Noua lege a Regatului Unit privind supravegherea în masă este cea mai proastă încă

Elizabeth Tower. Care este locul unde este adăpostit Big Ben.

Oficialii guvernamentali lucrează pentru a trece cea mai mare legislatură de colectare a vrac pe care Marea Britanie a văzut-o vreodată. Proiectul de lege privind investigațiile este un dezastru în devenire și este pe cale să treacă prin Parlament.

Acest nou proiect de lege își propune să modeleze modul în care se desfășoară supravegherea guvernului - și nu în bine. 

Supraveghere la scară masivă

Conform proiectului de lege, serviciile de securitate guvernamentale vor avea puterea de a conecta smartphone-urile și calculatoarele oamenilor în interesul securității. Se numește „interferență a echipamentului” și este doar vârful aisbergului.

Proiectul de aproape 300 de pagini vizează consolidarea securității naționale, făcând obligatorie supravegherea în masă. Furnizorii de bandă largă și telefonie mobilă vor fi obligați să păstreze jurnalele de date ale clienților până la un an. Aceste jurnale vor include fiecare site pe care îl vizitați, ori de ce le-ați vizitat și dispozitivele pe care le utilizați.

Legislativul similar de supraveghere în masă a fost interzis în restul Europei și în America de Nord pentru a fi prea invaziv.

(Aproape) Păcat să fii adevărat

Înregistrările activității dvs. de internet vor include doar adrese URL de bază și nu pagini individuale. De exemplu, ei au putut vedea că ați vizitat BBC.com într-o sâmbătă după-amiază, dar nu și paginile individuale pe care le citiți. Acest lucru oferă un confort redus, deoarece timpul vizitelor și adresele IP ale altor computere pe care le-ați contactat vor fi înregistrate în detaliu.

Pentru a vă accesa datele personale, oficialii necesită autorizare „dublu-blocare”. Apelurile telefonice, e-mailurile și mesajele text au nevoie de autorizarea secretarului de acasă și apoi un judecător special numit înainte ca organele de ordine locale să aibă acces. Cu toate acestea, există o mică clauză de ocolire a acestui proces de aprobare, dacă oficialii legii consideră că este nevoie urgentă de acces la informații.

Practic, oficialii de securitate pot accesa informațiile dvs. numai după ce primesc aprobarea judiciară, cu excepția cazului în care consideră că este „urgentă”. În acest caz, ei sunt liberi să facă tot ce vor.

Sunet corect?

Nu doar „Metadate”

Aceasta nu este doar metadata pe care guvernul speră să o colecteze, ci viața ta. Este tot ceea ce faceți, fiecare site pe care îl vizitați și fiecare mesaj pe care îl trimiteți prin Internet.

Susținătorii proiectului de lege susțin că datele pe care le colectează guvernul reprezintă un mijloc pentru securitatea națională și nu vă afectează în niciun fel. Dar cum să nu, când tot ce faceți este înregistrat?

Cel mai intruziv Bill de supraveghere în masă din Marea Britanie a fost văzut vreodată

Proiectul de lege a fost adus de secretarul de acasă, Theresa May, în efortul de a înlocui legile învechite ale colectării datelor din Marea Britanie.

May a introdus o legislație similară, cunoscută sub numele de Carta Snooperului, în 2012, până la o dezaprobare aproape unanimă. Ea crede că acest nou proiect de lege reușește acolo unde celălalt a eșuat. Conform lunii mai:

„Publicarea proiectului nostru de lege privind puterile de investigare este un moment decisiv. Acest proiect de lege va stabili o supraveghere de lider mondial pentru a guverna un regim al puterilor de investigare, care este mai deschis și mai transparent decât oriunde altundeva din lume. "

Alții nu sunt de acord.

Avocații de confidențialitate, inclusiv Edward Snowden, numesc acest lucru cel mai prost proiect de supraveghere pe care Occidentul l-a văzut vreodată, și din motive întemeiate: Niciodată nu au fost introduse astfel de măsuri de supraveghere stricte.

După citirea mea, #SnoopersCharter legitimează supravegherea în masă. Este cel mai intruziv și cel mai puțin responsabil regim de supraveghere din Occident.

- Edward Snowden (@Snowden) 4 noiembrie 2015

Nu lăsați guvernul britanic să continue să vă spioneze!

Proiectul de lege trebuie să treacă prin Parlament cândva anul viitor. Nu se cunoaște dacă va trece sau nu, dar dacă recentele scurgeri ale Parteneriatului Trans-Pacific ne spun ceva, este că puterile mondiale fac foarte puțin pentru a proteja confidențialitatea oamenilor.

În loc să te lași în capriciul supravegherii în masă, reia-ți confidențialitatea cu un VPN.

Cum funcționează VPN-urile

Un VPN creează un tunel securizat între computerul dvs. și site-urile web pe care le vizitați. ISP-urile dvs. nu vor putea vedea ce site-uri vizitați, datele pe care le trimiteți sau persoanele cu care comunicați.

De asemenea, un VPN îți ascunde adresa IP și locația, astfel încât activitatea dvs. online nu poate fi urmărită la dvs. și la computer sau dispozitiv.

Nu așteptați ca această lege de supraveghere în masă să intre în vigoare. Reveniți la confidențialitate și ascundeți adresa IP cu un VPN.

Imagine prezentată: Jetpics / Dollar Photo Club

Noua lege a Regatului Unit privind supravegherea în masă este cea mai proastă încă
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.