Reînnoire sau abrogare? Bătălia legilor spionilor se încălzește pe Capitol Hill

act patriotic

La 1 iunie, o secțiune controversată a Legii Patriotului - Secțiunea 215 - expiră. Atât NSA, cât și FBI se luptă din greu pentru ca această legislație și puterile de însoțire să fie extinse, în timp ce avocații pentru confidențialitate spun că este timpul să domnească în ambele agenții de spionaj. Chiar pe măsură ce bătălia se încălzește, guvernele din alte țări împing prin propriile versiuni ale acestei legi de supraveghere; ce înseamnă totul pentru un utilizator mediu?

Secțiunea 215, simplificată

Această secțiune a Patriot Act a atras atenția după ce denunțătorul Edward Snowden a afirmat că a fost folosit pentru colectarea înregistrărilor telefonice ale cetățenilor din toată țara. The Guardian a spart prima dată această poveste în 2013 - ANS a susținut că Secțiunea 215, care permite agențiilor de supraveghere și supraveghere din SUA să colecteze înregistrări comerciale, le-a permis să efectueze colectarea, stocarea și examinarea în vrac a înregistrărilor telefonice.

Deoarece data de expirare a acestei părți din Legea Patriotului începe, apărătorii de confidențialitate spun că este timpul să limiteze aceste puteri și să readucă sub control agențiile de spionaj. Însă avocații FBI și NSA s-au ocupat să țină informații secrete pe Capitol Hill, susținând că, fără puterile legate de secțiunea 215, vor pierde oportunități valoroase în privința terorismului și a cazurilor de spionaj, deoarece nu vor putea colecta informații precum datele cardului de credit. sau înregistrări la hotel fără mandat. Potrivit RT, parlamentarii care au participat la aceste informații spun că întrebările lor despre legalitate au fost întâmpinate cu asigurări de eficacitate. După cum afirmă reprezentantul Thomas Maffie, „Am spus„ Cum poate fi legal acest lucru? ”Și ei ar spune„ acest program funcționează excelent, iată cum ne ajută să prindem teroriști ”.

În ciuda faptului că au evitat drepturile fundamentale de confidențialitate în căutarea de informații mai bune, cu toate acestea, agențiile de spionaj au fost în mare parte imune la vânturile schimbărilor în această problemă. În 2014, de exemplu, guvernul a încercat să impună reforme Patriot Act prin intermediul SUA Freedom Act, dar acest proiect de lege nu a reușit să treacă senatul - și chiar dacă 1 iunie marchează sfârșitul secțiunii 215 alte puteri, cum ar fi „roate wiretap ”În secțiunea 206 va rămâne neafectat.

Ajutor și împiedic

Pentru a-și spori șansele de a obține informațiile de care au nevoie, chiar dacă unele puteri sunt abrogate, agențiile de spionaj fac curte companiilor americane După cum a menționat The Intercept, acum există șansa ca marile companii să beneficieze ajutând guvernul și furnizând informații confidențiale pentru consumatori..

Funcționează astfel: În conformitate cu noua lege de partajare a informațiilor despre securitate cibernetică (CISA), în cazul în care companiile sunt dispuse să împărtășească informații cu guvernul, o parte din responsabilitatea de a lua măsuri de precauție rezonabile împotriva schimbărilor cibernetice dăunătoare către agențiile federale. Mai bine? Prin partajarea datelor solicitate cu organizațiile de spionaj, companiile beneficiază de o imunitate largă în procesele de confidențialitate ale consumatorilor - chiar dacă aceste companii au promis anterior că vor proteja aceste informații personale. De fapt, NSA, FBI, CIA și alte agenții de spionaj încearcă o nouă tactică: în loc să oblige întreprinderile să renunțe la secretele lor, oferă acoperire pentru orice eșec, prezent sau viitor. Este o ofertă tentantă.

Peste limite

În timp ce Statele Unite sunt o țintă ușoară pentru problemele de supraveghere, datorită abuzului abuziv de încredere a publicului din partea ANS, țara este aproape singură când vine vorba de legislația spionelor. În Turcia, de exemplu, parlamentul a acordat recent poliției capacitatea de a supraveghea online asupra suspecților militanți timp de până la 48 de ore cu ordonanțe judecătorești. Între timp, în Franța, o lege antiteroristă propusă își face drum în camerele guvernamentale. Unele dintre cele mai importante aspecte includ monitorizarea federală a e-mailurilor și a apelurilor telefonice fără autorizarea unui judecător, împreună cu furnizorii de servicii de telecomunicații și servicii de internet (ISP-uri) convingătoare pentru a filtra, analiza și disemina în mod liber metadatele utilizatorilor către agențiile guvernamentale la cerere. Verge descrie legea propusă drept Franța care încearcă să „lupte împotriva terorismului prin spionarea tuturor”.

Deci, ce se va întâmpla la 1 iunie? Este cineva care presupune. În timp ce cetățenii sunt din ce în ce mai protejați de dreptul lor la confidențialitate online și iau măsuri pentru a-și proteja acțiunile, precum utilizarea rețelelor bazate pe TOR și a serviciilor VPN, guvernele din toată lumea introduc legislație care conține puteri mai largi pentru agențiile de spionaj și mai puține apărări pentru utilizatori. . Sperăm că abrogarea secțiunii 215 va fi începutul schimbării în mai bine legilor americane de internet, dar între timp, utilizatorii nu ar trebui să ia nimic de la sine; chiar acum, legea nu este de partea lor.

Imagine prezentată: K Whiteford / Public Domain Pictures.net

Reînnoire sau abrogare? Bătălia legilor spionilor se încălzește pe Capitol Hill
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.