Planul FBI de a extinde progresele puterii de hacking în ciuda temerilor de confidențialitate

sncfr-hacking

Luni trecute, Comitetul consultativ al Conferinței judiciare privind regulile penale a sancționat o modificare a regulilor care va extinde autoritatea FBI pentru a utiliza tehnici de hacking pentru a avea acces la datele electronice.

Comitetul s-a pronunțat de la 11 la 1 în favoarea unei modificări a unei vechi reguli federale - articolul 41 - acordând astfel judecătorilor mai multă libertate în aprobarea mandatelor de căutare a datelor electronice, transmite Jurnalul Național.

Înainte de schimbare, judecătorii nu puteau aproba un mandat de percheziție pentru materialul care se află în raionul judiciar propriu. Acum, însă, instanțele vor putea acorda mandate de căutare pentru datele localizate în altă parte.

Guvernul federal spune că modificarea la articolul 41 este o actualizare esențială a unei reguli antichizate care o va aduce în secolul XXI.

Biroul Federal de Investigații, va spune, va beneficia de autoritatea sporită care va permite accesul mai ușor la rețelele pe care le poate monitoriza prin intermediul programelor de urmărire. Aceasta, spune, va permite agenției să monitorizeze mai bine infractorii care sunt abili să utilizeze tehnologia pentru a-și acoperi urmele.

O serie de organizații, inclusiv grupuri pentru drepturile civile și libertățile civile, s-au pronunțat împotriva schimbării regulilor, spunând că amendamentul a depășit o modificare minoră și a fost de fapt o schimbare majoră care ar putea reprezenta un conflict cu al patrulea amendament și protecția acesteia transmite cetățenilor americani împotriva căutărilor și confiscărilor nejustificate.

Organizațiile, cum ar fi Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU), au afirmat, de asemenea, că schimbarea regulii ar putea, cel puțin teoretic, să ofere FBI capacitatea de a viza mai multe calculatoare simultan, inclusiv milioane care aparțin utilizatorilor care nu sunt implicați în nicio infracțiune.

Gigantul de căutare Google și-a adăugat puterea la argument, luna trecută, spunând că „ridică o serie de preocupări constituționale, legale și geopolitice monumentale și extrem de complexe, care ar trebui să fie lăsate la dispoziția Congresului pentru a decide”.

Directorul Google pentru aplicarea legii și securitatea informațiilor, Richard Salgado, a declarat că redactarea amendamentului este prea vagă, permițând potențial guvernului să folosească „acces la distanță” pentru a căuta și a confisca sau copia date electronice, adăugând că specificațiile despre cum și ce poate căutați lipseau din text:

„Termenul„ acces la distanță ”nu este definit. Exemple de garanții de căutare depuse de DOJ către Comitet indică faptul că „accesul la distanță” poate implica tehnici de investigare a rețelei sau NIT-uri, care includ, de exemplu, instalarea software-ului pe un dispozitiv țintă pentru a extrage și pune la dispoziția forțelor de ordine anumite informații din dispozitivul, inclusiv adresa IP, adresa MAC și alte informații de identificare. "

De asemenea, Salgado a sugerat că termenul de „acces la distanță” părea să implice faptul că guvernul ar putea de fapt să pirateze orice instalație, oriunde și că formularea din jurul botnetelor - care pot infecta milioane de computere simultan - ar putea însemna că modificarea a fost deschisă efectiv. acces la toate aceste masini la FBI.

Totuși, Departamentul de Justiție este de așteptat să fie favorabil. În decembrie 2014, avocatul general adjunct al Diviziei penale din DOJ, David Bitkower, a notat într-un memoriu că:

„Modificarea propusă ar garanta că o instanță are competența de a emite un mandat de percheziție în două categorii de investigații care implică infracțiuni moderne pe Internet: cazuri care implică botne și cazuri care implică tehnici de anonimizare pe Internet”.

Bitkower a folosit memoriul pentru a adăuga clarificări suplimentare, explicând modul în care propunerea va simplifica doar procesul de căutare fără a adăuga o autoritate suplimentară care nu este deja permisă în conformitate cu legislația existentă. De asemenea, Bitkower a fost dornic să sublinieze modul în care va rămâne supravegherea judiciară, judecătorii judecând cu privire la cererile de garantare de la caz la caz.

Cu toate acestea, grupurile de confidențialitate vor continua să lupte împotriva schimbării regulilor care este supusă revizuirii Comitetului permanent pentru reguli de practică și proceduri, cel mai probabil în iunie, și de Conferința judiciară din septembrie.

Avocatul Uniunii Europene pentru Libertăți Civile Uniunea Americană pentru Libertăți Civile a emis o declarație în care a spus:

„Deși este prezentată ca o actualizare procedurală minoră, propunerea amenință cu extinderea capacității guvernului de a folosi malware și așa-numitele„ exploatări de zi zero ”fără a impune protecțiile necesare. Propunerea actuală nu reușește să găsească echilibrul corect între protejarea vieții private și securitatea Internetului și să permită guvernului să investigheze infracțiunile. "

Imagine prezentată: J. Jones / ExpressVPN

Planul FBI de a extinde progresele puterii de hacking în ciuda temerilor de confidențialitate
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.