Vino pe rețeaua întunecată … este puțin mai sigur acum

[ware_item id=33][/ware_item]

pânza întunecată devine puțin mai lumină


Web-ul întunecat a fost văzut de multă vreme ca skeevy underbelly de pe Internet, unde utilizatorii pot cumpăra droguri ilegale, să fure informațiile despre cardul de credit ale oamenilor și să angajeze pe cineva pentru a „opri” vecinul. În realitate, rețeaua întunecată nu este aproape la fel de sinistră. În schimb, este o vastă rețea de site-uri web în cea mai mare parte legitimate, care pot fi accesate doar cu un browser Tor.

Tor, care este un acronim pentru „Onion Router”, vă permite să accesați anonimul web închis ascunzându-vă locația și criptând informațiile dvs. private. Multe site-uri cu nume mari, inclusiv Facebook, sunt găzduite acum pe Tor pentru a le oferi utilizatorilor un acces mai sigur și privat.

Până săptămâna trecută, site-urile Tor aveau puține măsuri de securitate. Dar, datorită unei noi decizii de către autoritățile de reglementare Internet, domeniile utilizate în cadrul rețelei Tor vor fi acum recunoscute drept „Domenii de utilizare specială”, oferind acestor site-uri mai multă securitate și anonimat.

Web-ul nu tocmai atât de întunecat

Înainte de a explica ce este web-ul întunecat, este important să explicăm mai întâi cum funcționează. Webul întunecat este un termen folosit pentru a face referire la orice lucru de pe Internet ascuns de browserele web tradiționale precum Safari, Chrome și Firefox

Aceste site-uri ascunse conțin de obicei informații sensibile și transformă adresele URL în șiruri de numere și litere aleatorii care se termină în .onion pentru a cripta site-urile..

În timp ce există o parte întunecată a rețelei, web-ul întunecat este format în mare parte din site-uri de avertizare și confidențialitate.

darth vader navighează doar pe rețeaua întunecată

Un mic pas pentru om, un salt uriaș pentru securitatea internetului

Internet Assigned Numbers Authority (IANA) și Engineering Task Force (IETF) consideră acum site-urile .onion drept „domenii de utilizare specială”, permițând proprietarilor site-urilor Tor să adauge certificate SSL și TLS pe ​​site-urile lor pentru a-și îmbunătăți securitatea..

Richard Barnes, lider de securitate la Mozilla, a vorbit despre noile schimbări într-un interviu acordat placii de bază:

Acest lucru permite ecosistemului Tor .onion să beneficieze de același nivel de securitate pe care îl puteți obține în restul web-ului. Se adaugă un strat de securitate deasupra.

De ce acum?

Dacă web-ul întunecat a existat încă din 2002, de ce primim acum doar certificate de securitate? Într-un TEDTalk recent, analistul de socializare Jaime Bartlett a discutat despre popularitatea tot mai mare a web-ului întunecat. Potrivit lui Bartlett, Tor are acum 2,5 milioane de utilizatori unici pe zi, datorită în mare parte revelațiilor Snowden. Mulți dintre utilizatori sunt doar oameni obișnuiți care doresc să își păstreze confidențialitatea pe internet.

Plasa întunecată nu mai este un refuz pentru dealeri și o ascundere pentru denunțători. Deja merge în mainstream. - Jaime Bartlett

Ce înseamnă asta pentru viitor

Noul statut special de domeniu va deschide discuția privind certificatele de securitate viitoare și mecanisme de criptare mai bune în rețelele private. Dar mai mult decât atât, dă recunoaștere legitimă site-urilor Tor, care până acum au fost ignorate sau scrise în mod nesigur ca fiind sordide.

Este un pas mic, dar corect.

Imagine prezentată: dk_photo / Dollar Photo Club

Vino pe rețeaua întunecată ... este puțin mai sigur acum
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.