atât de îndepărtată, în care guvernul vă poate transforma smartphone-ul într-un microfon, forțele de ordine vor avea deja acces la tot ceea ce spuneți înainte de a fi arestat. Mărturisirile anterioare private, oricât de minore, prietenoase, chiar glumite, ar putea fi folosite ca probe pentru a vă condamna de o crimă reală, chiar și viitoare.

Confidențialitatea pe internet îi face pe toți fericiți - ExpressVPNToata lumea a fost fericita. Până când și-au dat seama că gura Pământului era un super vulcan care erupe.

Aceasta este pentru toată lumea

„A argumenta că nu vă pasă de dreptul la confidențialitate, deoarece nu aveți nimic de ascuns nu este altceva decât să spuneți că nu vă pasă de libera exprimare, deoarece nu aveți nimic de spus.”

De fiecare dată când o lege este modificată, deoarece o masă critică de oameni a îndrăznit să încalce legea și am considerat că încălcarea acesteia este mai benefică decât respectarea ei. Homosexualitatea era ceva care să se ascundă în toată America și este în multe locuri încă pedepsibilă ca o crimă. Ar trebui să ne considerăm norocoși că drepturile homosexuali au evoluat puțin mai repede decât tehnologia modernă de supraveghere, altfel este puțin probabil ca orice american să îndrăznească chiar să admită că este homosexual oriunde în raza de acțiune a unui microfon pentru smartphone, darămite să facem lobby public pentru dreptul de a se căsători.

Supravegherea în masă ne amenință pe toți prin accelerarea detectării criminalității la viteze algoritmice periculoase. Ne dorim ca justiția să fie rapidă, dar nu atât de rapidă încât să ocolească gândirea critică. A avea „ceva de ascuns” de autorități duce uneori la lucruri umane grozave.

Imagine prezentată: Club foto Nomad_Soul / Dollar
Imagine de încredere din SUA: mnovelo / Dollar Photo Club
Netflix Imagine de vis: aerogondo / Dollar Photo Club
Pentru toți imaginea: Dollar Photo Club

Nimic de ascuns? Vorbeste pentru tine.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.