Obțineți „Mai inteligent în fiecare zi” cu ExpressVPN: Cum să câștigați războiul online pentru globurile oculare

O ilustrare a unui creier într-un cap.

Smarter Every Day este unul dintre cele mai populare canale științifice de pe YouTube. Poate l-ai văzut deja pe creatorul său, Destin Sandlin, muls pește otrăvitor, împușcând arme sub apă sau învățând cum să călărească o bicicletă înapoi într-unul dintre videoclipurile sale interminabile. Suntem fani de ani buni.

De aceea, suntem încântați să anunțăm că ExpressVPN sponsorizează cel mai recent proiect Smarter Every Day: o serie video în trei părți care explorează modul în care atenția noastră este armată de actori rău intenționat pe social media – luptând pentru ceea ce Destin numește „câmpul de luptă al minții. “

Cum am devenit cu toții victime ale manipulării algoritmilor

Seria va urma Destin, în timp ce se aruncă în profunzime în algoritmii folosiți pentru promovarea conținutului pe YouTube, Twitter și Facebook, și va descoperi tehnicile căutătorilor de escrocherie și a informațiilor de dezinformare pe care le folosesc pentru a păcăli acești algoritmi și a denatura media socială. El va intervi, de asemenea, unii dintre cei mai buni ingineri din Silicon Valley cu privire la contramăsurile utilizate pentru a combate un astfel de comportament înșelător. Este un joc surprinzător de dificil de pisici și mouse-uri, cu consecințe grave pentru nu doar internetul, ci societatea în ansamblu.

În primul episod al seriei, Destin explorează „comportamentul inautent coordonat” pe YouTube și modul în care manipulează algoritmul site-ului pentru a obține vizionări și dolari.

În cel de-al doilea episod, auzim de la executivi Twitter și alți experți despre cursa de arme a „manipulării platformei” de pe site. Șeful de integritate al site-ului Twitter, Yoel Roth, dezvăluie pentru prima dată statistica uluitoare conform căreia 6 – 7,5 milioane de conturi de Twitter sunt eliminate automat în fiecare săptămână în lupta lor neîntreruptă împotriva activității rău intenționate – în jur de 10 până la 12 pe secundă.

Rămâneți la curent cu cel de-al treilea și ultimul episod al seriei, pe Facebook. Destin va interveni pe inginerii însărcinați cu combaterea comportamentului neautentic pe site, care va fi cu siguranță iluminant.

Dincolo de YouTube, Twitter și Facebook

Când vine vorba de generarea de bani a comportamentului dvs. pe web, terții nocivi nu se limitează la rețelele de socializare. Iată câteva alte câmpuri de luptă algoritmice pentru atenția dvs., care sunt vulnerabile la manipulare:

Amazon

Folosind o varietate de tactici, cum ar fi clickfarming, recenzii false și luare de mită, vânzătorii necinstiți de pe Amazon pot crește în mod artificial clasamentul produselor de căutare. Rezultatul? Vânzătorii umbroși se îmbogățesc, iar cumpărătorii cinstiți obțin produse care sunt false sau pur și simplu inferioare.

În jurul acestor vânzători necinstiți s-a înființat o mică industrie, companiile „de marketing” oferind controlul a mii de conturi false false gata să ofere căutări false, cumpărături și recenzii. Unii complicii plătiți oferă să accepte pachete goale trimise pe adrese fizice reale doar pentru a convinge Amazon de „autenticitatea” lor.

Amazon susține că practicile frauduloase ca acestea reprezintă doar o „fracțiune minusculă” din totalul activității pe site, deși plângerile de abuz au crescut în ultimii ani..

Google și alte motoare de căutare

Puterea algoritmului Google înseamnă că este adesea o țintă de control, chiar și din Congresul Statelor Unite. Nu există nicio îndoială că un clasament mai ridicat al rezultatelor motorului de căutare poate influența puternic opiniile căutătorilor cu privire la probleme importante. Un studiu din 2015 privind efectul de manipulare a motoarelor de căutare (SEME) a ​​constatat că rezultatele părtinitoare ale motorului de căutare ar putea influența cu 20% sau mai mult alegătorii „indeciși”. Ceea ce este și mai înfricoșător este faptul că utilizatorii „nu conștientizează manipularea”.

Având în vedere capacitatea Google de a-și contura mințile, nu este surprinzător faptul că actorii nocivi încearcă în mod regulat să joace algoritmul în beneficiul lor. După cum a declarat pentru The Guardian Brittan Heller, directorul tehnologiei și societății din Liga anti-defaimare, „Extremiștii încearcă să joace algoritmul Google de ani buni, cu diferite grade de succes. În mod tradițional, cheia a fost conectată la influențarea algoritmului cu un volum mare de termeni de căutare părtinitoare. “

Reddit și Quora

Fiind cel de-al șaselea site web cel mai vizitat din lume, agregatorul de știri Reddit este o potențială mină de aur pentru cei care au o agendă de împingere. Moderatorii Reddit sunt conștienți de acest lucru și merg foarte mult pentru a-și apăra algoritmul împotriva manipulării coordonate. Tot conținutul trebuie trimis de către utilizator și doar cel mai autentic conținut „supradotat” va ajunge la prima pagină râvnită..

Acest standard strict pentru autenticitate ajută totuși să facă din Reddit o țintă principală pentru escroci și servicii care le susțin. Unele servicii vând note superioare începând de la 10 pentru 5,99 USD, până la 200 pentru 39,99 USD.

Același serviciu vinde și influența asupra Quora, o comunitate cu întrebări și răspunsuri ai cărei utilizatori trebuie să se înregistreze cu nume reale. Ca și în cazul Reddit, întrebările și răspunsurile cu privire la Quora, care sunt „supraviețuite” vor primi o cantitate foarte mare de trafic, iar produsele sau serviciile asociate vor avea probabil un impuls major în venituri..

Mai inteligent, mai puternic și mai sigur în fiecare zi

Problema comportamentului inautent coordonat folosit pentru manipulare, dezinformare sau alte scopuri rău intenționate este o provocare pe care trebuie să o abordăm împreună. În timp ce platformele de la Facebook la Google au în mod clar un rol imens de jucat, noi toți ca utilizatori ai acestor platforme avem și noi unul. Prin această serie, sperăm că, dezvoltând o înțelegere mai profundă a acestei probleme, cu toții putem deveni mai buni în recunoașterea și combaterea actorilor răi online.

ExpressVPN a fost întotdeauna dedicat abilitării utilizatorilor de internet: refacerea lor în controlul vieții lor digitale, atât prin produsele noastre, cât și prin menținerea publicului la curent cu privire la problemele importante de confidențialitate și securitate online. Suntem încântați de faptul că acest parteneriat cu Smarter Every Day va ajuta la abilitarea chiar și a mai multor persoane decât putem ajunge singuri.

Obțineți „Mai inteligent în fiecare zi” cu ExpressVPN: Cum să câștigați războiul online pentru globurile oculare
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.