Renunțați la o scanare a feței la aeroport? Mai ușor de zis decât de făcut.

Pașaport cu o imagine biometrică a unei fețe.

Călătoria aeriană este stresantă - de la găsirea celor mai bune prețuri de zbor până la alinierea la ceea ce se simte ca orele de a parcurge securitatea aeroportului înainte de a vă arunca în cele din urmă pe scaunul dvs. în continuă scădere din avion.

Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să fii acea persoană care ține pe toată lumea la securitate, care îți goleste buzunarele sau te scanează pentru obiecte metalice, totul sub privirea dezaprobatoare a securității aeroportului și a călătorilor din spatele tău..

Dorința dvs. de a petrece cât mai puțin timp posibil prin securitate este exact ceea ce pariază aeroporturile și companiile aeriene atunci când cer să vă scaneze fața. Pentru a vă descuraja să renunțați la ele, ele fac ca alegerea de a nu participa să pară în timp disproporționat, dacă nu este complet disponibilă ca opțiune.

Cum funcționează recunoașterea facială pe aeroporturi?

Aeroporturile din SUA și un număr tot mai mare de țări adoptă tehnologia de recunoaștere facială cu scopul de a eficientiza controalele de securitate, în timp ce colectează și stochează date biometrice de pe fața ta.

Călătorii care trec printr-un scaner de recunoaștere facială.Un scaner de recunoaștere facială în Aeroportul Internațional Orlando. Sursa: Brian Naylor / NPR

Procesul necesită de obicei să stai în fața unei camere, așezând pașaportul pe un scaner, astfel încât aparatul să poată vedea dacă chipul tău se potrivește cu imaginea pașaportului. Se presupune că aceasta va înlocui verificările manuale ale pașaportului de către personalul aeroportului, care se pare că nu poate fi de încredere să asorteze fața din pașaport cu fața ta în viața reală ...

De ce aeroporturile implementează recunoașterea facială?

Recunoașterea facială și screeningul biometric în general a primit undă verde în Statele Unite în 2017, după ce Donald Trump a emis un ordin executiv care le permite aeroporturilor să pună în aplicare tehnologia în moduri pe care le consideră potrivite..

Autoritatea de securitate a transporturilor (TSA) din SUA susține că tehnologia biometrică este necesară pentru a „face față provocărilor evoluției amenințărilor de securitate, creșterea volumelor de călătorie aeriană, constrângerile de resurse și limitele amprentei operaționale.” Aeroporturile din afara SUA încearcă, de asemenea, această tehnologie. , care ar putea accelera procesul de check-in și îmbunătăți experiența generală a călătorilor.

Unele aeroporturi chiar au extins această tehnologie pentru a încorpora recunoașterea facială la fiecare stadiul plecării dvs. - Insula Aruba din Caraibe a reușit să facă check-in-ul, verificarea bagajelor, imigrația și îmbarcarea în funcție de tehnologia biometrică. Fără nicio ironie aparentă, ei au numit procesul Happy Flow, spunându-vă: „Faceți-o! O să-ți placă!

Ilustrație despre modul în care funcționează Happy Flow.Happy Flow îți folosește fața ca pașaport în aproape fiecare etapă a plecării. Sursa: Flux fericit

De ce ar trebui să-mi fac griji cu privire la recunoașterea facială pe aeroporturi?

Atragerea unei îmbarcări mai rapide pe aeroport este puternică și, dacă tehnologia de recunoaștere facială se reduce la câteva minute din timpul de așteptare, nu toată lumea câștigă?

Ei bine, nu. Predarea datelor biometrice către un sistem care are rate de confirmare biometrice dubioase și responsabilitate juridică insuficientă lasă loc abuzurilor, părtinirilor și invaziei complete a vieții private. Nu mai vorbim de posibilitatea reală ca aceste date să fie compromise de hackeri, întrucât a fost în încălcarea bazei de date Aadhar ID a Indiei și, mai rău, scurgerile din bazele de date ale alegătorilor din SUA..

În prezent, Statele Unite nu au o supraveghere federală privind utilizarea recunoașterii faciale, deși mai multe orașe au interzis utilizarea sa în locuri publice, iar parlamentarii încearcă să aplice reglementări cu privire la această tehnologie. Între timp, guvernul federal extinde rapid această tehnologie la toate aeroporturile majore.

Fără a deține T.S.A. și Centrul pentru Protecția Frontierelor (C.B.P.) răspunzător pentru utilizarea tehnologiei lor de recunoaștere facială, nu există limite la modul în care este implementată în aeroporturi și nici nu sunt obligați să le spună călătorilor cum să opteze dacă doresc. Nu există nicio mențiune sau luarea în considerare a modului în care călătorii pot opta din proces în foaia de parcurs a T.S.A., care prezintă modul în care agenția colectează date biometrice.

Pot renunța la recunoașterea facială la aeroport?

Dacă sunteți un cetățean american care intră sau iese din S.U.A., puteți opta pentru scanarea feței - dar acest lucru nu este de obicei clar.

De când tehnologia a început să apară pe marile aeroporturi din SUA, anecdotele au dat dovadă de călători care au încercat să renunțe. Poveștile lor au fost uniform experiențe negative.

O anecdotă a venit de la Allie Funk, care a scris despre experiența ei în Prin cablu. După ce a auzit de la Delta Airlines că recunoașterea facială va fi folosită pentru îmbarcarea pasagerilor, a încercat să renunțe. Nu existau informații despre cum să faci acest lucru. „Pentru a-mi da seama cum să [optez],” a scris ea, „a trebuit să părăsesc linia de îmbarcare, să vorbesc cu un reprezentant Delta la biroul lor de informații, să mă întorc în linie, apoi să cer un pașaport când a fost rândul meu să bord."

Fără indicații clare despre cum să opteze, călătorii pot nici măcar să nu știe că este o alegere - ceea ce ar putea explica de ce doar 2% din toți clienții Delta optează.

Nu doar anecdotele din Statele Unite ale călătorilor care au încercat să renunțe la recunoașterea facială și alte sisteme biometrice de la aeroporturile din Londra la Hong Kong atestă cât de lung este procesul și cât de grea te face să apară.

Cu siguranță se pare că vor să facă cât mai dificil pentru pasageri să respingă o scanare facială. Si asta e dacă aveți această opțiune. Pentru cetățenii non-americani pe aeroporturile din SUA, de exemplu, respectarea scanărilor faciale este obligatorie, iar fotografiile sunt stocate până la 75 de ani în baza de date a C.B.P. Pentru cetățenii americani, fotografiile sunt stocate timp de 12 ore.

Aeroporturile pariază că vei alege comoditatea prin confidențialitate

Deoarece nu există nicio obligație legală să vă spună că puteți renunța, și nici o procedură descrisă pentru oricine dorește să facă acest lucru, autorităților de aviație și de frontieră beneficiază de practic liber pentru modul în care doresc să procedeze cu acești călători..

Renunțați la o scanare a feței la aeroport? Mai ușor de zis decât de făcut.Preluat de pe pagina oficială a CBP despre biometrie. Ei doresc într-adevăr să crezi că este super convenabil (și că astfel oamenii se textează reciproc). Sursa: C.B.P.

Acestea fac incredibil de incomod să ocoliți orice fel de securitate biometrică punând mai întâi povara optării afară pe călător (mai degrabă decât să consimtă prin a opta), apoi trecerea acestora printr-o verificare de securitate și mai dificilă și mai consumatoare de timp de către agenții de frontieră. Executivul tehnic Amber Baldet și-a retușat experiența de a renunța la scanarea biometrică, despre care a spus că a durat 30 de minute. Călătorul tipic nu are întotdeauna atât de mult timp, iar trecerea la o verificare atât de lungă ar putea însemna pierderea zborului dvs., pe deasupra probabil că va fi pus pe „o listă”.

Scanările biometrice ar putea foarte bine să accelereze controalele de securitate, dar este doar cu costul de a oferi datele biometrice unui guvern care nu trebuie să fie tras la răspundere cu privire la modul în care acestea sunt gestionate. Accelerarea acestei etape a verificărilor de securitate va oferi, de asemenea, agenților mai mult timp pentru a căuta prin telefonul dvs. și prin conturile de social media, sau chiar pentru a vă confisca dispozitivele.

Viitorul recunoașterii faciale pe aeroporturi

De la Londra, Shanghai și Delhi până la Tokyo și Hong Kong, aeroporturile din întreaga lume se află acum în diferite etape ale implementării sistemelor de recunoaștere facială. Dacă colectarea de date biometrice mai mare devine noul deranjant normal, poate fi dificil să rămâneți permanent vigilenți cu privire la evitarea scanerului feței.

Deja vedem în viitorul recunoașterii faciale în alte țări. La începutul acestui an, un tweet viral a arătat un chioșc al aeroportului chinez identificând cu succes un călător și afișând detaliile zborului său și cum să ajungă la poarta sa. Chioșcul avea nevoie doar de fața lui pentru a-i da informații despre zbor.

Wow! Sistemele de recunoaștere a feței China Airport pentru a vă ajuta să verificați starea zborului dvs. și să găsiți calea către poarta dvs. Notă că nu am introdus nimic, mi-a identificat cu exactitate informațiile complete despre zbor de pe fața mea! pic.twitter.com/5ASdrwA7wj

- Matthew Brennan (@mbrennanchina) 24 martie 2019

Concluzia: nu ar trebui să fie greu să renunți la asta

Confidențialitatea comerțului pentru comoditate este o afacere neplăcută pentru călători și este una din care nu pare să avem un cuvânt de spus sau să beneficiem în mod semnificativ. Dar, deoarece opțiunea de a ieși nu este ușoară sau văzută ca fiind disponibilă în primul rând, se simte mai ușor de trimis, stați în fața scanerului cu pașaportul și faceți-vă fața capturată și stocată într-o bază de date guvernamentală. Acesta este exact cum doresc să te simți autoritățile.

Nu poți face altceva decât să dai lovitura la securitate și să cauți în mod activ modalități de a renunța. Site-ul pentru confidențialitatea companiei aeriene „Fight for the Future” prezintă linii aeriene care nu au și au implementat recunoașterea facială. EFF are, de asemenea, o defalcare excelentă asupra modului în care (dacă este deloc) poți renunța la a-ți face fața scanată la aeroport.

Renunțați la o scanare a feței la aeroport? Mai ușor de zis decât de făcut.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.